МАРТенската мама пак умува,какви зимни дрешки за бебо да купува;)

• 11 080
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Алекс също спи с чувалче без ръкав е но е пътничко но отдолу го обличам много леко само по едно много тънко гащеризонче.

а и нас ни пишете към любителите на книги списания и вестници ,но при нас лошото е ,че не само ги къса ами ги и яде с голям апетит ужас направо. 

prasentze имаш още една почерпка за днес  smile3503 ама за съжаление диетата няма да ми се размине просто трябва да се побера в някоя и друга дрешка от по плътничките ,че сега не ми се купуват нови /просто нямам настроение да си тъпча сланините в нови панталони  Crazy/

# 181
а и нас ни пишете към любителите на книги списания и вестници ,но при нас лошото е ,че не само ги къса ами ги и яде с голям апетит ужас направо. 

И ние сме така Laughing Купих й една книжка с ратинки от тези с костенурката и тя беше супер въодушевена Grinning Но, като й я дадох веднъж да си играе и гледай какво става...Хвърча перушина /в случая част от страниците/

Прасенце, аз давам месо през ден. Тази табличка, която аз следвам е така. Месо след 6м и се редува, един ден зеленчуци, а на следващия месо Peace Сега взех заек на Гербер и ще видим дали Маги ще го удобри. Чувам, че това месо не е от най-любимите, а аз го обожавам

# 182
  • Русе
Добро утро мили мами  Grinning
Ние вчера си купихме люлка голяма радост и щастливи писъци се разнасят, дори поспа малко в нея  Grinning
Прасенце, оздравявайте бързичко   bouquet
Аз на Преси не съм и вадила още чувалчето, но в къщи е голяма жега  smile3524 и тя спи само с едно одялце  Naughty
Според моята дъщеря най-гадното нещо за ядене е попарата  Shocked Когато е без захар я яде, но когато и сложа и съвсем мъничко захар неиска и да чуе за нея  Shocked
Я да попитам и ваз, че навсякъде чета противоречиви мнения колко месеца след като спреш да кърмиш се избистрят очите на детето и се оформя окончателния цвят?   bouquet Благодаря предварително  Grinning

# 183
# 184
  • София, център
Здравейте,
Пише че цвета на очите се избистрят около 6тия месец, без значение дали кърмиш или не, това важи и за кожата на детето и нейния окончателен пигмент  Laughing

iliana_d не се стискай... дай насам адреса на сайта, да чета и аз... Laughing

Това с книжките ... даже и не смея ... ще гу схруска целите... Whistling

Аз все още я завивам с одеялце, иначе съм пробвала в  лятно чувялче и не се противи.

А за месото давам през ден, но нямам опит.Пробвахме пиле и пуйка, но пуйката не я одобри много, много ...

# 185
Иван яде месо най-малко 6 пъти седмично. Рядко давам само зеленчуци.
Чувалче не ползваме, защото той пищи в него като побъркан - явно го е страх, а и той така прилежно си се завива, че нямам притеснения, че може да настине.
Мами, някой има ли идея от кога могат да се дават овесени ядки?

# 186
Мами, някой има ли идея от кога могат да се дават овесени ядки?

Мисля, че след като сте въвели глутена няма пробем за овесеви ядки Peace И аз ще пробвам края на месеца, като въвеждаме и ние глутена.

# 187
  • София
Здравейте,милички! Hug
Мноооого ви благодаря за пожеланията,нищо,че днес не съм рожденничка,черпя ви по една тортичка,пък април месец пак ще почерпя! Laughing Heart Eyes
Ох,и Дани вече 4-ти ден се сополиви и покашля,аз си мислех,че е от зъбче,щото ни излезе един до горните два,ама май си е някакъв вирус,щом толкова много бебета са със същите симптоми.А днес сутринта и нашия татко се събуди с болки в гърлото и запушен нос и замина да боледува при свекитата за да не ни лепне нещо допълнително Sad.Нашите очичики още хич не са избистрени,не мога да разбера какъв цвят ще са,пъстреят нещо... newsm78 За спането... и в къщи е топличко 23-24 градуса и още спи с пижама с дълъг ръкав и памучно одеало,ама аз до сега не съм го слагала в чувалче и незнам дали ще му хареса.
Прасенце, аз купих яке и панталонче за зимата от един детски магазин на "Ангел Кънчев",срещу химическото чистене.Явно разпродаваха якета от миналата зима,защото нашето беше намалено от 66 на 30лв. и панталона към него беше 15лв.Много ми харесаха,имаще и други якенца,също много сладки,но без долно.Вече почти навсякъде май са заредили  зимни якета и космонавти.
Креми,много е сладък Марти и снимките от срещичките са много хубави! Hug
Герчо,за овесените,ако си въвела глутена сигурно няма проблем newsm78,ама нека друг,който е по-наясно да каже.
Ех,че гадно време пак #Cussing out и като си помисля,че все по-зле ще става...
Айде цунки от нас!

# 188
Простете ми невежеството, но...какво представлява глутена? Знам, че не трябва да се дава от най-ранна възраст на бебчета, но...в какво се съдържа?

# 189
  • София
Мишел,ето тук пише за глутена http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1123

# 190
Благодаря, "рожденничке"!  Party

И аз доста поизчетох по темата... Ние от 2 дни вече сме на попарка, но като че ли не му харесва много...
Днес му направих първото домашно приготвено пюренце и го чакам да се събуди за да видим дали ще му хареса.

Колкото до месото - откакто го е проял и сме заместили едно обедно хранене - всеки ден на обяд яде местно пюре, а следобедите редувам млечна каша и зеленчуково пюре.
Когато мога кърмя и след тези хранения...
Другата седмциа сме на преглед при педито и ще попитам какво мисли тя за това, че месото присъства ежедневно в обяда му.

Последна редакция: нд, 08 окт 2006, 13:29 от mishelle

# 191
Днес направих попара за първи път на Мишето и той беше толкова погнусен  Sick, че отказа да си отвори устата за каквато и да е друга храна около 2 часа  след попарата   Joy на първата лъжичка започна да му се гади и на 3-тата спрях да го тъпча  Wink, но пък баща му я изяде, защото много обичал  Joy  Сещам се, за детето на една приятелка, което в момента на 2 години яде само луканка, сладолед, солети и сух хляб, защото както твърди сестра и тя го е отвратила от храната с нейните манджи  Joy та мисля да спра да си правя експерименти с хранителни продукти, които да давам на детето, за да не отвратя и моето  Joy ще караме на пюрета и кашички докато го запиша на кухня или баба му се развихри около печката  Wink
Относно месото, Михаил яде на обяд най-малко 5 пъти в седмицата, напоследък не давам месо, само когато давам жълтък ( въведох го от 1 седмица)
В момента още сме с лятното чувалче през нощта  Simple Smile

# 192
Iliana_d, можеш ли да ми кажеш как се превежда на бг "diisononyl phthalate", че от цялата статийка аз май  най-важната дума не знам  Embarassed Joy.

Моя Иван спи в чувалче, но е някакво по-плътно от летните, с малко ватичка, не е дебело като зимните. Не се противи от това. Ако е без чувалчето е винаги отвит, ако трябва в дъното на леглото ще се забие, само да не е под одеялото.
Вчера му дадох спанак от пюренце и днес имам отново обрив. Не знам със спанака ли избързах или 1-ния бирен фъстък, който изядох вчера е бил достатъчен за обрив. Вече изпушвам с този режим.  ooooh!

От днес си имаме баба гледачка, сега ще видим как ще се гледат. Неусетно идва трудово време  Tired

# 193
  • София
Ето за мамите, които не са се обзавели за зимата  Hug
http://www.smenzamen.com/
Дано да не откривам "топлата вода" Crazy

# 194
Iliana_d, можеш ли да ми кажеш как се превежда на бг "diisononyl phthalate", че от цялата статийка аз май  най-важната дума не знам  Embarassed Joy.

сайта е: http://pregnancyweekly.com/index.asp
"diisononyl phthalate" - е съставката. Най-добре ще ни я преведе Галя като се включи  Wink

Общи условия

Активация на акаунт