Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 42 565
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
При проф.Паскалева не се ходи с ниско-рискови мутации. Тя принципно е хематолог, на който основното му занимание не е да консултира бременни. В следствие на това следва стриктната медицина, според която ниско-рисковите мутации не са проблем и няма нужда от терапия. На такива мутации обръща внимание само, ако има загуба в късна седмица. Или ако вече имате започната терапия.

Русев пък е другата крайност и изписва абсолютно еднаква терапия на всички, без значение от мутацията. Освен това той не е хематолог и тия истории с аспирина за мен лично са доста рискови. Ако беше от 75 мг. иди-доди. Има изследвания, които докават, че може да помогне за имплантация и т.н. Но те са само за доза от 75.

За ниско-рискови мутации проф.Лисичков е много добър избор.

Тези, които имат мутации на гените за усвояване на витамини от група Б, трябва да пуснат изследвания за нивата на витамини Б12, Б6, Б9 и хомоцистеин. Витамин Д също е изключително важен.

Лично аз смятам, че няма никакво значение каква е била терапията при други момичета със същите мутации. Всичко трябва да се гледа персонално за пациента и неговата медицинска история.
Аз съм с ниско-рискови мутации принципно, но поради куп странични неща в медицинското ми минало и настояще се водя с риск равен или по-голям от Ф5. Това е заключението на генетиците, хематолога ми и АГ. И в следствие на това съм на доза НМХ, на която не са дори момичета с Ф5.

# 181
Здравейте!Отдавна не съм писала,но ви следя.С тромбофилия съм-хетеризигот фактор 5 и хетерозигот Паи.Днес видях заветните две чертички,два дни преди цикъл.
Имам назначена терапия от Русев 1 ден АП и един ден фраксипарин.
Хематолог пък каза фракси или клексан всеки ден без АП.Сега се чудя на къде?

# 182
krisi.lisa честити две чертички!
Русев не е хематолог и освен това терапиите му са безумни. Не съществува в медицината такава терапия през ден. Дори и в листовките на НМХ го пише. До 24-тият час в тялото няма и следа от инжекцията. Какво ще те пази до 48-мият?
Това е все едно диабетици да си бият инсулин през ден или хора с високо кръвно да пият хапчета през ден. Безумно е просто.

# 183
PrimaVera благодаря за включването.
Кога е подходящо да включа фраксипарина.Да си изчакам закъснението,или веднага.В момента пия само АП,омега 3,метилиран б комплекс.
Чудя се какво още да включа.Трябва да вливам и интралипид,но него мисля да го влея след два три дни.
Май звуча объркано.

# 184
Аз съм на НМХ от + тест. Хематолога какво каза? Аз лично към аспирин без нужда и преди 12-та седмица съм много резервирана. А при Русев никога не се гледа конкретната нужда на пациента. На всички го буха тоя аспирин, все едно лукчета изписва.
Има ли мутация във факторите за витамините? Какви са им стойностите (на витамините)?
Омега 3 съм чела, че до 12-та седмица не се приема, но не съм се интересувала, защото не взимам аз.

# 185
Здравейте, в този тема още не към писала,  но ще се отчета и тук!
 Накратко 1 МИСЕД в 8 г.с.през август 2020 и един спонтанен аборт  в 7 г.с. през януари 2021.
Пуснах тромбофилия след втория неуспех. След първата бременност ми казаха, че не е наложително, дългогодишната ми АГ реши че не трябва, а когато забременях 2-рия път  и се консултирах  и с АГ рискова бременност той също каза - "няма нужда, и без това ще сте на терапия".
Та терапията беше натаспин сутрин и АП вечер.
 Нещата не се получиха и след като се изследвах, излезе хомозигот PAI 4 G/4G.
Според "старото" АГ при следваща бременност аспирин е ОК,  в профилактична доза 75мг, с второто АГ още не съм се консултирала, понеже има час чак за май...в репродуктивна клиника ми казаха фракси и АП след + тест.
Различни АГ, различни мнения, реално 3-ма ще са на различни мнения...
Та въпроса ми е, понеже тук се споменаха имената на Русев, Лисичков и Паскалева за консултация при тромбофилия...
Русев изписвал едно и също  и терапия през ден и не е ОК...
Паскалева не обръщала внимание на нискорискови мутации, а моята от Геника ми казаха, че е такава...
Остава вариант да си запиша час за Лисичков...
Получава ми се дилема както с АГ, все някой е прав и все на някой трябва да се доверя... а всички искаме най-доброто за себе си...и с противоречивите мнения как да се спре човек на специалист, като четейки се обърквам още повече?

# 186
Аз съм на НМХ от + тест. Хематолога какво каза? Аз лично към аспирин без нужда и преди 12-та седмица съм много резервирана. А при Русев никога не се гледа конкретната нужда на пациента. На всички го буха тоя аспирин, все едно лукчета изписва.
Има ли мутация във факторите за витамините? Какви са им стойностите (на витамините)?
Омега 3 съм чела, че до 12-та седмица не се приема, но не съм се интересувала, защото не взимам аз.
Хематолога каза да включа НМХ от положителен тест,но аз не дочаках закъснение и направих теста по рано,т.е днес мога да започна с нмх.Кога го слагате вие,сутрин или вечер.Чудя се кога е подходящо.По удобно би ми било вечер,но пък с оглед за бъдещо изследване на анти ха,не знам дали би било удачно.
Днес пих омега 3,тогава може би трябва да ги спра и да продължа само с б комплекса и вит.д.В МТХФР 677 нямам мутация.На по късен етап видях че има и 1298 но за него не съм пускала.Ще ида да пусна най вероятно и допълнителни фактори,въпреки,че казаха,че няма нужда.Следя вит.Б12,фолиева и вит.Д.
До преди месец бяха в добри стойности,скоро ще ги проследя пак,но не искам за сега да ги спирам,че ме е страх.

# 187
Asya.S без значение къде какво се пише, избираш си ЕДИН специалист и слушаш само него за терапията. Има много жени, които ходят при Русев. Не всички се интересуват колко медицински издържани са му терапиите и колко изобщо разбира от тромбофилия.
Моят репродуктивен доктор например, не го харесват ужасно много жени. Ама за мен си е моят доктор и не бих го сменила за нищо на света.

krisi.lisa няма значение кога си направила теста. Нали е направен? Аз моят го правих в 3+0. То се казва от + тест, не от закъснение.
Фолиева не се спира.
Аз слагам НМХ сутрин. Не само заради анти Ха е по-добре така, но и заради раждането.

# 188
Здравейте момичета, прочетох за проф. Лисичков във вашата тема и ви благодаря. Доволна съм от консултацията, моят репродуктивен настоя за Клексан от 2 ден на цикъла преди трансфер, но професорът препоръча от започване на прогестерон до 2 месеца след раждане. Не се изясни защо получих ДВТ, основния пакет тромбофилии излезе без отклонения. Антифосфолипиден синдром не се потвърди при повторно изследване, само леко завишен антилупусен коагулант. И намаление на Антитромбин 3. Лисичков ме насочи към д-р Рачев във Варна, някой ходил ли е при него? Имате ли представа кога да се изследва антилупусен коагулант, дали преди или по време на бременност и терапия?
За съжаление теста за бременност е отрицателен и спирам клексана до следващия трансфер. Доста съм отчаяна този път.

# 189
  • София

Вчера ми излязоха резултатите за тромбофилия, но всеки доктор е на различно мнение. Едни казват, че е нужна терапия при +тест, а други, че няма никакъв проблем. Объркана съм и не знам на кого да се доверя. С един мисед съм в 10та гестационна седмица
Сестра ми е хетерозиготен носител 5G/4G и кара лека бременност, без терапия, вече е в 22гс. Аз съм хомозиготен носител 4G/4G, имам лека първа бременност, загуба в 11гс при втората и сега съм на терапия с фраксипарин всеки ден, в 31гс. Определено решението е твое и трябва да помислиш дали и на кого да се довериш, но след загуба, аз бих била на терапия.

Момичета, бях на системи желязо, една позната мед сестра ми сложи абоката и три дни си ги правих вкъщи сама. Обаче на третия ден изтече част от системата навън и на четвъртия взе да ме боли мястото и друга позната ми махна абоката. Сега мястото е подуто, болезнено, леко зачервено, но мога напълно да си свия или изпъна ръката. Никога не са ми пукали вена, но четох, че тогава изглежда повече
Като синка. Взех да се притеснявам малко да не е нещо сериозно и се чудя да ходя ли при Лл. Какво мислите?

# 190
Здравейте,бих искала да попитам при кой лекар се следите.
Трябва ми АГ разбиращо от тромбофилия.
Благодаря!

# 191
Вики, аз вече толкова абоката смених последния месец че не мога да ти опиша. Понякога става така. Обикновено или почват да текат както описваш или ги усещам че ще започнат и искам смяна.
Ще ти мине. Може тази веничка да е по-тънка и да й е било трудно със системата.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 17:39 от Jessito 🍀🍀

# 192
  • София
Вики, аз вече толкова абоката смених последния месец че не мога да ти опиша. Понякога става така. Обикновено или почват да текат както описваш или ги усещам че ще започнат и искам смяна.
Ще ти мине. Може тази веничка да е по-тънка и да й е било трудно със системата.
Мерси, Джеси ❤
Понеже и аз доста пъти съм имала абокат и никога не ми се е случвало и се притесних, но ако е от вената, съм спокойна Simple Smile
Хайде да те изписват теб вече и да си почиваш вкъщи последните седмици ❤

# 193
Здравейте,бих искала да попитам при кой лекар се следите.
Трябва ми АГ разбиращо от тромбофилия.
Благодаря!
   Доктор Иван Вецев, разбира от тромбофилия и ми следеше терапията

# 194
Здравейте. Интересувам се, в коя г.с. започва терапия с фраксипарин?

Аз съм с доказана тромбофилия от изследвания. Току що разбрах, че съм бременна, а гинекологът ми е в отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт