Шестокласници 2021/2022

• 45 446
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Да не бъркаш дишане с фотосинеза?
Tочно по този начин е обяснено и при нас, за да могат да направят сравнение между дишане при растенията и при животните.

# 136
  • София
Да, обяснението е на следващата страница. В 1 момент не се прави ясно разлика. После всичко е наред.

# 137
  • София
По какво беше този учебник? Помня, че учиха за това, но извън български и математика все още не мога да се ориентирам кое по какво беше Joy

# 138
  • София
ЧП

# 139
Някой да има идея, как нашите ще учат присъствено?
Тоест от 26.04 до кога?

# 140
  • София
Ако няма нова заповед, ще са присъствено до 14.05 включително.

# 141
  • София
Всъщност трябва да излезе нова заповед, защото в момента графикът е разписан само до края на април, когато изтича извънредната обстановка.
На брифинга, когато присъстваше и Вълчев и обявиха новите ротации казаха, че са планира да са до 14.05., но че няма да го видим в заповедта, тъй като тя е само до 30.04. Разбира се, очаква се да се удължи и ИО поне до края на май, но дали и кога ще стане... Предполагам, че който и министър да е ще го спазят, ако не настъпят някакви драстични промени. Въпреки че аз лично не разбирам защо ще отваряме нощни заведения, докато още не всички деца са в у-ще, но това е  за друга тема...

Да ви попитам дали някое дете се е явявало на Олимпиада по ИИ? В нашето у-ще така я наричат, но всъщност цялото име е Национално състезание по ИИ "Лаборатория за изкуство" . Пак е в 3 кръга- общински, областен и нац. Сега на 17.04. беше областния и се чудя кога ще излязат резултатите.

# 142
  • Пловдив
Според Вас, на 05 и 07 май ще ги искат ли присъствено?

# 143
Да, ще ги искат.

# 144
Искрено се надявам директорите да имат малко акъл и да не ги искат тези два дни присъствено. Simple Smile

# 145
При нас вече учителите наплануваха контролните и класните работи дори за тези 2 присъствени седмици, та явно не се очакват чудеса и да се продължи присъствено до края на годината. Ако кметът не даде двата дни между празниците като почивни, очакват да имат класна работа тогава. Едната е насрочена за другата сряда и ще е в един ден с контролна по разказвателен, но школото мълчи по въпроса. Нищо не се говори и за тези проектни седмици, които са след 15.06. Явно ще чакаме да стане 14.06, за да се разбере, а не виждам и какво ще наваксват, като вече приключват с материала по повечето предмети.

# 146
И при сина ми има насрочени 3 контролни и 2 класни работи ( по Мат и по Мат ИУЧ) за двете присъствени седмици, обаче той няма търпение за понеделник. Честно да ви кажа на това неходене на училище и за 5 и 7 съм навита да ходят, може би ще се объркат планове за почивка, но на тази суша от учебни присъствени дни всичко отгоре си е бонус Wink.

# 147
До тук се знае за 2 класна и 1 контролно...кой знае още колко неща ще добавят ден за ден...Ето затова не иска да ходи детето, това го стресира много. И не че не учи, няма проблем, ще си ги направи, но аз също не съм съгласна. Вместо тези присъствени дни да  ги използват да обяснят учителите нещо, да разберат къде, какъв пропуск имат децата те ги спукват от контролни. Със сигурност знам, че за нашето училище 5 няма да е учебен ден, но май ще е присъствен защото имат патронен празник, за 7 нямам идея все още.

# 148
  • София
Ние ще пропуснем 5 и 7 май, на цялото неучене не смятам, че два дни ще обърнат колата. Децата пропуснаха почти година и половина учебно време, на нас поне ни трябва време за бягство по празниците 😁

# 149
  • София
Ден 1 присъствено, двойка и забележка :/

Общи условия

Активация на акаунт