МАРТенската мама пак умува,какви зимни дрешки за бебо да купува;)

• 11 080
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Моят юнак проходи с проходилката като видя шишето със сок в другия край на стаята - след 2 мин крясъци да му го занеса най-накрая се сети, че може да дойде и да си го вземе и оттогава се движи. Иначе да се похваля че вече казва доста думички, но мама и тати още не съм го чувала, баба му твърди, че ги казва - иначе речника е доста богат - искам, дай, хайде  Joy Joy Joy /явно ще ни командва като за световно/ и по-стандартните като кака, баба, деде, да, не. Новите номера са ни да ме бие през ръцете като не иска да яде повече.
Иначе както катето м описва номера с попарата - ние така бяхме вчера с рибното пюре - рева 1 час след три лъжици риба и заспа гладен. След ставане изяде 380 гр кисел  newsm78 #Crazy и искаше и още ама аз вече отказах.
За ставането - абе вашите деца без опора ли стават??? Ние сме с кошара и тя е с мрежа и няма за какво да се хване и не виждам как би успял да стане без упора  newsm78. За седенето - абе седи като имва с кво да се занимава - вчера с активната гимнастика седя около 30 мин и се правеше на пианист. Иначе като го оставя просто да седи и се захлупва напред да си яде чорапите.

# 226
Здравейте и от нас!
Ние вече сме по-добре. Надявам се да няма болни, че е ужасно.
Елина стои седнала стабилно, но още не може сама да се изправя.
Попара също не харесва.А сега докато е болна почти нищо не яде, само мляко с бисквити и кърма. Дано като спрем антибиотика да се възвърне апетита, който и преди го нямаше...та не знам какво ще стане Sad

# 227
Мами, има ли такива от вас, които още не са въвели попарата. Ние сме на 7м и все още си хапва с удоволствие по 200гр мляко в 7 и в 10.30h. Но се чудя кога да започнем тази прословута попара ooooh!

# 228
babyonboard, аз не съм вавела попарата и няма да го правя скоро, но ти ако искаш да я даваш няма проблем.

# 229
  • София
Привет! Hug
И моя момък още не може да седи, камо ли да се изправя сам в леглото и затова ще поотложим още слагането в проходилка,явно му тежи дебелото дупе Grinning.
Попара и аз още не съм давала и  незнам кога ще му дам,но много други мами вече дават.
Ние още сме сополиви Sad,каква беше тая хрема вече 5 дена и изобщо няма подобрение,вечер не може да спи от запушен нос.Днес излязохме за 1 час на разходка,че се побъркахме тия дни да си седим само в къщи.

# 230
И ние сме с хрема вече четвърти ден. Лошото е, че се образуват храчки от сополите, които се стичат и постоянни му хрипти, когато диша. Иначе няма Т. Какви ли не капки капах. Мами. колко дни горе-долу се лекува една подобна инфекция. Не искам да започвам атнибиотик..

# 231
Мами, има ли такива от вас, които още не са въвели попарата. Ние сме на 7м и все още си хапва с удоволствие по 200гр мляко в 7 и в 10.30h. Но се чудя кога да започнем тази прословута попара ooooh!
Babyonboard има доста мами които сме на изключително кърмене и попарата изобщо не е на дневен ред.аз мисля да давам след годинка.а за грипа -нашите капки за нос съдържат гентамицин,но е локален  и пак неможем да преборим хремата
jkaterina добре дошла  bouquet
Мики Hug Алекс е много послушен бебочко, щом ти дава да говориш дори по телефона,Бобчо а ме види да говоря и започва или да плаче за внимание или да ми говори и той и просто немога да си чуя приятелите.а дневника му и аз съм го зарязала  Embarassed

маминки за космонавта  да си кажа  нали вчера стана дума а неможах да отговоря:roll:аз предпочитам цял,защото ще ми е по лесно да му го обличам,няма да се притеснявам че му е гол кръста или че се е събул а и тая зима няма да му давам да стъпва по снега,така че не ми трябват ботуши newsm78

# 232
Мисля, че е правилно, 3-те порции храна да се дават така:
сутрин - десерт
обед - основно
следобед - супа

Питах педито днес дали е редно всеки ден да обядваме с месо. Отговори ми, че е хубаво да редувам местно пюре със зеленчуково, като в зеленчуковото слагам по малко сиренце и жълтък /когато е на дневен ред/.

Вече си имаме гърне и скоро ще започнем да сядаме малко по малко в него да свикваме. Има ли други заели се с културната част? Wink

Мила, аз се отказах от космонавтче. Има комплектчета - яке с гащеризон. Пак му се пази кръста, а е по-лесно да го арзсъблечеш като отидете някъде на топло.

Ох, да ви се оплача... Нали духат източни ветрове... И смръдливата Дружба е станала още по-отвратителна... При затворени врати и прозорци усещам ужасната пронизваща смрад на сметището... Това вече на нищо не прилича... ;-(

Е, имаме и новини за хвалене. Днес Вики каза много отчетливо за пръв път "баба". Дори не беше казвал едната сричка, а днес... То по-скоро казва: "бабабаба..." Wink
До вчера беше позабравил да ме мамосва, но пак се започма с "мамама"...
Сега се бори да се докопа до клавиатурата... Явно освен в бъбрив период сме и в писателски. Wink

Последна редакция: пн, 09 окт 2006, 18:20 от mishelle

# 233
  • София
Здравейте, мами и бебоци! Ние пак поскитахме, но ми беше мъчно за вас.  Hug

Опитах се да изчета какво сте писали през тези 2 седмици, но вие изписахте нови 2 страници днеска и реших да започвам да пиша Simple Smile.

Кате_Н, честито ново бебче! Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам.   bouquet

Добре дошли на всички нови попълнения!   bouquet

Зори само може да седи горе-долу стабилно, още няма нито един зъб и тежи 7 360 кг, висока е 65 см. Храним се със зеленчуково пюре на обяд, с каша (плюс плодово пюре) вечер и 7-8 пъти с кърма, от които 3-4 нощем.

Много болни бебчета има май - бързо оздравяване на всички!  Hug  Praynig  Hug

# 234
Относно космонафтите и на майките на момичета и момчета, които им е омръзнало от розово и синьо ето един сайт: http://www.coccodrillo.pl/
Към всяка колекция има космонафт или гащеризон с яке. Цената на цял космонафт е около 70лв. Магазина се намира до входа на Южния парк.

Относно попарата - предложих й на Лора вчера и тя с такова отвръщение гледаше, че незнам дали ще й дам да опита пак скоро.  Joy Може и да не ме бива като готвачка  Joy Joy Joy

# 235
  • Варна
Тъй, да се отчета за кухнята. Понеже не съм купила още специални буркани, намерих в къщи едни 340гр., 380гр. и 480гр. Ами тези лелки ги напълниха и трите почти до горе. Shocked И мойто диване всичко си изяде. #Crazy Дадох му малко от супата и цялото пюре (в най-големия буркан). Следобед свекито му дала кремчето. И него цялото го изял. Направо ме изуми.
Преслав го сложих в проходилка, когато седеше стабилно. Но аз го слагах да седне. Първо се научи да се изправя като се държи за кошарата или някъде другаде и после започна да сяда сам. Нищо не казва. Само дава боц. Гърне още не съм купила, но смятам скоро да го направя.
Добре дошла на адашката! Hug

# 236
  • София, център
Аз пък я слагам в проходилката, въпреки че не е седнала сама, ходи назад като раче, настрани от днес и се опитва и напред , но се ядосва че не става!?!
Седи ако я сложа и доста често иска да си яде чорапките - както е писала  Ger4o . Иначе в количката седи много по-устойчиво от в леглото! Като я държа под мишничките , за да стъпи на крачета се опъва като струна и грейва от кеф ! (Не ще да се върти това дете и това е ( от гръб-корем и корем - гръб, иначе може но веднъж в седмицата само... Laughing ) При нас се чува нещо като "баба" и вместо "тати" - "ати", мама казва само като плаче "мамамама"  Laughing)!

# 237
Здравейте и от нас след няколко дни семейни тържества Laughing
Ние от вчера си имаме бънджи, но за мое очудване Катерина не е толкова въопдушевена колкото очаквах.  Thinking
За кухнята , моята Катя си изяде почти цялото картофено пюре със сирене и жълтък+няколко лъжици супа за обяд и следобед целия кисел. Много и хареса явно.
Момичета за хремата направо не ми се говори.. вече 2 седмици се влачим и никакви капки не ни помагат. Тъкмо се подобри и аз решавам, че всичко е свършило и пак се почва. Освен това е отвратително крива ooooh! направо ми се реве от нея.

# 238
Иле от кой вход на парка е магазина от към Нишава или Витошка Hug

# 239
Здравейте мам4ета Hug
Кремена ´Марти е много сладък Heart Eyes
 welcome jkaterina  Колко му е хемоглобина на Волен?Под 100 ли е?
Дани спи общо около 12 4аса за цялото денонощие.Аз преди няколко дни въведох пуйка и оттогава малкия ака твърдо с много напъни и рев и ми е толкова жал за него,4е мисля да давам месо на 2/3 дена веднъж.А с попарата мисля да из4акам още поне 2/3 месеца.Аз все още кърмя,но о4ите на Дани са доста бистри и не мисля,4е ще се променят.Купихме му първите обув4ици,тип маратонки и сега е един смешен,замята краката  hahaha А аз съм много щастлива,защото най сетне си влизам в старите панталони от преди бременоста.А  забравих да кажа,4е Дани ве4е си мие зъбите всяка ве4ер по съвет на педиатърката
Гер4о браво на Иван,4е ве4е казва по сложни думи4ки като искам  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт