Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 82

• 58 389
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
Аз имах pbmc (предполагам за това лекарство става дума) и вярвам, че е помогнало да съм бременна сега.

# 691
Да се включа и аз по темата с РВМС и биопсиите. Аз резултатът от биопсията не съм го виждала, но доктора каза, че не е ОК. Първо правих промивка с нещо си, после поставях РВМС и контролна биопсия. На контролната препоръката на имунолозите беше за РВМС преди трансфер.  Биопсиите ги правих октомври миналата година. Декември правих трансфер с РВМС - резултат 0. Когато обсъждах с доктора биопсията каза, че нещата не са толкова зле, но ще е хубаво да се съобразим с мнението на имунолозите. Доколкото разбрах това лекарство спомагало за средата, в която трябва да се доразвият / хванат ембрионите. Другия месец ми предстои ЗЕТ и пак ще поставям РВМС (все пак само може да помогне).

# 692
Момичета, кога си пускате микробиолигия и вирусология когато ви предстои стимулация? Сега чакам да ми дойде и трябва да отида на преглед на 2-3 ден и ми казаха че тогава ще му пуснат хормоните,но за микробиологията нищо не разбрах,май и тя тогава, ама дали няма да е късно. Принципно нямам.оплаквания,амаа.. знам ли. Също така при.положение че ММ си прави.вирусология, аз също ли трябва да я правя и кога, знам че е валидна 3 месеца? Първи опит ще ми е и затова съм леко притеснена за тези неща.

# 693
Момичета, кога си пускате микробиолигия и вирусология когато ви предстои стимулация? Сега чакам да ми дойде и трябва да отида на преглед на 2-3 ден и ми казаха че тогава ще му пуснат хормоните,но за микробиологията нищо не разбрах,май и тя тогава, ама дали няма да е късно. Принципно нямам.оплаквания,амаа.. знам ли. Също така при.положение че ММ си прави.вирусология, аз също ли трябва да я правя и кога, знам че е валидна 3 месеца? Първи опит ще ми е и затова съм леко притеснена за тези неща.

Вирусологията я пускам с последните изследвания за ПКК  (2-3 дни преди пункция). Когато доктора каже, че си за пункция акушерката проверява дали имаш валидна и ако не ти я назначава. Микробиология никога не са ми искали, аз настоявам за нея през няколко месеца. 
Ако след пункция ще имаш трансфер искат цитонамазка с валидност 1 година.

# 694
малко инфо:
ГРАФИК ЗА ЛЕТНИТЕ ОПТУСКИ НА РЕПРОДУКТИВНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В МБАЛ "НАДЕЖДА"
👉Д-р Стаменов от 15.07 до 31.07.2021
👉Д-р Персенска от 10.08 до 30.08.2021
👉Д-р Цветков от 25.07 до 08.08.2021
👉Д-р Тихомирова от 26.07 до 15.08.2021
👉Д-р Чапанова от 05.07 до 25.07.2021
👉Д-р Илиев от 10.08 до 30.08.2021

от facebook

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 17:57 от Одри ♡

# 695

Микробиология ще ти пуснат като спреш кървенето. При мен така беше първият опит и за жалост излязоха разни неща, които успях да лекувам само няколко дни...Оосбено ако си по фонд микробиология и цитонамазка са задължителни от последните няколко месеца. Вирусология може да направите по ваша преценка, аз сега правя втора процедура и още първия ден от симулацията си пуснах, заедно с партньора. Успех!

# 696
Здравейте , момичета !  За 14 пункции до момента, никога ме съм имала оплаквания, но пък след днешната първо ме втресе / отдадох го на упойката/, започнах да усещам тежест ниско долу / това е нормално/ , в стомаха започнах да усещам болка като стрлички / само при движение, иначе в покой няма проблем/. Обаче когато си премерих t и видях 37,8, малко по-късно 38,1 , след 1 аналгин я свалих, но я поддържам ок. 37,7 и вече започнах да се притеснявам дали нещо не е наред. Та мили момичета имали ли сте и вие такива оплаквания след пункция , за да не се притеснявам излишно?  Благодаря ви предварително!
P. S. Опитах се да свържа с манипулационната , но никой не ми отговори.

# 697
На мен след пункцията превантивно ми изписаха антибиотик. Не съм имала никакви оплаквания, пих го три дни.

Здравейте , момичета !  За 14 пункции до момента, никога ме съм имала оплаквания, но пък след днешната първо ме втресе / отдадох го на упойката/, започнах да усещам тежест ниско долу / това е нормално/ , в стомаха започнах да усещам болка като стрлички / само при движение, иначе в покой няма проблем/. Обаче когато си премерих t и видях 37,8, малко по-късно 38,1 , след 1 аналгин я свалих, но я поддържам ок. 37,7 и вече започнах да се притеснявам дали нещо не е наред. Та мили момичета имали ли сте и вие такива оплаквания след пункция , за да не се притеснявам излишно?  Благодаря ви предварително!

# 698
Отивайте към болницата
Кой ви прави пункцията?

# 699
  • София
Emms, аз бих отишла в спешния кабинет. Тази температура не е ок според мен. Не чакай!

# 700
Цитонамазка имам правена март месец, но тази микробиология ме притеснява че не казаха да я направя по-рано и ако вземе че излезе после нещо да не ми прецакат опита и да не.може да се направи трансфера...Затова реших да питам при вас как е било.

Микробиология ще ти пуснат като спреш кървенето. При мен така беше първият опит и за жалост излязоха разни неща, които успях да лекувам само няколко дни...Оосбено ако си по фонд микробиология и цитонамазка са задължителни от последните няколко месеца. Вирусология може да направите по ваша преценка, аз сега правя втора процедура и още първия ден от симулацията си пуснах, заедно с партньора. Успех!

# 701
Дано сте добре и да пишете като минете преглед Simple Smile
А манипулационна няма да вдигнат.
Вчера цял ден се разправяха , ехтеше .
Наслушахме се на глупости вече и едно постоянно оплакване.

# 702
  • София
Благодаря на всички ви за споделените мнения и информация! Аз се връщам пак към темата за биопсиите и имунологията - тъй като освен имуноглобулин (, който ми излезе над 500 лв в Малинов) не съм приемала друго, бих искала да ви попитам да споделите опит: 1. Какво означава тази абревиатура РВМС - какво е това лекарство? Течно, таблетки и въобще каквото знаете и 2. Каква е цената на подобно лечение? Според д-р Персенска, ако ми е добър резултата, можем да пристъпим към ЗЕТ още следващ месец/цикъл, ама ако не е добре положението.... Ще съм благодарна, за да мога да се подготвя психически какво следва евентуално, както и финансово... Благодаря предварително! 🍀🍀🍀

# 703
Това е лекарство, което се приготвя от венозна кръв, струва 250 лв. /или поне беше толкова доскоро/ и се поставя преди трансфер. Приготвя се от имунолозите, кръв се взима мисля 2 пъти, като първият е в деня на пункцията /овулацията/. Подобрява средата в матката уж.

# 704
  • София
Сърдечно благодаря за инфото! 🍀🍀🍀 Ехх, дано не ми се налага и това... 🤞 Но пък в крайна сметка - важното е крайната цел, така че каквото трябва да се прави, ще изтърпявам някак... Благодаря още веднъж и успех!!! 🌹❤️

Общи условия

Активация на акаунт