МАРТенската мама пак умува,какви зимни дрешки за бебо да купува;)

• 11 080
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте майчета,
аз къде съм зяпала до сега не знам,но за първи път попадам тук.
Пък то хубаво човек да си бъбри с майчета на дечица една възраст  Hug
Гледах няма те си никой роден на 28.03.2006.Е вече има  Grinning
Волен 4 кг,52 см.
И тъй като са отчетни да се отчета  Simple Smile
Воленко първите 6 месеца е изклю4ително кърмен.На 4 месеца бе достигнал  размери 9,200 и 72 см.Сега е 10 кг.
От няколко дни се захранваме с оризова каша,въведох тиквичка,а след това и морков.Яде с охота детето.

Така и не успях да създам някакъв режим на сън и хранене,но признавам си не съм била и особено настоятелна.Понякога обаче много трудно заспива,става кисел а после и аз се изнервям.По тази причина вече седмица си записвам кога става,ляга и общо взето колко спи.Няма никакъв ритъм в действията му,но сметнах,че нанка +/- 1  14 ч в денонощие.
Имам чувството,че преди  по-малко спеше.Дали се дължи на това,че пълзи по коремче и непрекъснато се хецка напред назад ,та се уморява   newsm78
По колко спят вашите дечица?
И така
поздрави и прегръдки   bouquet

# 211
  • Русе
Добре дошла jkaterina  ( съгражданке)  Grinning И аз неможах да създам режим на Преслава и  тя си е така от раждането, кърммех я когато тя поискаше. Е уж долу горе  си знаем кога ядем и кога спим , но плюс минус половин един час  Mr. Green
Ох, времето навън е наистина отвратително  Sick Днес мисля да я изкарам за малко да  сефтосаме космонафта  Joy и евентуално да идем да се запишен на кухня и ние.
Хубвав ден на всички  newsm51

# 212
  • София, център
    jkaterina !

Ние спим по много. През деня 3-4 часа , разделени на по 1 час, а нощем 10-14 часа!

# 213
 Jkaterina, добре дошла  Hug
 Да ви кажа сега се връщам от поликлиниката и малката е със зачервено гърло. Сутринта като се събуди се изкашля с хрипове и дишаше така, като че ли има храчки. Е няма, но и ние сме вече от болничките. В тази връзка  не я завивах отделно и чувалче не бях купила, но ще взема, че тя не търпи да е завита и по цяла нощ спи гола. А е облечена само по боди потник иначе се събужда плувнала в пот. Като взема чувалче ще не ще ще спи в него ако трябва турско да стане. Няма цяла зима да боледува я, това на какво прилича...

# 214
Здравейте,

jkaterina  добре дошла  Hug

prasentze  и на мен много ми влиае времето на настроението ,но гледам да се разсейвам с разни приятни неща като ровене във форума , разглеждане на снимки игри със Алекс бърборене по тел. с приятелки даже установих ,че нямам време и дневника на малкия да попълня от занимания ,но сега като стане още по студено ще се захвана.
Иначе ние редовно си излизаме или с найлона навън /ако не вали много силно/ или по МОЛ-овете /даже вчера там с rumcheto се срещтнахме  Grinning/

Katia_N  аз когато взимах кухня на Симона и давах на обяд супата и десерта а вечерта второто /или обратно беше не помя точно  Rolling Eyes/ но за другия ден не съм оставяла ама и на ман супа за закуска не ми звучи приятно  newsm78

# 215
Добре дошла jkaterina   Hug
за съжаление моя син почти не спи през деня, обикновенно вечер заспива в 9 буди се около 4-5 часа (може и в 3 може и в 6) за 10 мин да яде и пак заспива до към 7:30, това прави около 10 часа нощен сън, през деня преди обяд спи около 10-20 минути, а следобяд около 30 - 40 мин, много рядко час час и половина (веднъж в месеца  Wink), общо взето 12 часа на денонощие  Simple Smile
prasentze, ако Бобчето е предразположен към алергии е хубаво да му приготвяш всичко сама за си сигурна какво яде детенце, моята кума си захранваше детето до 18 месеца, защото на няколко пъти беше давала (свекърва и по-точно  #Cussing out) готови неподходящи храни на малкия, с което усложни нещата и ги забави във времето, така че какво пише на бурканчето или ти се казва в кухнята не го приемай за 100% истина. Вчера брат ми на 20 години направи алергична реакция от (готова) храна - бил ял само 1 пица (и то в заведение където минава стотици хора на ден) и 2 часа по-късно стана страшно  Sad  та цяла нощ си говорихме по телефоните  ooooh! . А както и го кърмиш, за теб е препоръчително същото  Rolling Eyes
Честно да ви кажа за мен сте майки героини с това кърмене, като се сетя какъв кошмар ми беше и как два месеца се цедих денонощно за по 30 - 60 грама, а когато го оставих два дни само на кърма се хранихме 48 часа почти без прекъсване...само неприятни спомени... с второто живот и здраве ако е същата история изобщо не мисля да се тормозя пак, просто ще мине на АМ от самото начало  Rolling Eyes
На мамите, които им предстои връщане на работа да не се терзаят за килограмите  Wink аз съм вече 56, т.е -2 от тези на които тръгнах да бременея, и костите ми се посъбраха, защото влизам във всички стари дрехи дори има и такива които са ми големи  Laughing

# 216
Да се изкажа за месните пюрета. Понеже педито каза да въвеждам пилешко попитах какво трябва да е количеството да месото в пюрето. Отговорът й беше, че количеството да е 70-80 гр. на пюре от 180-190 гр., т.е.~1/3 от пюрето трябва да е месо. За въпроса колко често да се похапва знам, че е през ден, а в деня когато е само зеленчук се дава жълтък /когато е въведен/.

На мен ми се струва множко да се слага толкова месо в пюрето newsm78 Купешките пюрета са с 8% месо, само Ганчев имат по 15%. А и в книжката с рецепти за бебета пише по 2 лъжички мляно месо. Ти си знаеш, но аз мисля да слагам по едно кубче за лед.

Katia_N  аз когато взимах кухня на Симона и давах на обяд супата и десерта а вечерта второто /или обратно беше не помя точно  Rolling Eyes/ но за другия ден не съм оставяла ама и на ман супа за закуска не ми звучи приятно  newsm78

И аз не мисля да оставям нищо за другия ден. Ще питам педито, но мисля основното да го давам на обяд с малко супа, десерта следобяд с малко каша /ако не стига, като количество/. Остатъка от супата /ако има такъв/ ще я ям аз Mr. Green

Това време наистина е отвратително  Wear Umbrella Поне спря да вали и днес ще излезем малко.  
Днес мислех да водя Маги да я боцкат, но тя заспа и явно ще остане за утре. Някой знае ли до кога работят лабораториите в поликниниките newsm78

Болните скоро да се похвалят, че са оздравяли Hug

Добре дошла на Jekaterina  newsm51 /това Екатерина ли е?/

# 217
Здравейте май4ета , отдавна не съм писала, но  редовно ви 4ета .Първо да ви по4ерпя виртуално , днес моя Дани прави 7 месеца .От около 3 седмици се храни от кухня , засега му харесва ,  давам яденето на обед ,слетобед за закуска десерта и ве4ер супата с 2 сухара .Аз бях малко против това да се дава супата ве4ер , но след като не му стигаше 250 гр. мляко за ве4еря и ми се будеше на всеки 1-2 4аса реших да послушам съветите на другите майки и така със супата постигнахме успех, последно хранене 20-20:30 , първо 7:00 , нещо което от седем месеца съм си ме4тала .Ве4е го слагам в проходилка и е голям майтап иска вси4ко да докопа , ина4е зъбки си нямаме още , но за сметка на това казваме мама  newsm10и се опитваме за баба . Лек и спокоен ден на вси4ки , а на болните скорошно оздравяване ,4е е много гадно като са болни малките същества

# 218
 Пак паднахме от леглото. докато отида до кухнята да изхвърля стъклото от ампулата с вит.С и се претърколила на земята. И рев newsm45, не стига  че я боли коремчето от това захранване и е нервна заради болестта, а сега и това. Е като й дадох една цветна брошура лицето й грейна newsm47.

Веси, не мисля, че е толкова много месото. Като помислиш, ако решиш да вечеряш месо, в какво съотношение ще е спрямо другите продукти.

# 219
мами според нашето педи докато бебето не седи стабилно нетрябвало да се слага в проходилка-вашите стоят ли стабилно,Бобчо още пада настрани,задържасе малко време без подкрепа затова реших да поизчакам newsm78

# 220
  • Русе
prasentze, Преслава стои стабилно и седнала и права и я слагам в проходилката без проблем , има прогнози, че ще проходи много рано  Joy hahaha
Според мен няма нужда да се притесняваш всяко дете е много индивидуално, някои  се изправят на 5 месеца( Мойто зверче) а други по късно. ( просто  отложи за извесно време проходилката) На една моя позната момиченцето и едва 6-я месец започна да се обръща от гръб по корем , но за сметка на това проходи  на 10 месеца   bouquet

# 221
Мамите, които си правите пюретата от месо, какво месо купувате? Аз нещо не съм виждала да се продава сурова, разфасована пуйка или заек newsm78 И се чудя бутчета ли да взема /за мен това е най-вкусното месо/ или бяло месо newsm78

Аз не мисля да слагам Маги скоро в проходилка.
Тя не седи стабилно, но това е, защото аз не й давам все още. Педито и ортопеда казаха, че особено за момиченцата било много важно да се изчака достатъчно преди да започнат да седят и аз за това мисля да не я слагам да сяда преди 7м. Макар, че тя се завърта от пълзене към сядане, но още я е страх да си махне упората от едната ръка и да застане без да се подпира на нещо. Ние вече лазим без проблем и ще изчакам сама да проходи стабилно преди да я сложа в проходилка /евентуално/ 

# 222
Мамите, които си правите пюретата от месо, какво месо купувате? Аз нещо не съм виждала да се продава сурова, разфасована пуйка или заек newsm78 И се чудя бутчета ли да взема /за мен това е най-вкусното месо/ или бяло месо newsm78
Пуешко охладено има в Хит. Като огледаш витрината със суровото месо ще го видиш. За заешко не знам от къде може да се вземе но като стигна до него баба ми отглежда и няма да е проблем да си набавя. За това кое месо да купиш си прецени, но съм чувала че повечето взимали филе. Аз него го предпочитам въпреки че бутчето е по-крехко.

П.П. Веси, излиза че все с теб си общувам, но главно на твоите въпроси успявам да отговоря smile3503.

# 223
Аз започнах да слагам Михаил в проходилка от 2 седмици, но той или назад се движи, или просто се мята и подскача на ляво и дясно и тя се движи в следствие на подскоците, а не при опити за ходене  Wink
Вече си седи стабилно на дупето, но не може да се изправя сам от легнало положение до седнал или прав , а както разбирам много от бебоците ви стават прави сами  в кошарките Shocked , когато е стъпил на крачета и го опра в масата или дивана се задържа стабилно, за пълзене няма да го бъде от 1 месеца стои на колене и на ръце и се клати напред назад, но не се сеща да синхронизира движенията  hahaha

Веси, оправи ли се на снахичката дупето ?

# 224
Добре дошла на Jekaterina  newsm51 /това Екатерина ли е?/
[/quote

Всъщност се чете джей-Катерина.А името ми е Катерина  Simple Smile.
Хемоглобина на Волен е леко нисък и личната днес изписа желязо на капки,но още не съм решила дали да му го давам.
Ще потърся още едно мнение.
Ние сме на рожден ден на една госпожичка родена миналата година по това време.Днес пазарувах подаръчета.
Такива хубави дрешки и играчки има по магазините,супер.Купих пуловерче и една овца кукловод,която  издава и звуци.
Ами отчетох се  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт