Декемврийски бебета 2021 Обич във душите и сбъдването на мечтите.

• 25 519
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
iren права си, не уточних че те са за непрекъснат болничен, но то при бременни май само така се процедира - като излезеш и не се връщаш повече на работа.

# 601
Вчера тъкмо си записах час за БХС и скрининг... Уж преди време на това му казваха ФМ, ама не... ФМ била около 20тата седмица. Имам си час за 4ти юни при лекарката, която ме гледа и с първата бременност и съм много доволна.
Утре съм на преглед и поне този път няма да чакам в Токуда, а ще ходя в кабинета, които не е там и не се чака по 3 часа за преглед... Тези в Токуда са брутални, честно! Не може да не си спазват часовете с 3 часа и да седиш и да чакаш, все едно нямаш и друга работа. Ако някой е решил да се следи там да се въоръжи с голяяяяямо търпение.
Здравей,при коя лекарка е ФМ.
Случайно да е Росица Колева.

# 602
Но пак не е вярно, че са 180 за година. Примерно в моя случай от трансфер до 45-дневния са над 200дни,като до 180-тия ден се дават чрез ЛКК, а след това чрез ТЕЛК. Да напомня, че 45-дневният не влиза в тези дни и съответно не се изчислява и заплаща като тях. И не е задължително да си в непрекъснат болничен. Може да излезеш примерно 2 месеца в болнични, после да работиш или да си в отпуск и пак да излезеш в болнични. По време на болнични примерно нямаш право да напускаш страната. Варианти всякакви, просто трябва да си прецени всяка от нас в нейния случай кое е най-добре.

# 603
Здравейте,точката видяха и при мен 😊,понеже съм с обърната матка малко по-трудно...Размерите отговарят на седмицата,в която съм 6г.с.+1д. На 17.05 съм на преглед за пулс...АГ ми каза,че пробожданията са нормални,но ако са като предменструални болките да вземам но-шпа...Сутрин не мога без кафе,но започна да ми се гади от него и да ми горчи в устата ...та без него вече 😀

# 604
  • до най-прекрасния мъж
И аз съм в болничен от трансфера. И добре направих, че взех още след + теста. Въпреки почти целодневното лежане, ми се появи зацапване в началото на 7 г.с. Така или иначе щяха да ми дадат болничен, защото се наложи да лежа в болница няколко дни. Сега пазя леглото и се моля всичко с беб да е добре.
Така че, ако работата ви е напрегната, вземайте болнични и се пазете. Бебетата са най-важни сега. Дори тези от ЛКК да не стигнат, ще се явите на ТЕЛК.

# 605
  • London
Лежащи мами, стискам ви много силно палци и вярвам, че бобчетата са ви силни и борбени ❤

Аз за това се радвам, че работя от вкъщи, а и работата изобщо не ми е напрегната. Опъвам крачета на дивана и действам.

Влизам в 9та седмица и кафето пак ми е вкусно (но с мнооого мляко).
Много почивка и спокойствие си трябва.

Интересно ми е, само аз ли съм такава луда глава и вече разглеждам колички ?? 😆 Имам чувството, че ми трябва още едно висше, та да започна да ги разбирам 🤔

# 606
Не само колички, ами и столчета за кола разглеждаме. ММ се сърди, ако сама гледам и не му показвам Grinning
Аз пък пропих кафе след като 10 години някъде не бях пила, не че преди съм била кафеджийка де. Тогава пиех нес кафе с мляко или сметана или пък 3 в 1. Да ама си взехме предната седмица кафе автомат повече по мое настояване и с условие да има кана за мляко. Сега денят ми започва с голямо лате с най-много пяна и съответно най-слабо кафе и установих, че ми харесва. Алтернативата до сега ми беше зелен чай, така че кофеин си приемам.
Аз продължавам да си лежа и си чакам прегледа в четвъртък, а днес получих пратка прогестерон от едно много мило семейство, което е на процедура в Истанбул в момента, така че се успокоих поне, че имам достатъчно за сега.

# 607
  • London
Имаш ли фаворит вече из марките ? 😃
Аз се допитвам и до английски, и до български приятелки, но получавам твърде много различни мнения. 🥴

Харесала съм anex и venicci засега, но в България ми казват cybex 🤔
Близка приятелка роди наскоро и ми наду главата .. та еди какви си гуми, та не знам си какво. Лошо ми стана 😂

# 608
Вчера тъкмо си записах час за БХС и скрининг... Уж преди време на това му казваха ФМ, ама не... ФМ била около 20тата седмица. Имам си час за 4ти юни при лекарката, която ме гледа и с първата бременност и съм много доволна.
Утре съм на преглед и поне този път няма да чакам в Токуда, а ще ходя в кабинета, които не е там и не се чака по 3 часа за преглед... Тези в Токуда са брутални, честно! Не може да не си спазват часовете с 3 часа и да седиш и да чакаш, все едно нямаш и друга работа. Ако някой е решил да се следи там да се въоръжи с голяяяяямо търпение.

Първо от форуми си избрах аг от Токуда. Когато звъннах за час, всички други аг преглеждат за 70 лв, но тази точно преглеждала за 120 лв. Еми егати алчнотията, не го разбирам това. Отказах се. Сега като казвате и за чакането, съвсем доволна съм, че се отказах навреме. Колко пък по-различно ще ме гледа на същата апаратура, като колежката от съседния кабинет.

# 609
Запис! Термин 14.12.2021 🤍

# 610
Имаш ли фаворит вече из марките ? 😃
За кош за кола за сега май това сме харесали : joie i-spin 360. Компромис със сигурността не бихме направили.
За количка се чудя висок клас втора употреба или среден нова. Държа да е 2в1, лека, маневрена,с регулируема дръжка/чупещо рамо и  да не е с помпещи се гуми.
Сестра ми е с един от моделите на Кикабу и за цената си примерно е доста добре.
По принцип има опция да ползваме висок клас от познати и ще видим.

# 611
  • London
Май не съм срещала Кикабу тук. 🤔 Трябва да се разровя.
Ние вече купувахме от Англия количка за близнаци, та я изпращахме към България на близки приятели. Далеч по-евтино се оказа дори с доставката.
Немислимо ми е да се даде 2000-3000лв за количка.

Мисля да отскочим до по-големите магазини, за да ги видя и пробвам на живо. В Англия за висок клас смятат марката “Bugaboo”, не зная дали я имат в България.

Общо взето като сметна всичко, зимен+летен кош и столче за колата, излиза някъде към 900-1000£, което ни е допустимо като сума в случай, че избера по-висок клас количка (не броя и тук космическите суми за някои марки)

# 612
Аз основно в Испания гледам онлайн магазините, че освен по-ниските цени и доставката ми е най-лесна, ама и Германия ми е вариант. Тук цените въобще няма какво да ги коментираме.

# 613
  • London
В България единствено ако успееш да попаднеш на жестока промоция 😃
Аз не повярвах като моята приятелка ми каза, че са купили небеизвестната сайбекс за 700лв.

Може ли немски сайт, ако имаш някой впредвид ?
Майка ми е в Германия и от сега ме убеждава да е от нея количката, та ако намеря нещо из немските сайтове ще е най-удобно.

# 614
Аз ползвах Jane koos  май беше с кош за новородено, столче за кола и лятна седалка (с пълно легнало положение) ; беше мн. удобна - лесно сгъване, лека, маневрена, с големи гуми. Изкара за 2 деца без проблем, накрая прецакахме колелата на един плаж, мисля, че лагерите се напълниха с пясък, но и децата вече бяха големи вече.
Стои в мазето, мисля, че кошът става за ползване, може би и частта за кола, колебая се да взема същата само лятна , и да си ползвам това, което става, но гледам, че нови са към 850 лв.  Не знам заслужава ли ,или втора ръка, но все ми се струват захабени по снимки, искам да я видя преди покупка, да не е с доставка, а обявите  втора ръка са от всякакви градове.. и в моя има, но не много избор... ММ каза, че не ни трябва, щял да поиска от познати Laughing

И още нещо да вметна, за чакащите първо дете - препоръчвам силно ергономична раничка, в определени моменти е много полезно, аз понякога я използвах у дома, докато домакинствам, така бебето е до нас и не плаче, а ние имаме свободни ръце да си правим нещо. Удобно е докато не натежи много.

Редактирам се за количката - сега погледнах в е-бей, за 500лв мога да взема, това, което ми трябва ново - шаси със седалка от Полша. Как може такава разлика Open Mouth  не знам колко ще е доставката но като реша да купуввам ще огледам и вариантите от чужбина, определено . Също се сещам , че ноември ще има черни петъци и промоции, точно преди декември Laughing

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 14:30 от Amandine

Общи условия

Активация на акаунт