Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 310
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Момичета от Варна. Къде март и април има ПИ присъствено? Нещо съвсем се обърках...
сега в неделя има просъствено ПИ и по МАТ и по БЕЛ в Материка

Днес търсих на Материка Варна за ПИ. Не намерих нищо. Не намерих инфо.

СБМ видях че с математически уклон. Това не е нашия вариант.

# 241
  • Varna
Значи клас отпада. А какво е СМБ?
Това са пробните на МГ Варна.

# 242
Момичета от Варна. Къде март и април има ПИ присъствено? Нещо съвсем се обърках...
сега в неделя има просъствено ПИ и по МАТ и по БЕЛ в Материка

Днес търсих на Материка Варна за ПИ. Не намерих нищо. Не намерих инфо.

СБМ видях че с математически уклон. Това не е нашия вариант.
цък
Скрит текст:
🎯 На 14.03. 2021 организираме пробен изпит за 7 клас, който ще се проведе присъствено  в залите на Материка.
✅ Можете да изберете по кой предмет да се явите - математик а или БЕЛ
✅ По желание изпитът може да се проведе онлайн с квестор в определеното време .
За информация и записване ☎ 0887 925757, 0882 953535

# 243
  • Пловдив
Отложиха ни ПИ по математика в търговската гимназия. Cry
Моето след двойката по история донесе 4-ка по география. Вече нямам с какво да го наказвам.
Знам, че е много егоистично, но мисля, че за 7 и 12 клас трябваше да помислят различно.
Как би ходило детето на матура ако е в карантина? Измислено ли е?

# 244
Колко много пишете, едвам ви следя Wink
И на моето му се размина присъствената школа от тази седмица. По Бел в училище въобще не пишат преразкази, разчитам на школата. Засега и там не се престарават, но госпожата е казала, че като вземат всички произведения ще наблегнат на писането.
Може ли малко повече информация как можем да ги освободим от училище преди нво. Аз знам, че имаме право на 3 дни по домашни причини. За повече май трябва разрешение от директора.

# 245
  • София
Три дни с молба до класния, плюс още 7 дни с молба до директора.

# 246
  • София
Да измрънкам и тук - не стига, че не са на училище, ами на този рунд и уроците по инструмент минават онлайн и нямат достъп до училище.
Отново започнаха да падат концерти... Младежът научи цял концерт с оркестър, 35 минути, специално за (реномиран уж) фестивал в Малта, където трябваше да сме в края на април. Е, току-що отложиха всичко за (уж) септември.
Има предстоящи конкурси, които я има отворена зала, я няма да се проведат ...
На 9.04.2021 трябва да свири друг концерт във Варна, след отвори-затвори-отвори-затвори-отвори, чакаме да видим дали.
Надявам се да не изпадане в миналогодишния срив (точно по това време)...
Ще запълва времето с подготовка за НВО, надявам се Wink

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 11:19 от rally

# 247
  • София
Ако има протест нали ще пишете тук?

( преди около 2 месеца минах покрай протеста на ресторантьорите . Това беше стабилно финансирани мероприятие с мощно озвучаване. Питах стотиците скупчени полицаи дали това е концерт. За децата не знам кой ще финансира, имаме  само човешкото присъствие...)

# 248
Ако алтернативата е живи деца или присъствено обучение, какво бихте избрали?
Всички деца, учители и родители са уморени от тази обстановка, аз също не съм доволна от подготовката, която получава моето дете, но предпочитам да ограничим всички контакти, които могат да доведат до заразяване.

# 249
Аз искам школата да работи, присъствено обучение не искам...да минават децата от клас в клас, нали трябва да завършат, ако ще и още десет години да е така, но школите да отворят. Така всички ще са доволни, който го е страх ще си стои вкъщи, който не го е страх, ще си плаща та белким детето да се квалифицира и все нещо ще може да работи ...

# 250
  • Пловдив
Аз приемам, че положението в целия свят е критично и правилни решения няма. Просто няма. Всяко решение води до риск и негативи за някого. Видя се, че нацията (и не само нашата) е разделена на два лагера.
Не ми харесва как се отразява ДО на сина ми, но приемам също така, че здравето е над всичко. Покрай мен доста хора преминаха болестта тежко, при много роднини приключи фатално. И то бяха сравнително млади хора,Бог да ги прости!
Но ми е трудно да се справям с детето и неговото безотговорно отношение към ученето. Аз съм уморена, той е доволен от сегашното положение. Не страда от липса на контакт - излиза с приятели, играят футбол, обикалят с кучето.
При големия ми син ученето е доста ефективно, но той е студент и специалността му е компютърна.
Да се молим това положение да приключи максиално бързо и да се опитаме да продължим живота си спокойно. А пък матурите да бъдат добре обмислени! В крайна сметка - каквото за нас, това е за всички.

# 251
  • София
Ако алтернативата е живи деца или присъствено обучение, какво бихте избрали?
А такава ли е алтернативата?

# 252
иланг - иланг, само с последното ти изречение не съм съгласна. По-голяма неравнопоставеност от тази година не е имало. Като започнем с това, че едни учат ПО, други ДО, преминем през различните форми на ДО/ синхронно,асинхронно/. Отделно са възможностите и условията, които родителите могат да осигурят за ОЕСР и още куп детайли, в които се крие дяволът.
Единственото еднакво в цялата работа ще бъдат матурите, разбира се благодарение на МОН, които ще ни осигурят само една дата.

# 253
VAVA, добре че не се налага да правим този избор. Много черногледо виждаш нещата. Аз не виждам как да огранича всички контакти, защото ходя присъствено на работа. т.е. смисъл децата да не ходят присъствено, няма.

# 254
  • София
Успех на химиците Simple Smile
Аз за още едно - приятелче, ще стискам палци.

За ДОто, не знам какво са кажа...
Или да е само ПО или ДО до края, но не го искам ПОто в този вид.
И двамата след 2 седмици ПО чакаха с нетърпение ДО. Sad
(редактирах, че съм разменила съкращенията Blush)

VAVA, мисля, че на така поставен въпрос е ясен какъв е отговорът, но ... къде са тук дребосъците от ДЯ и ДГ или малките ученици, те не могат ли да заразяват?
Последното нещо в тази "мярка" е грижата за нечий живот. Sick

В градския транспорт поне 1/2 маските са проформа, заведенията работят - единственото заведение където видях редуциране на ползването на масите е КФЦ. Моловете са отворени. Баткото ни бе учуден, че не пускали ученици без придружители, че и "дори в събота/неделя ли, тогава не се учи"?! - репортаж по ТВ, явно показен.
В къщи всички се разболяхме без девойката, тя нито симптоми, нито антитела има.

Искам децата ми да са на училище, но искам и да е така организирано, че ако има учители, които искат да преподават дистанционно да имат тази възможност.
Скрит текст:
За 1 г. да съм била 3-4 месеца home office, при това не плътно, а през седмица. Знам как се чувствах психически, знам какви мерки се "взеха" при заразяване при нас и как се натръшкахме масово, знам колко трудно ни бе да работим от вкъщи, но не защото не можем, а защото нямаше отдалечен достъп и не защото няма как, защото някой така пожела ...Angry

Не всички се ваксинираха, уплашиха хората, а при учителите дори имаше избор (инфо от познати учители)
за мен умишлено, видяхме какво стана като пуснаха "Зелените коридори" за по-малко от седмица свършиха.

В четвъртък НОЩ казва (министърът): "няма страшно с ваксините, .... ще ваксинирам семейството си с Астрата като им дойде ред, защото това има,.... "проблемната" партида е свършила, но няма нищо страшно при нея... имаме нова доставка от Астра като вместо 28 хил. сме получили 30+ хил." ...т.е. похвалихме се накрая.
Е, 2 ч. по-късно ме "чипираха" точно с ABV5300, имах претенция, но не и възможмост.
(определено вграждането на чипа се усещаше, но ме успокоиха, че като си купя офис-пакета ще мине)
На следващият ден същият спира всичкото Астра, заради ваксинран с ABV5300 нищо че "не било тромбоза" и реди  медицински термини един след друг... Sick и за капак забраната всъщност не е от него, а от главният лекар на държавата. Sick  Sick  Sick
Малко е да кажа, че съм бясна.

И накрая да се оплача от девойката преди 2 дни решила да осведоми г-жата по БЕЛ, че това което им преподава не е материал за НВО, те на шоколата всичко били взели по БЕ, а това го нямало (естествено г-жата не ѝ останала длъжна в разговора) на следващия ден цъфна 5 от контролно. Уж е обрана, разумна ... харесват си  г-жата, говорят си по много теми с нея ... ще се счупят да научат още нещо.
Определено е изнервена девойката и почва да се превръща в Мърморана.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 18:25 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт