Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 82

• 58 364
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, дами, по телефона не успяха да ми дадат информация, а ми е спешно /резултатите от имунолозите излязоха точно когато те спират да дават консултация/. Утре трябва да ми вземат кръв за РВМС и да ми направят вливане на Privigen. От информация ми дадоха час за вливането, но не знаеха кога да отида за вземане на кръв за РВМС и може ли преди това да се пият лекарства /еутирокс/ и кафе?

# 706
PBMC е от Peripheral Blood Mononuclear Cells  - имуномодолатор от собствени клетки.
Автоложни периферни кръвни мононуклеарни клетки (PBMC) за локална имуномодулация при жени с репродуктивни проблеми се използват за индуциране на ендометриалната диференциация и за улесняване процеса на имплантацията на ембриона в матката.

От информация ми дадоха час за вливането, но не знаеха кога да отида за вземане на кръв за РВМС и може ли преди това да се пият лекарства /еутирокс/ и кафе?

2 часа преди това за втора кръв и аз поне мисля че може всичко.

# 707
Здравейте, дами, по телефона не успяха да ми дадат информация, а ми е спешно /резултатите от имунолозите излязоха точно когато те спират да дават консултация/. Утре трябва да ми вземат кръв за РВМС и да ми направят вливане на Privigen. От информация ми дадоха час за вливането, но не знаеха кога да отида за вземане на кръв за РВМС и може ли преди това да се пият лекарства /еутирокс/ и кафе?
Може, аз пия също левотироксин, пия си и кафе и съм давала кръв за PBMC. За вливането обаче не съм наясно дали има изисквания.

# 708
Благодаря, май ще си взема лекарствата и там ще си ги пия, да не направя някаква издънка точно накрая...

# 709
На мен утре ще ми слагат за 2-ри път, цената вече е 280 лева. На мен първия път ми казаха, че е желателно даже да хапна преди това, и бях пила и еутирокс и закусвала. Часовете за поставяне са от към обяд, така че минумум 2 часа преди това бъдете в болницата.

# 710
Radina79/
Реших, че ще го приема за лека настинка и при продължаващи симптоми днес да посетя болницата. За моя радост тежестта ниско остана, но пък нямам t и се чувствам добре. Следващия път ще попитам дали би могло от пункция да се вдига t, за да не се шашакам излишно друг път. Благодаря за загрижеността и бъдете здрави всички ви!

# 711
Здравейте, вчера се обадих за резултатите от ендометриална биопсия? Отказаха да ми дадат информация какво пише. Момичето каза "Аз виждам само цифри, не съм наясно какво означават и не даваме информация по телефона."  Въпросът ми е дали ако е отрицателна пише или и при положителен резултат отново са цифри? Имунологична е. Благодаря предварително на отзовалите се.

# 712
Здравей! При имунологичната биопсия няма такова нещо като положителен или отрицателен резултат. На база на стойностите, се определя типът проблем (ако има такъв). До колкото разбирам си говорила с регистратурата, а те наистина няма как да дадат информация. Стойностите ще ти бъдат разчетени или от лекуващият те лекар или от имунолозите.

# 713
Здравейте!
За колко време ви стига Зарзиото.
Аз го бия през ден и първата спринцовка ми стигна за 5 дни - първата инжекця я поставиха в манипулационната.
Сега отворих нова и така като гледам деленията ще имам за 6-7 пъти. Защо така, да не съм си била само въздух първият път - сега съм на деление 5-а днес си бих от нея - значи имам за още 6 пъти...какво пак обърках...

# 714
  • София
Здравейте!
За колко време ви стига Зарзиото.
Аз го бия през ден и първата спринцовка ми стигна за 5 дни - първата инжекця я поставиха в манипулационната.
Сега отворих нова и така като гледам деленията ще имам за 6-7 пъти. Защо така, да не съм си била само въздух първият път - сега съм на деление 5-а днес си бих от нея - значи имам за още 6 пъти...какво пак обърках...
Mladost38, за 5 пъти стига, нали 0.5 мл ти дават?

# 715
Спокойно, мила, за 6 пъти стига, в манипулационната след първото поставяне от тяхна страна остана Зарзио за още 5 дози, обясниха ми, че е нормално и след последното деление да има дозичка. Казаха ми само, че са изтеглили въздуха с първото поставяне и да не го изкарваме пак, но ние си го правехме, за всеки случай. Успех, дано скоро имаш положителни новини!

# 716
Спокойно, мила, за 6 пъти стига, в манипулационната след първото поставяне от тяхна страна остана Зарзио за още 5 дози, обясниха ми, че е нормално и след последното деление да има дозичка. Казаха ми само, че са изтеглили въздуха с първото поставяне и да не го изкарваме пак, но ние си го правехме, за всеки случай. Успех, дано скоро имаш положителни новини!
Значи ще си бия още малко, защото съм си била повечко въздух отколкото лекарство може би, нали - да стигна до 0,5.

# 717
Аз съм била инжекция на 5 пъти. Може би в манипулационна слагат повече първия път или има някой по-пълни, но определено не са ми оставяли повече от 0,4 мл след първо поставяне. Може и аз да не съм заглеждала де..

# 718
Значи ще си бия още малко, защото съм си била повечко въздух отколкото лекарство може би, нали - да стигна до 0,5.
Бий си, да. Както каза MonikD, явно дозите са различни в спринцовките. Погледнах сега в двете неотваряни спринцовки и на едната буталцето е избутано от началото на 0.5 деление, а на втората спринцовка-от края на 0.5, почти 0.4, т.е. в едната има за 6 дози, в другата за 5. Не се притеснявай, колкото и лекарство да си си сложила, нужната доза е влязла.

# 719
Разбрах, че това Зарзио е забранено в Турция. Защо тук се ползва и какво точно му е действието?

Общи условия

Активация на акаунт