Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 41 038
  • 773
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, виждам, че на много от вас ви се получават синини от фраксипарина, а става ли ви на подкожни бучки/подутини корема, освен синините. Че при мен май това е по-големият проблем, не мога да намеря вече място къде да забода иглата, без да нацеля някоя буца и доста боли и като че ли лекарството по този начин излиза навън малко.

# 616
Фраксипарина е различен от Клексана , Мбоги повече алергии предизвиква и е хубаво да го обсъдите и смените ско се налага за клексан .

# 617
Фраксипарина е различен от Клексана , Мбоги повече алергии предизвиква и е хубаво да го обсъдите и смените ско се налага за клексан .
Благодаря, ще попитам АГ евентуално да ми го смени с Клексан, че още 6 месеца ще видя зор май.

# 618
Откакто смених Фракси с Клексан , определено нямам бучки, само малки синки около мястото на убождането, ама и аз само 3 месеца съм слагала .

# 619
Момичета, виждам, че на много от вас ви се получават синини от фраксипарина, а става ли ви на подкожни бучки/подутини корема, освен синините. Че при мен май това е по-големият проблем, не мога да намеря вече място къде да забода иглата, без да нацеля някоя буца и доста боли и като че ли лекарството по този начин излиза навън малко.
На мен и от двете ми стават синини. От Фраксипарина ми се получават бучки, но пък от Клексана ме боли и когато инжектирам лекарството.

# 620
Здравейте,
За сега нямам проблем с Клексан, нито синини (само от първите 2 бодвания) нито бучки. Мисля, че хванах цаката, но все пак го слагам от скоро. Не хващам кожна гънка (така ми беше показано от акушерката) и да си кажа честно почти не усещам бодването, нито пък лекарството. Може би е късметът на начинаещия при мен 😁

# 621
Здравейте момичета, в момента съм в 32г.с. и от една седмица съм на Фраксипарин 0.4 заради изоставане в теглото на плода. Не съм правила изследване за тромбофилия. Бях в болница за разширени изследвания на кръвосъсирването и за проследяване няколко дни. След като ме пуснаха обаче, вената, на която ми беше сложен абоката се поду, леко се зачерви и е болезнена на допир. Ходих на съдов хирург и се видя тромб във вената. Лекарят каза, че засега не било опасно и ми изписа освен фраксито и Натаспин, Флебодия и гел за мазане. Тъй като ми е ясно, че лекарите все се опитват да успокояват бременните с "всичко е ок" искам да попитам дали ви се е случвало нещо подобно и ако този тромб точно не е опасен за бебето, то факта, че имам такъв във вената предразполага ли да се образуват по-лесно на други места? Също така, този тромб възможно ли е да доведе до покачване на кръвното?

# 622
Здравейте, някой с тромбофилия коментирал ли е с хематолог доколко би била опасна ваксината срещу корона вирус за хора с тромбофилии? Не съм бременна, родих преди 3 месеца, цялата бременност бях на фраксипарин 0.4 заради мутация Хомозиготен генотип 4G/4G. Сега много се колебая за ваксиниране, но ме спира страхът от нежелана реакция и образуване на тромби...

# 623
не се ваксинираш с Астра , и пиеш профилактично АП .

# 624
не се ваксинираш с Астра , и пиеш профилактично АП .
За Астрата е ясно, но съм далеч от мисълта, че останалите РНК - ваксини нямат подобен страничен ефект. Предполагам, че и те могат да предизвикат такъв ефект, но просто не се говори толкова за тях, както бе акцентирано за Астрата. Тази превантивна терапия от лекар ли е препоръчана?

# 625
влез в групата в фейсбук тромбофилия и бременност и чети ,там има много ваксинирани жени

# 626
Sirena,ако се притеснявате,може да направите консултация с Хематолог.Той ще ви каже какво да вземате и колко време.Аз лично,ако реша да се ваксинирам,първо ще си пусна изследвания за коагулация.После бих се консултирала,ако имам възможност с хематолог.Ако нямам такава ще започна с АП преди ваксина една седмица и след ваксина една седмица.Може би ще продължа на Натаспин до следващата доза ваксина и малко след това.Но зависи от кръвните изследвания и от това какво ще е казал хематолога.Като кръвните бих повторила известно време след ваксинирането.

# 627
  • София
Аз се ваксинирах с АстраЗенека 5м след раждането, миналата седмица ми беше втората доза, не съм имала проблеми. След втората доза ме посъветваха да пия АП вечер за около месец за всеки случай.

С хомозигот по PAI и хетерозигот по MTHFR съм.

Честно казано противозачатъчните, кортикостероидите и някои хормонални лекарства са доста по-притеснителни от ваксините. Достатъчно е да им прочетеш листовките.

Сирена, тромбът е опасен за теб. Следи го и дано се разнесе скоро.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 11:16 от delisardeli

# 628
на дени с тромбофилии по принцип им е препоръчително да пият АП профилактично , не знам защо половината тук които са го пили вече се филмират повече от необходимото Simple Smile особенно при ваксина . То е логично , при положение че на всички болни от ковид го изписват . И на жени с тромбофилия , нормално е като се ваксинирате да го приемате профилактично за превенция

# 629
  • Sofia
Аз се консултирах набързо с лекар (втората му специалност е хематолог). Като за начало каза да пия вечер АП за 10 дни след ваксинация. Но за да може да прецени дали това е достатъчно, каза да пусна коагулация преди ваксината (АРТТ, фибриноген, INR и д-димер). С мутация в протромбиновия (фактор 2) ген съм.
Пп: става въпрос за РНК ваксина

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 13:33 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт