Шестокласници 2021/2022

• 45 741
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • на Мелмак
Ооо, до края на седми клас ще си променят мнението поне няколко пъти. Малко са децата, които от сега са сигурни в избора си.
Моето е доволно и щастливо засега. Дано продължи присъственото!

# 556
  • София
Провокирана от друг пост да попитам как процедирате с домашните през ваканцията. И другите ваканции разбира се Simple Smile
Аз лично винаги съм била категорична, че дадената работа трябва да се свърши. Без значение за мен колко е умна или не Simple Smile Считам, че сме избрали качествени училища и щом учителите там имат определени изисквания то децата трябва да ги изпълняват.
Все пак тези хора имат опит у умения. А и децата трябва да са нясно, че при дадена йерархия тя трябва да се спазва.
Разбира се, има случаи когато не всичко може да се изпълни на 100%. Но детето би трябвало да опита. Това за мен го учи на труд, ред и дисциплина.

Та дали и доколоко е логично да се месим и да определяме ние домашните? И какво възпитаваме при децата?

Понеже аз се изказах за това, че не харесвам и не подкрепям лятното домашно, макар да подкрепям и много харесвам госпожата ни. Дори щях да опитам да говоря с нея, и вярвам, че щяха да й го опростят в голяма степен домашното, но тя настоя, че ще си направи 30-те теста (наистина са 30 в мейла, който имам). Играе шах с часове всеки ден, по свое собствено желание и амбиция да си върне нивото от преди година, имат онлайн и офлайн тренировки и курс, и това допълнително домашно натоварва и без друго вече леко увреденото зрение. В училището винаги са влизали в положението на децата, и не мисля, че някой не би разбрал моя довод, при положение, че така или иначе детето няма проблем със задачите. Така че не мисля, че има общ подход за всяка ситуация, нито общовалидни обобщения.

# 557
Може ли да споделите за база за сравнение (преди ви бях питала в тази връзка, но сега повечко ми се иска). Как ви протекоха първите род. срещи тази и миналата година? Имам предвид само класния или и другите учители минават и си казват изисквания и т.н.? На нашата класна не й е силата организационната част ми се струва, направи ни идентична с миналогодишната среща, на която да си уреди касаещите нея адм. въпроси и това е. Лошото е, че никой родител не подкрепи опитите ми да поискам и други род. срещи през годината, както и навременна обратна връзка с другите преподаватели (не ги познаваме още от миналата г.Sad Даже някои ме контрираха, че нормално било в тези класове вече да не се срещаме с преподавателите и те да си имат взаимоотношения само с децата... Пък аз помня, че целият ми гимназиален период мина в срещи и в двата срока - всеки преподавател влизаше и поименно обясняваше на всеки родител... Може и аз нещо да съм в грешка за сегашните, ама не ми се вярва?

# 558
  • пак там
При нас родителската среща ще се проведе на пейка в двора. Ковид, какво повече да кажа...

Тя и миналата беше там. И беше абсолютно безсмислена. Помагалата отново ни бяха казани едва днес, в книжарниците в квартала отново половината ги нямаше, отново вероятно ще поръчваме онлайн и ще се нервираме  - и аз, и детето, и учителите, докато дойдат.

# 559
Имахме си съвсем пълноценна РС. Беше присъствена. Има нови учители. Минаха, представиха се, казаха си изискванията. Старите им също минаха. Пишат си и с децата в платформата, вайбър или както се разберат. С класната си ги имаше организационните неща.
Проблемът с помагалата е, че явно индивидуалното набавяне се случва много по-бързо от колективното. "Просвета" много ги бавят, но никой няма да прави проблем.  Аз вчера поръчах втори комплект по математика за шкафчето в училище и дано тази година да се ползва по-дълго. 
Мен ме изненада това, че тази година са с учебници от миналогодишните шестокласници. Новата програма за набора явно вече затруднява МОН.

# 560
При нас няма родителска среща.
Преподавателите са същите от миналата година. Аз лично голяма част от тях не познавам и по физиономия. Миналата година ММ беше на родителската.

Имаме изпратен списък с телефони, мейли и приемно време на всеки един преподавател.
Изискванията те отправят към децата. Мисля, че са достатъчно големи за да запомнят и покрият тези неща.
Предполагам, че някой от родителите имат повече впечатления от мен. Детето споделяше,  че на ДО част от родителите присъстват в стаята при детето. За мен лично ужасно безумие.
Аз съм присъствала в два-три часа. Детето беше с мен в офиса и нямаше свободен кабинет. Та за двама -трима учители и аз имам дистанционно мнение.

Допълвам се Simple Smile И аз видях, че имат стари учебници което много ме изненада.

# 561
  • ВАРНА
На добър час на всички деца! Успешна и присъствена да им е учебната година!

От чисто любопитство - запазени ли са блок часовете в програмите при децата ви?

При дъщеря ми - не. Очаква се окончателната програма и силно се надявам да има блок часове по разказвателните предмети.

# 562

Мен ме изненада това, че тази година са с учебници от миналогодишните шестокласници. Новата програма за набора явно вече затруднява МОН.
Факт и аз съм в потрес, за първи път учим със стари учебници. То не че толкова искам новата програма (предвид промените които се готвят в 7ми клас)...

# 563
При нас мина много спокойно. Г-жата каза, че ще продължаваме да работим по дисциплината.Да не се разхлабват. Имаме нови училите, много приятни според мен.Засега нямам забележки. Учебниците са ни стари и на нас.

# 564
Нашата родителска среща предстои. Онлайн ще бъде. На миналогодишните срещи минаваха всички учители. Предполагам и сега ще е така.

И при нас учебниците са стари. Много ме изненада това.
Блок часовете са запазени при дъщеря ми.

# 565
  • София
Учебниците на синковеца са нови. И миналата, и тази година почти нямаме блок часове - по веднъж МАТ и БЕЛ при това е един ден.

# 566
Само в един от дните са оставени единични часове и програмата е по-тежка. В останалите работата ми изглежда да бъде айляк. В два от дните дори ще могат да се наспиват.   

# 567
При нас програмата е от 7 и 30 всеки ден. Натоварването е като миналата година.

# 568
  • София
Нашата РС беше вчера и отне 20 минути. Господинът е експедитивен и гледа да приключи бързо. Grinning Други учители не са минавали. Попълвахме и подписвахме куп декларации и списъци, той настоя да се стегне дисциплината откъм ползване на телефони в час и катерене по первазите Flushed, съобщи още една-две неща и толкоз.

Помагала се купуват общо, сега тече тромава организация по получаването им.
Взехме учебниците още юни, та отдавна минахме момента с изненадата, че са ползвани. Grinning Но конкретно нашите са много запазени и не им личи.

# 569
  • София
Ние имахме родителска среща онлайн, преди началото на учебната година. Часовете са им на блокове. Започват в 8.30, само първа смяна ще са цялата година. Учебниците са ползвани, един дори е лепен.

Общи условия

Активация на акаунт