Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 42 496
  • 773
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
Все още не съм бременна,но съм след болнично лечение за ковид и преди пореден и последен инвитро опит. Предписаха ми за вкъщи лечение,което включва 15 дни на фраксипарин сутрин и вечер от 0,6,което според мен е много. Вие как мислите?
С хетеро на протеомбин и хомозигот на 4g/5g съм.
Преди 2 дни фибриноген 3 (2/4) и д-димер 0,55 (0-0,5).

# 76
Здравейте, може ли малко помощ при разчитането?Благодаря!

# 77
Здравейте момичета Hug
Писах и темата за Ковид, но понеже ви четях, докато бях бременна, реших и тук да попитам.
Имате ли информация или да сте чели нещо как Ковид или ваксините влияят на такива като нас? Аз съм хетерозигот Фактор II.
Искам да направя консултация и с доц. Конова, защото тя много ни помогна, за да имаме дете и евентуално с хематолог да се консултирам.
Просто не знам какво да правя, а вече мисля не само за моето здраве, а и за това, че имам да гледам дете Confused
Девилче, прочетох твоят пост, че е от последните и искам да ти дам Hug
Може и да е последен опитът, но вече имам близки, които след такъв последен 7ми опит и 15 години надежди, имат едно детенце, а и второ е на път след естествено забременяване. Така че просто Heart

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 19:06 от Лайка

# 78
Alchoni имаш достатъчно мутации, за да ти трябва хематолог, а не генетик.
Първите 3 неща от втората снимка са ОК, но те се изменят по време на бременност, така че не са нещо перманентно.

Cengiz не спирате терапията в никакъв случай без лекарско мнение.

Йоана иди на хематолог. Също си провери и нивата на вит.Б12 и Д. Мисля, че и още нещо се проверяваше с мутацията за витамини от група Б, но не съм сигурна какво точно беше.

Devilche имаш мутация във високо-рисков ген. По-добре си следвай терапията.

# 79
Първите 3 неща от втората снимка са ОК, но те се изменят по време на бременност, така че не са нещо перманентно.

Йоана иди на хематолог. Също си провери и нивата на вит.Б12 и Д. Мисля, че и още нещо се проверяваше с мутацията за витамини от група Б, но не съм сигурна какво точно беше.

Благодаря ти PrimaVera

# 80
Фолиева киселина и витамин Б6

# 81
Здравейте,

Някой има ли мейл на Лисичков?

# 82
Здравейте,

Аз съм с хетерозиготни мутации на PAI, ACE, Factor 13, правим опити за бременност и днес др. Вецев (АГ) ми назначи Синтривал х 1 табл вечер преди бременност, а след + тест сменям с Натаспин. Някой пил ли е този Синтривал, имал ли е подобна терапия с такива мутации? Отдавна следя темата,но като че ли не съм срещала Синтривала да се споменава...

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 19:46 от bonibon_

# 83
Здравейте,

Аз съм с хетерозиготни мутации на PAI, ACE, Factor 13, правим опити за бременност и днес др. Вецев (АГ) ми назначи Синтривал х 1 табл вечер преди бременност, а след + тест сменям с Натаспин. Някой пил ли е този Синтривал, имал ли е подобна терапия с такива мутации? Отдавна следя темата,но като че ли не съм срещала Синтривала да се споменава...

И аз чета от няколко месеца теми, свързани с бременност и тромбофилия, не съм попадала на Синтривал. Прочетох описанието, звучи интересно..
За първи път прочетох описанието на Натаспин, засега не ми се налага да пия, и видях, че основната в състава му влиза ензима Nattokinase - естествена алтернатива на аспирина. И се чудя защо се изписва масово и сякаш повече аспирин, вместо натаспин? Но явно има причина..
Аз имам в назначената стандартна терапия от доц. Русев с аспирин, фраксипарин и чак при нужда натаспин.

# 84
maita05 защото Натаспин е хранителна добавка, а не медикамент какъвто е аспирина. И все още няма достатъчно проведени изследвания, за да се твърди, че има някакво действие. То може и да има, но нищо не е подкрепено с официални резултати.

# 85
Здравейте, наскоро си направих изследване за тромпбофилия. С мъжа ми се опитваме да имаме дете от повече от 3 години. Никога не съм забременявала. Всички изследвания, които са 1 милион са в норма, всичко ни е наред. Лекуващия ми лекар, предложи да направя излседване за тромбофилия. Днес излеснаха резултатите. Заключението е, че имам хетерозиготно  носителство  на мутация 677 C>T и мутация 1298 A>C в  MTHFR гена. Бихте ли ми разяснили какво значи, точно, че до утре ще се подъркам, докато дойде времето за преглед. Благодаря Ви!

# 86
Ако не греша, това е мутация, свързана с неусвояваневояване на вит. от групата Б.
Добре е да се проверят нивата на Б9, Б6, Б12 и да се приемат метилирани форми.
Момичета с тази или сходна мутация, могат да кажат повече.
Успех 🍀

# 87

момичета,може ли и при мен да кажете,как са нещата?

# 88
Прерових всички теми и навсякъде пише за висок фибриноген, но никъде не намирам информация за ниския.
В трети триместър съм и днес на изследване излезе, че ми е 2,2 g/l, което излиза доста под долната граница за този период на бременността / 3.7 - 6.2 /, до сега винаги е бил м-у 3 и 4. Още не ми е излязъл д-димер, за да видя и там как е, но останалите са в норма:
aPTT 30.4 sec /реф 25-40/
Протромбиново време 114.5  /реф 70 -120/
Някой с идея за какво може да говори тази ниска стойнст на фибрногена?
Още чакам лекарката да ми отговори и вече почнах да се тревожа Sad
На терапия съм с Хибор /турски вариянт на клексан/ по половин инжекция на ден и аспирин през ден.

# 89
На мен доц.Конова ми спря аспирина в 3 триместър и остана само фраксито до края.

Общи условия

Активация на акаунт