Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 41 009
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, поставям клексан от няколко дни. На всяко място има образувана синина - малки са - с диаметър около 3мм и само една е голяма (колко монета). Това нормално ли е? За колко време изчезват и кога мога да повтарям местата? Също така искам да попитам какво правите с използваните спринцовки? Нали не трябва да се хвърлят в битовия боклук? И последен въпрос - има ли аптека, в която като цена е по-изгодно?
И на мен ми се образуват синки.Понякога по малки,друг път по големи.Понякога никакви.Първо биех в ръцете,но много са ми зле в момента и днес започнах в корема.После минавам пък паласките.И така ще сменям постоянно местата.Слагам фраксипарин само от месец и половина,а имам чувството,че е минала цяла вечност. Simple Smile

# 586
Здравейте, преживях 2 спонтанни аборта миналата година, бяха все в 8-9 седмица. Имам 2 хетерозиготни мутации за неусвояване на витамини. По принцип не може никой категорично да каже причината за случилото се. Имах папилом на шийката на матката, уреаплазма, малко гъбички, липса на витамини, височка ИР, това се установи като тръгнах упорито по лекари. Конова изследва доста неща и уж са наред, НК клетките са 9.09. Но каза при бременност веднага вливка на гама глобулин. Днес тестът ми е + и сега се чудя и няма кой друг да питам дали да направя вливката. Моля ако може да ме посъветвате!

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 06:13 от evanescence

# 587
Слушай Конова и няма да сбъркаш 👍

# 588
Аз бих направила вливката,но ако искате си пуснете отново НК клетки и вижте дали са завишени стойностите,за да ви е по спокойно.При бременност се повишават,дори и преди това да са били в норма.Може би затова ви е изписала вливката.

# 589
Направете си вливката но това че витамините са ви под норма , нее нищо хубаво . И преди да бременеете по принчип си вкарайте тялото в норма . Абортите ви може и да са заради това , лоши витамини , лоши ембриони

# 590
На мен АГ категорично ми отказа съдействие за вливането, имаше своите аргументи. Така и не успях да намеря алтернативен вариант да си ги направя (не съм от София). В 12 г.с. си пуснах контролно нк клетки и антитела за щитовидната жлеза, това беше причината за назначеното вливане и като видях че само мат ми е завишен и то доста по-малко отколкото преди бременността реших да не я правя.
Доц.Конова е много предпазлива и имам пълно доверие на нейната терапия, но понякога просто нещата не могат да се случат и се налага да вземем сами важни решения.

# 591
Направете си вливката но това че витамините са ви под норма , нее нищо хубаво . И преди да бременеете по принчип си вкарайте тялото в норма . Абортите ви може и да са заради това , лоши витамини , лоши ембриони
Всъщност вече витамините са по-добре, погрижих се и за другите неща преди пак да се впусна в приключението "бременност". Надявам се тялото ми вече да се справи. Ще направя вливката, казаха да се видят пак НК клетките. Обаче се притеснявам за терапията. След изследванията Конова каза Клексан 0.4 и АП да се редуват, значи през ден. Лисичков без подробни изследвания каза Клексан 0.4 и АП всеки ден. Кого да слушам, този Клексан през ден добра идея ли е?

# 592
Терапи с хепарин през ден е идиотия

# 593
Да не би са не сте я разбрали правилно, моята терапия от нея беше през ден до положителен тест и след това всеки ден фракси/клексан и само аспирина ми остана през ден до 32 г.с., засега всичко е наред остава ми около седмица до раждането, не съм имала проблеми с кръвотока.

# 594
Да не би са не сте я разбрали правилно, моята терапия от нея беше през ден до положителен тест и след това всеки ден фракси/клексан и само аспирина ми остана през ден до 32 г.с., засега всичко е наред остава ми около седмица до раждането, не съм имала проблеми с кръвотока.
На хартия си пише да се редуват. Сега като се свързах с КИРМ Плевен пак съветват същото.

# 595
Здравейте момичета, включвам се в темата. Вчера ми излязоха резулатите за предразположеност към тромбофилия и има доста, които не са ок. Чакам преглед при докторката за разяснение. В момента се подготвям за инвитро и съм на Регулон + Натаспин. Чудя се, има ли добър специалист във Варна по тези въпроси. Клиниката е в друг град, а ми се иска да имам някой на местна почва за по-бърза реакция, ако се наложи.

# 596
Нее ок да пиете регулон ако имате фактор 5
Здравейте момичета, включвам се в темата. Вчера ми излязоха резулатите за предразположеност към тромбофилия и има доста, които не са ок. Чакам преглед при докторката за разяснение. В момента се подготвям за инвитро и съм на Регулон + Натаспин. Чудя се, има ли добър специалист във Варна по тези въпроси. Клиниката е в друг град, а ми се иска да имам някой на местна почва за по-бърза реакция, ако се наложи.

# 597
Благодаря за инфото, не е фактор 5.  Други не са наред.

И все пак имам съмнения, питах докторката и ми каза да продължавам в комбинация с този Натаспин Н. Все пак си мисля да не стане някой проблем.

Нее ок да пиете регулон ако имате фактор 5

# 598
с тия фактори няма да стане , прави каквото е казала но се консултирай с лекари за терапия преди трансфера

# 599
Благодаря ти, Bochinka. Ще се радвам някой от Варна/ Бургас да сподели мнение за специалист.

с тия фактори няма да стане , прави каквото е казала но се консултирай с лекари за терапия преди трансфера

Общи условия

Активация на акаунт