Пролет се задава, ДЕСЕТОКЛАСНИК на училище с приятели се надява

• 42 813
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • София
alexova, ама те не в онзи библейски смисъл. Joy Просто гледаха филм в кухнята и по едно време ги видях, опрели глави и спяяяят дълбоко.
Аз тез невинните най не ги понасям...
Викаш, ако ще е гарга - да е рошава. К'ви са тия половинчати работи! Joy

# 631
  • София
Баш половинчатите са най-опасни..Laughing
Скрит текст:
Припомних си една случка от гимназията. Имах един съученик от съседен клас, чиято майка беше адски строга и си беше въобразила, че аз съм най-съвестното дете на земята и ще  оказвам само благоприятно влияние на сина й.. Имаха и те, и ние вила близко до София и един ден младежът свирна, че заформя купон с нощувка в тяхната, понеже баба му и дядо му са си слезли в София. Нашите лесно ме пуснаха, понеже в онзи момент съботен самите ние бяхме семейно на вилата ни, а и го познаваха почти колкото децата си.  Не помня, сигурно съм ги метнала в добавка, че баба му и дядо му ще са там..Купонът беше супер, пиенето не беше малко за мераклиите,  само местата за лягане в даден момент на окапване на дружината  бяха кът. И аз като близко приятелче, без никакви задни помисли за нещо друго, легнах чинно до младежа на спалнята на баба му и дядо му  и заспах като къпана.  И той до мен така.. Но в съня си сме мръднали явно. И се събудих от виковете на майка му над главата ми, която явно беше разбрала отнякъде за купона, беше запалила колата нощес и във високия регистър на живо ми обясняваше как безкрайно  е разочаровна от мен  заради лъжата  (премълчаването по-скоро на плановете на сина й) и позицията, в която ни намира. Аз се оправдавах, че нищо не е така както изглежда, особено пък съвместното ни пребиваване в кревата в такъв  задушевен допир.. Но тя не ме чу, вдигна телефона и директно се обади на майка ми да й каже колко съм развалена.

Та тогава си казах същото, Санака, поне да бяхме правили нещо двамцата, че да са  оправдани обвиненията, а то - нищо. Майтапя се, беше просто приятел младежът, наистина. Добре поне, че нашите ми повярваха..Майка му беше в потрес, че не са ме наказали за "разврата".

Ех, че ми стана драго и мило като си спомних. С този "младеж" ни се раделиха пътищата, живее чак в Южна Африка. Но съм сигурна, че и той помни нашата "любовна афера", определена от майка му като такава  на база  едно безобидно спане в леглото на баба му и дядо му. Остава обаче въпросът как аз бих реагирала като майка, ако станех свидетел на същата гледка.. Моите са вече големи, а не на 17,  и няма да имам шанса да разбера../spoiler]

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 08:18 от пенсионирана русалка

# 632
Хахахахаха, хора,никога не казвайте Никога!Нали знаете,че съдбата,или каквото е там,в следващия момент ви показва,че не може така.
 На наши близки щерката не се славеше с добро име в гада.Заспиваха техните,тя изкачаше през прозореца и вършееше дискотеката-на масат,под масата,в кенефа,където я свари мерака.Толкоз много съм се възмущавала,как така ще заспиш и няма да я усетиш тая пикла,че излиза,че я няма.Айде,а другите работи, човещинка.
   Докато една вечер,моята мома,още тийн, се прибра от купон близо до нас .И аз, никога до тогава не бях проверявал посред нощ стаята,като че ли нещо ме буташе натам.Съответно госпойцата се върнала на сбирката.В някаква паника,събудих ММ , той вика "Оф, за това ли ме будиш.Че аз знаех,че ще излезе,като те чух какъв ранен час даде за прибиране...."И заспа.Като се прибра момата,каза,че излязла да се разходи да си проветри главата.Да да , в 4.30 сутринта,тя дето спи като пън.
    Аналогична ситуация с набора - сгафил,има сбирка,аз казвам 12.00 да е дом.Те в 9 още не бяха тръгнали.Прибра се ,след малко тупур,тупур, станахме,спипахме го.Излязъл през продореца,ходи по навеса и всичко се чува.Сестра му вика "Много си смотан,излез си през вратата,колкото повече се криеш,толкова повече риска да те хванат се увеличава." Аз не разбирам той що го прави,почти никога няма вечерен час.Ама сигурно ей така,за тръпката.
     Аз много мога да ви разказвам, моите деца ми правят живота много вълнуващ.Един цял кичур ми побела ,когато видях ,че щеркинса го няма.Сега ми е смешно,ама тогава се шашнах.
    Предишното гаЖе на набора беше по-малка от него и си личеше.Извеждаше я на разходка и в 9.00 я прибираше.Сегашната е една година по-голяма,и една година по-рано тръгнала на у-ще.Тази година беше абитуриентка.Личи си,че е по-голямо момичето,от бившата.И разговорите с нея са други.
    Преспива у дома,но не с моята благословия.Уж тайно,ама с две кучета и майка дето я друса нервата и не може да спи нощем,колко да е тайно.Питам после - е,гледали филм и заспали.Да бе да.Той и на ММ  брат му така се ожени втория път.Ходят заедно на вили ,с преспиване,нали се сещате,че не спят в отделни стаи.Подозирам,че когато у тях няма никой и там са преспивали.
    Снощи си правиха суши,много добре им се получи.Тази сутрин се качвах на втория етаж да правя на кумето храната,направих се,че не видях нейните маратонки.Ако я приемат да следва,усещам,че ще се пътува често до София.

# 633
  • София
Русалче, страшна кукувица е била тази майка. Вместо да се зарадва, че младежът си е намирил читаво гадже и деликатно да се изнесе, тя скандали вдига. Да се притеснява майката на момичето, тя какво се е тръшнала? Joy

# 634
  • София
Русалче, страшна кукувица е била тази майка. Вместо да се зарадва, че младежът си е намирил читаво гадже и деликатно да се изнесе, тя скандали вдига. Да се притеснява майката на момичето, тя какво се е тръшнала? Joy

Скрит текст:
Да, адска кукувица, но  се въздържам да говоря за починали с лошо. Жената просто си отиде рано от този свят. Но иначе върхът на изпълненията й беше, че му прибра костюма за бала като наказание за някакво поредно псевдо  провинение и каза, че нямало да ходи и това е. Само дето не го заключи вкъщи. Е, отиде, напук на нея,  но с дънки и сако от приятел. Почти всеки ден по телефона ме тормозеше дамата  да споделям това или онова за случващото се в училище и извън него в тайфата ни - кой пуши,  на едикой си купон какво се е пило, кой с кого ходи, кой колко има на едикое си класно, кого харесва синът й, пречат ли му разни девойки на обучението със свалки и т.н..Измъквах се някак от тази нейна преса, понеже  приятелството с  момчето си струваше и нямаше как да го накисна, споделяйки  детайли. Още повече, че беше и хубавец, та момите кръжаха около него. И на мама лошо щеше да й стане от този интерес към него.  А можеше и сама да си го следи, като й беше толкова зор - живееха в кооперацията срещу НЕГ буквално.

Нещото, което натрупах като опит на база тези изживявания беше, че няма така да се държа един ден  с децата си, мъчно ми ставаше за него. Дали успях... Надявам се. Simple Smile Дано собствените ми дъщери някой ден да не ме разнасят в някой форум с подобни нападки. Че аз си се виждам и определям уж като бяла и добра, ама те какво смятат... Joy

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 11:59 от пенсионирана русалка

# 635
  • София
Ужасен е такъв задушаващ контрол. Децата имат нужда от лично пространство. Колкото повече се опитваш да се вреш във всеки детайл от живота им, толкова по-малка е вероятността да споделят с теб. Най-контролираните ми приятелки най-много глупости вършеха напук. Девойките първо с мен си споделят всичко - за гаджета, за приятелства, за проблеми - без аз да ги натискам с въпроси. Винаги ми казват сами къде и с кого отиват, голямата и досега, като тръгне на някъде, винаги ми се обажда кога е тръгнала и кога е стигнала, за да не се притеснявам.

# 636
  • София
Аз като усетя, че има нещо, питам. Естествено, първата реакция е "защо питаш" и "какво значение има". Отговори ли ми така, спирам да питам. Като минат няколко дни, идва сам да сподели, да загатне, да спомене за нещото, което го човърка. Обаче аз съм същата. Усетя ли, че някой ме разпитва, стена вдигам около себе си. Иначе при нужда от моя страна, майчиното мляко мога да си разкажа на същия този човек.
Когато споделя, в много от случаите коментирам, а той ми напомня, че споделя, а не търси съвет. Не знам кога ще се науча да мълча. 😂
Ох, пораснаха тия деца, значиии!
Понякога се шегувам, че искам да имам дете, а не сърдитко и ще взема да родя още едно. Реакцията му - Айде, да видя и аз малко свобода...! Че ако той не е видял свобода, от 12 годишен още, не знам... 🤔

# 637
Много сте забавни. Аз доста интересни случаи имах с щерката. Набора за сега ми е кротък- кара късен пубертет, но да видим до кога. Имам питане, имате ли пробни тестове по математика по формата за НВО - то. Гледах има такива книжки, но  няма, кога да  чакам доставка. В електронен вид ще ми е удобно, може и е-книга да платя. Сборник той има, но ми се ще да се видят задачите по самия формат. Смятам, че ще е полезно за всички.

# 638
  • София
Прикочвам примерен тест по формата за НВО.

# 639
Благодаря ganis!!! Ей сега ще пратя на чавето теста, искаше да види, как да разпредели времето за задачите от 1-15 и последните две.

# 640
  • София
Ако пишещите тук имате група във Фейсбук,  мога да ви кача цял куп тестове  в PDF формат.

# 641
  • София
Ганис, имаме група. Гледам, че и ти членуваш в нея. А сега пускаш във форума тестове, които ги има в групата. Тези тестове, който се интересува също ги има. 😁

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 17:05 от Слънчевата

# 642
Може и да има такава група, но аз не знам за нея. Мога само да оствя  своята поща. Още веднъж благодаря за задачите, но ще помоля, ако има отговори за да ги провери. А иначе, подопечния ще ги рашава довечера. Сега набързо "се разкраси" и излезе. Новото нещо е рисуване на графичния таблет на специални карти, взел е да рисува и на хартия, но нещата, са за като 5 клас с лява ръка. Oт време навреме се сеща за програмирането, което спря тази година, но си пишел код. Та, пощата ми е:
 mcdraganova@abv.bg

# 643
  • София
Малкият днес ми донесе служебната си бележка с вх. номер и парола за достъп до сайта zamaturite, където ще излязат резултатите от НВО 4-ти клас. Като влязох по добре познатия начин и ми излезе добре познатата от 7-ми клас начална страница, леко ми претръпна под лъжичката. Laughing

# 644
Признай си, че с носталгия си припомняш тръпката! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт