Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 300
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Наборът, след школата тази сутрин, отиде да плува, после скоростно си взе душ и излезе да гони топката. Сърце не ми даде да го спра, Тиймс-а се пука по шевовете от домашни, отделно има и за школата за утре. Виждам как мотивацията се изпарява, дори изчезна. Аз, която съм веселяк и непоправим оптимист, се обезверих-нищо не ми се прави. Ето, от това много ме е страх, естествено че на първо място са здравето и животът ни. Но какво се случва с психическата ни стабилност? Аз искам яснота - а не промяна на "мерките" всеки час.
Както и да е, другата седмица следва ПИ на Регалия по БЕЛ, ще бистрим ключове и ще се "плескаме" по челата от бисерите на децата ни Joy

# 256
Аз също съм през две седмици в офиса, но сме само няколко човека. Пръскат ежедневно и мият по няколко пъти на ден с дезинфектанти. Няма достъп
на външнии хора и почти през цялото време сме с маски. При мъжа ми е по същия начин. Имаха колеги, които се разболяха, но нямаше разпространение в офиса. Ходим на работа с кола и се опитваме да се пазим максимално. Каката има да учи много и също максимално е ограничила контактите.
Всичките тези мерки не могат да се вземат в училище или в школата.
Desem, главата на семейството също улучи фаталната партида преди две седмици. Сега пие аспирин превантивно. Аз също искам да се ваксинирам, но не знам кога ще стане.
Честно казано, училища много, а университети - още повече, че и по цял свят. Всичко е до късмет. Колко книжки е прочел нашият премиер, а колко ерудирани хора живеят на прага на бедността. Точно аз съм много изискваща и взискателна, но по-добре да са здрави и физически и психически, а всеки да намери щастието си там, където го влече, дори и без "Опълченците на Шипка". И без това, според сегашните тълкувания на историята излиза, че жертвата им е била напразна Sad само да не помислите, че и аз подкрепям тези твърдения.

# 257
Странно ми е, че щом вие можете да ограничите контактите си, искате да научите и другите така...да ама не става. Избор нямаме, никой не ни дава такъв, и се налага да живеем живота си сега и да се справяме с него.

# 258
  • София
С риск да ме "сдъвчете", може ли тази тема да си остане основно за седмокласниците ни...Има си теми и за Ковид и за ДО... Моля, моля, моля... Нали тук сме екип и си пием поради НВО неволи.

Та днес ми цъфна с 68 т на ПИ по мат... Ами, минах на следващата форма на виното,наздраве с любимия ми коняк!

# 259
  • Някъде на край света
Magi_Sveta добро решение е коняка. Wink
Наздраве!
Като млада ми беше любимото, след това изоставих пиенето с две бременности една след друга вече не ми се пиеше.
Като гледам, обаче, с това НВО ще взема да се върна към младостта и да отворя отлежали реколти от кехлибарената напитка. Simple Smile

# 260
  • София
magi_sveta, отивам и аз да си сипя нещо по-хард - виното вече не ме лови Joy
Наздраве, момичета, ще го минем и това Kissing Heart / май ни трябват повечето ПИ-та -  и от двата вида, ПИене и ПИ за деца/

# 261
И аз се старая да избягвам обсъждането на Ковид в ежедневието си. Така и така темата е неизбежна, но доколкото зависи от мен я избягвам.
Не че НВО е супер приятна. Smiley

У нас по нищо не личи, че предстоят важни изпити. Ежедневието си е обичайно, като изключим 3 пробни в школата по Бел.
Резултатите не са успокояващи по принцип , но добре че никой в къщи не се е притеснил.

# 262
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
малко встрани от темата Simple Smile
има ли някъде, и къде, какъв материал трябва да овладеят децата  в съответния клас?
мисля, че някой пуска нещо такова преди, но не го намирам.

# 263
  • Варна
Наздраве с розето, което ММ ми направи специално за седмия клас, па взе и награда от конкурс с него Wink!

За момента гледам да се фокусирам върху здравето, в това число и психическото и си повтарям: "и това ще мине", "няма да е все така" и други подобни мъдрости.
А вчера докато си пиех винцето малко на майтап, но и съвсем наистина, записах детето за лагер през пролетната ваканция. Отказвам да мисля дали е било добра идея! Simple Smile
Добри, това мисля се реголираше с ДОИ (държавни образователни изисквания) за съответния клас. Със сигурност на сайта на МОН ги има, но точно сега не мога да дам линк...на един друг левъл съм Joy

# 264
Dive, чудесна е идеята.

# 265
има ли някъде, и къде, какъв материал трябва да овладеят децата  в съответния клас?
Единственото, за което се сещам, са учебните програми по класове и предмети, публикувани на сайта на МОН.

# 266
Между другото, като ви чета се замислих, че сега ни е момента да борим стреса с ПИене. За кандидат- студентските изпити и наборите има вероятност да се включват и ще е някак дразнещо 😁😂

На моя син му давам да решава от помагалата на Регалия. Изкарва около 80-85 точки и по двата предмета, което донякъде ме успокоява, защото мисля ще му стигнат за желаната гимназия, но да видим как ще е на реално НВО. Живеем в малък град и присъствени пробни няма. Ходи на уроци по математика, а по БЕЛ разчитам на госпожата му, защото ги подготвя добре.
Аз да си призная този година от провеждането на ДО съм доволна, но липсата на контакти, срещите със съучениците и обичайния живот им влияят доста демотивиращо. Направо изтъркаха дивана тази зима 😐 Ние с ММ се на работа по цял ден и ежедневно се срещаме с много хора. Честно казано не мога да приема, че всичко е отворено, а децата си седят вкъщи. Въпрос на приоритети явно 🥺

# 267
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря, Дидева.
Simple Smile сега ще чета

# 268

Аз да си призная този година от провеждането на ДО съм доволна, но липсата на контакти, срещите със съучениците и обичайния живот им влияят доста демотивиращо. Направо изтъркаха дивана тази зима 😐 Ние с ММ се на работа по цял ден и ежедневно се срещаме с много хора. Честно казано не мога да приема, че всичко е отворено, а децата си седят вкъщи. Въпрос на приоритети явно 🥺

Именно! Единствената мярка срещу вируса, явно е ДО. Именно за това се дразня...колкото и изплашен за живота си да си, как приемаш тези "ефективни" мерки.

Аз също рядко говоря на тази тема, но в кръга на шегата ще кажа, че и за пробни не ми се говори. Първо съм доста спокойна, второ знам, че каквото и да направи на ПИ, на реалните може да е съвсем различно и трето видях как мина миналата година, още не съм забравила и нямам въпроси относно провеждането. Но...темичката ни е готина и няма да спра да пиша, само защото мен не ме вълнува особено Simple Smile

Buzzy, с каква разлика са твоите деца? И аз не пих алкохол по време на бременостите, а и двамата ги кърмех до около годината. С второто съм забременяла 3-4 дни след първия рожден ден на големия, така че събират ми се поне 3,почти 4 години...но това не ми попречи да се върна към това любимо, успокояващо занимание. Сега да не си помислите нещо Simple Smile)) Не започвам от сутринта Simple Smile Но чаша вино на вечеря, смятам за нормално!

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 22:36 от MollyBy

# 269
MollyBy моите са с две години разлика. Малкият го кърмих около три години и не близвах алкохол. Цигарите отказах като забременях с набора. Обаче след като всички бяха отбити, минаха няколко месеца и почнах да пия по чашка, а впоследствие и пропуших пак. И аз вечер с вечерята и не ми се струва ненормално. А и тази година стресът ни идва отгоре с цялата обстановка Simple Smile)
Едно от най- важните неща е да съхраним и психичното здраве- и нашето, и на децата. Сред хората с които общувам няма нито един, който е за ДО, включително и учителите а общувам с доста хора. Честно казано и маски не се носят никъде, нито някой се пази. Ние носим и като вляза в магазина ме гледат като извънземно. Но като цяло хората нямат доверие на институциите и всяка мярка се приема с присмех масово.

Общи условия

Активация на акаунт