Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 294
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Пийвам си и аз по 1/8 чаша твърд алкохол понякога - елексир ми е и за небцето, и за душата Hug Мен ПИ-тата ме вълнуват дотолкова, доколкото виждам пропуските му, а и той се постресва Joy И веднага вади жокери - "Ти знаеш ли, че миналата година Х имал по 90+ точки на всички ПИ-та на твоЙта Регалия, но на истинското НВО изкарал мнооооого по-малко?! А пък У имал 60-65 т, но пък изкарал 90 точки на НВО?!".... Има си теории човекът, непоклатим е Stuck Out Tongue Winking Eye

# 271
За ДО в училище вече не ми пука. Добро, лошо...тя годината почти мина. Сега и да ги върнат присъствено, нищо няма да се промени. Дори си мисля, че като е ДО, е възможно да има повече време да се подготви за НВО. Защото не разчитам на училището да го подготви. Но...извън тези мои мисли, точно за тези месеци на 7 клас на малкия, съм изцяло за ПО. За големият например ме е яд...не за ученето, учат си много, ДО е чудесно. Но той не успя да опознае съучениците си, какво остава за приятелства да изгради. Не говори, не си пише, не играе с никой от класа си. И това дето децата не спазвали правилата, при нашите не важи изобщо. Изцяло с маски си бяха при двете седмици присъствено. Проветряваше се редовно и всичко останало. Но както и да е. На него вече взе да му харесва да си стои в къщи. На мен точно това  изобщо не ми харесва!

# 272
  • София
Отложиха ни ПИ по математика в търговската гимназия. Cry
Моето след двойката по история донесе 4-ка по география. Вече нямам с какво да го наказвам.
Знам, че е много егоистично, но мисля, че за 7 и 12 клас трябваше да помислят различно.
Как би ходило детето на матура ако е в карантина? Измислено ли е?

Измислено е. Никак. Това да не са ти избори, че да ти носят преносима урна до леглото!? Кой го интересува, ако на някое дете се провали шансът за добро училище? Не и образователният министър, във всеки случай. А ако се окажат много? Ами, държавата има нужда от мноооого копачи, зидари и касиерки.

VAVA, абсолютно съм съгласна - детето ми искам да е в училище... СЛЕД като има подходяща ваксина - и за мен, И ЗА НЕГО.

Desem, разбира се, че и малките заразяват. А с новия вариант се и заразяват самите те и... в много случаи никак не карат леко. Но какво от това? Не могат да бъдат оставени сами в дома. В случая това, а не здравето на роднините или дори тяхното собствено е водещо.

Маги, КОЙ е любимият ти коняк? Имам лично предпочитание към Арарат...

Диве, искам от твоето розе.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 00:03 от katiABV

# 273
Когато започнете да разреждате коняка с вино, ще знам, че юни е наближил.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 08:03 от тити

# 274
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
до разреждане на коняк с вино май няма да стигна, но от вчера си мисля, че съм неестествено спокойна.
сякаш всичките ми нервни рецептори и клетки са излезли отпуск и ме е налегнало някакво извънземно спокойствие.
решава задачи - добре. не решава задачи - добре. пише, не пише, играе си, гледа тъпо... - добре.
понякога му се поскарвам да не губи тонус и това е.

# 275
Има ли още някой на пробен изпит в СМГ? Не успяваше да влезе, вече всичко е ОК.

# 276
  • София
Има ли още някой на пробен изпит в СМГ? Не успяваше да влезе, вече всичко е ОК.

Има Simple Smile Същата драма. Понеже вчера беше много трудно да тества... Аз пък я оставих и не настоях - реших, че помни от преди. Да, ама не. Малко след 9 влетя дреб в спалнята с "мамо, кака те вика". А аз - със схванат крак от вчера и едвам докуцуках... Лаптопа забил - не е рестартиран от лятото сигурно... Взехме моя и от там влязохме без проблем (понеже пазя всички регистрации, акаунти и т.н.), та в 9:09 започна...

# 277
  • София
Момичета, да ви попитам нещо, което изобщо няма връзка къс 7.клас, но знам, че ще ми помогнете. В нашето училище се разкрива STEM паралелка в 5.клас - математика и природни науки. Обмислях малките да кандидатстват в СМГ и НПМГ, но нещо се разколебах. Та въпросът ми е - доколко засилено се изучава математика в такава паралелка, т.е има ли заложен брой часове в 5.клас, 6.клас, 7.клас? Харесвам много преподавателите и училището/нищо че е квартално/ и сериозно се замислих. Признавам, че не съм търсила задълбочено информация Blush

# 278
СТЕМ паралелка с математика и природни науки в прогимназиален етап е просто име, което означава ИУЧ и ФУЧ по тези предмети. Колко точно на брой ще са часовете се определя с училищния учебен план. В рамковия учебен план за ИУЧ общо са предвидени 2,5 часа седмично ( например 2 часа единия срок и 3 часа - другия). ФУЧ са 4 часа седмично ( не са задължителни и няма оценки, но запишеш ли се трябва да ги посещаваш). Как точно ще ги разпредели училището е решение на Педагогическия съвет. Същото се отнася и за прогимназиалните паралелки в гимназиите. СМГ имат публикуван учебен план за тази година, може да го погледнеш като пример, ако вече не си го направила. Наличието на природни науки означава, че част от тези часове ще бъдат по ЧП или някоя иновативна дисциплина в областта на природните науки, ако училището е иновативно. В седми клас, когато вече учат отделно физика, химия и биология, разпределението вероятно ще е друго.

# 279
  • София
Дидева, "запишеш ли се, трябва да ги посещаваш", означава ли, че ако не заяви родител часове по ФУЧ, може детето просто да не посещава такива часове??? Това много ме озадачава (не че приех да ми дават попълнени заявления с разписани вътре предмети, обшчайно изпращам бележка, на която пиша "Уведомена съм, че училището е включило детето ми в ИУЧ някакъв и ФУЧ пак някакъв" и класните изпадат в потрес, но не мога да се пречупя пред нещо, което не заявявам да се подписвам като заявител.

# 280
  • София
Дидева, огромно благодаря Gift Heart
Малките посещаваха известно време курс за подготовка за СМГ, но аз нещо не съм сигурна ако изобщо ги приемат дали да се хвърля с главата надолу Joy. Активни спортисти са ми, справят се повече от добре в училище и по състезания. Но не искат да напускат училище,  за което ги разбирам. Вълненията ми са продиктувани от разговор с приятелка/и двете и деца са в СМГ/, в който тя съвсем добронамерено вметна, че ако децата са в СМГ или НПМГ няма да се тревожа поне за математика и/или подготовка за предполагаемото интегрирано НВО след време. Аз разсъждавам по друг начин - до голяма степен всичко зависи и от детето, не е въпрос само на преподаване и среда/говоря за периода 5-7 клас/.

# 281
Дидева, "запишеш ли се, трябва да ги посещаваш", означава ли, че ако не заяви родител часове по ФУЧ, може детето просто да не посещава такива часове???
Точно това означава. ИУЧ са задължителни. Трябва да избереш и да подадеш заявление ( или да ти " изберат" от училището, защото често така се получава). ФУЧ са задължителни само за подалите заявление. Оценки няма, но се пишат отсъствия.
Извадка от Наредба 4 за учебния план
Чл. 18. (1) Учебното време, предвидено в училищния учебен план в раздел А и в раздел Б за изучаване на съответните учебни предмети/модули за придобиване на училищна подготовка, е задължително за всеки ученик в училището, а в спортните училища - и учебното време, предвидено в училищния учебен план в раздел В, когато е за придобиване на специализирана подготовка.
(2) Изучаването на учебните предмети, модули и дейности, предложени в раздел В на училищния учебен план, не е задължително за учениците, освен ако не са заявили желанието си при условията и по реда на чл. 16, ал. 1.

# 282
  • София
Благодаря много!!!

# 283
  • гр.Варна
Да споделя нещо за ПИ на Вектор.
Имах аз едни съмнения, че след много добро представяне на присъствен младежа би изкарал на он-лайн изпит наполовина на точките от присъствения.
Писах на Вектор с молба да проверят колко страници има качени във 2 модул, защото младежа имаше 3т от 35. След 2 дни проверка ми писаха, че има качена само 1 стр с чертеж и 2 реда писания и на тях има 3т.Останалите 4стр липсвали🤔😏, а точно там беше писал та писал. Аз бях до него, за да му помогна с качването и нямам представа защо е получена само 1.
Та, не знам дали повече бихме го записали там. Не и ако са он-лайн.

# 284
Здравейте и от мен. Не сварвам да ви прочета, камо ли да пиша:) Благодаря за идеята с картите по БЕЛ. Закупих ги чинно и синът ми много се зариби, особено след като узна, че от 6кл. нещата ги е позабравил. Та сега брат му го изпитва и си играят, което пък мен ме разтоварва🙂
Иначе го записах за остващите изпити на Регалия. За Вектор още не съм, нещо се колебая. Засега.

Общи условия

Активация на акаунт