Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 82

• 58 361
  • 780
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, може ли да споделите как протече хистероскопията при вас, имаше ли болка след това?

# 721
Здравейте, може ли да споделите как протече хистероскопията при вас, имаше ли болка след това?
Аз правих хистеро при д-р Еленчев. Притеснявах се от упойката, защото никога не ми бяха правили пълна. Слава Богу всичко мина нормално. Събудих се лесно и нямах нито главоболие, нито замайване. Болките в матката бяха минимални, като при цикъл. Поисках за всеки случай обезболяващо. След като си тръгнах от болницата нямах никакви болки. Кръвотечението също беше малко. По спомени имах леки бодежи ниско долу в следващите няколко дни, но нищо страшно. Може би зависи и какво ще се прави. На мен ми махна полипче и лек септум в горната част на матката.

# 722
  • Варна
Здравейте!
Днес имах биопсия при д-р Цветков, но нещо се разсеях накрая. Не съм сигурна, че го разбрах правилно да продължавам и Естрофем, и Утрогестан до петък. Има ли и някоя друга, която е била така с лекарствата след биопсия?

# 723
  • Sofia
Здравейте,знаете ли пункциите в неделя при д-р Стаменов от колко часа започват? През седмицата знам,че са след 9.00 ч.,но за неделя може би има промяна.

# 724
Здравейте!
Днес имах биопсия при д-р Цветков, но нещо се разсеях накрая. Не съм сигурна, че го разбрах правилно да продължавам и Естрофем, и Утрогестан до петък. Има ли и някоя друга, която е била така с лекарствата след биопсия?
Аз след микробиологична бипсия трябваше да приемам още лекарства 3-4 дни. Мисля че я правих в петък и пих лекарства до неделя.

# 725
Здравейте,знаете ли пункциите в неделя при д-р Стаменов от колко часа започват? През седмицата знам,че са след 9.00 ч.,но за неделя може би има промяна.
Пациентка съм на д-р Стаменов и миналата неделя имах пункция. Обаче дежурна беше д-р Тихомирова и тя ми направи пункцията. Викнаха ме в 8.30 ч.

# 726
Здравейте!
Да продължавате с лекарствата. Ако не се лъжа на мен ми каза още четири дни.

# 727
Здравейте!
Аз съм винаги така .Приемам естрофем и утрогестан 3,4 дни след биопсия.Моята беше вчера и трябва да ги приемам до четвъртък,така ,че и при теб всичко е точно HugУспех !

# 728
Здравейте! Искам да попитам дали сте се ваксинирали срещу Ковид преди инвитро процедура? Планирам скоро да започваме опити за второ бебче ,но се притеснявам много заради коронавируса. Чудя се какво препоръчват репродуктивните специалисти - да се прави ли ваксина преди инвитро или да се пазим и да се надяваме,че няма да се разболеем.

# 729
  • София
Аз се ваксинирах края на април, отложихме трансфера с 1 месец за да се "успокои имунитета", както се изрази акушерката, в крайна сметка още не съм го направила защото имах ЗФ.

# 730
# 731
  • София
Момичета, направо съм в "шах с пешката"... Преди време мина и моята биопсия - първо ми беше казано, че ще е имунологична, после на касата разбрах, че са три вида: освен имунологичната, такава за микробиология и иимплантационен потенциал.... То хубаво, ама вас изненадвали ли са ви така с парите?! Аз очаквах, че ще платя 230 лв. и макс някакви хормони още, а се оказа, че дължа 560 лв?! Уау. Не ми е за парите, ама все пак това не може ли да бъде предадено като информация предварително на пациента, за да е подготвен?! Не е особено коректно. Не ходя с по 1000 лв в джоба всеки път като ходя на изследвания и се оказва, че има пари отгоре, за които не съм знаела.... Просто ми е чудно дали и при вас е така или явно аз съм някаква патица, която не се информира като хората....

И второ, сега разбирам, че на вас ви е казано да продължавате с лекарствата след биопсията. На мен д-рът ми каза да спра всичко и да чакам да ми дойде. То си имах зацапване от самата биопсия и след това ми дойде 4 дена по-рано отколкото трябва.... Сега се страхувам нещо да не е объркано.... Ще ходя пак на преглед при нея, започнах от 2-ри ден нататък прием на естрофем само, по препоръка на доктора, но докато ида на преглед, само ще се безпокоя....

А за резултатите вие колко време чакате? И звъните ли в имунология или някъде другаде за коментар преди прегледа?
Благодаря предварително за информацията! 🍀🍀🍀🌹 Бъдете здрави! 🌼

# 732
Здравейте! Искам да попитам дали сте се ваксинирали срещу Ковид преди инвитро процедура? Планирам скоро да започваме опити за второ бебче ,но се притеснявам много заради коронавируса. Чудя се какво препоръчват репродуктивните специалисти - да се прави ли ваксина преди инвитро или да се пазим и да се надяваме,че няма да се разболеем.

Аз се ваксинирах в края на април, а в края на юли започваме по дълъг протокол. Ваксинирах се, защото ме е страх повече от вируса. Защото ми отне много близки хора, включително и майка ми. И не защото съм сигурна, че ваксините са 1000% безопасни, а защото неспазването на елементарна хигиена от околните е по-опасно. Нямам притеснения за себе си, защото мисля, че един Ковид ще нанесе много повече щети. Виждам околните колко време продължават да се възстановяват. Мъжът ми за сега отказва ваксина. Той изкара леко вируса през декември. В края на януари пуснахме ДНК фрагментации и излязоха 68%. Изчетох доста информация и стигнах до извода, че най-вероятно допълнително са се влошили толкова именно от това(явно и преди не са били прекрасни).

Относно сметките - аз правих в началото на месеца имунилогична биопсия и уж си платих всичко предварително. Беше заедно с офис хистероскопия. На следващия ден видях, че имам 55лв задължения - консултация на малък опер. материал. Не знам за какво се касае. Дали за това, че при хистерото са махнали някакви сраствания, или нещо друго. Никой не можа да ми обясни...

# 733

Аз се ваксинирах в края на април, а в края на юли започваме по дълъг протокол. Ваксинирах се, защото ме е страх повече от вируса. Защото ми отне много близки хора, включително и майка ми. И не защото съм сигурна, че ваксините са 1000% безопасни, а защото неспазването на елементарна хигиена от околните е по-опасно. Нямам притеснения за себе си, защото мисля, че един Ковид ще нанесе много повече щети. Виждам околните колко време продължават да се възстановяват. Мъжът ми за сега отказва ваксина. Той изкара леко вируса през декември. В края на януари пуснахме ДНК фрагментации и излязоха 68%. Изчетох доста информация и стигнах до извода, че най-вероятно допълнително са се влошили толкова именно от това(явно и преди не са били прекрасни).

Относно сметките - аз правих в началото на месеца имунилогична биопсия и уж си платих всичко предварително. Беше заедно с офис хистероскопия. На следващия ден видях, че имам 55лв задължения - консултация на малък опер. материал. Не знам за какво се касае. Дали за това, че при хистерото са махнали някакви сраствания, или нещо друго. Никой не можа да ми обясни...
  Ако са махали сраствания или нещо друго най-вероятно задължението е за хистологично изследване на оперативния материал, което е задължително в тези случаи.

# 734
На мен до сега не ми се е случвало да платя повече от.предполаганото,но моя колежка вчера остана изненадана и си коментирахме. Трябва да направи офис хистеро и бяха говорили с доктора и.гледахме цена 130лв, окк вчера й се обадила координаторка и й казала първо че доктора нямал.нужния апарат за офис хистери.и ще.трябва да плати 250лв за такава в манипулационна + вирусология+ антигенен тест и става 400лв....

Общи условия

Активация на акаунт