Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога да отида на преглед след положителен тест за бременност?
Какви са симптомите на бременността, които майките изпитват?
Какви витамини и лекарства обикновено се приемат от бременни жени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога да отида на преглед след положителен тест за бременност?
Според опитните майки от форума, втората половина на петата или шестата седмица е подходящо време за първи преглед, където вече може да се види сакчето. За проверка на пулса и ембриона, прегледът може да бъде по-напред. Някои лекари препоръчват посещение още в другата седмица след положителния тест.
-
Какви са симптомите на бременността, които майките изпитват?
Майките изпитват различни симптоми на бременност, като болки в корема, чувствителни и подут гърди, умора, повишен апетит, задух, подобрено обоняние, гадене и често уринниране. Някои от тях също съобщават за леко кървене. Симптомите на бременността могат да варират значително от жена до жена; някои от тях включват чувство на стягане и леки болки в корема, болезнености на гърдите, умора, гадене, зацапване и кървене. Важно е да се отбележи, че симптомите могат да се появят и изчезнат; някои жени изпитват симптоми през цялата бременност, докато други не изпитват никакви. Все пак в случай на безпокойство винаги е добре да се консултират с лекар. Симптомите на бременността могат да включват усещания в корема, подут гърди, леки спазми, умора, гадене, бадяци и повишен апетит. Важно е да се отбележи, че симптомите могат да варират значително от жена на жена и от бременност до бременност. Симптомите на бременността могат да включват гърди, коремни спазми, гадене, чувствителни зърна, болки в корема, кървене и зацапване, повишен апетит, умора и чувство за гадене. Важно е да се отбележи обаче че симптомите могат да варират значително от жена на жена. Симптомите на ранна бременност могат да включват умора, глад, гадене, запъшен нос, заболявания на гърдите и често доспиване. Важно е да се консултират с лекар, за да потвърдите бременността и да получите необходимата медицинска подкрепа.
-
Какви витамини и лекарства обикновено се приемат от бременни жени?
-
Какви са някои от опита на бъдещите майки при записване за прегледи и комуникация с работодателите?
-
Какви са някои от симптомите, които споделят майките и ги притесняват?
. Той не видя нищо притеснително, тогава ми направи вчечатление, че обясняваше на лекарите, че пола на бебето в този период е много трудно да бъде определен - тази част, която ще е половият орган все още е еднаква и пола определят според наклона. При мен каза, че по-вероятно да е момиче, но на 50% и всеки който каже пол през този период може да сбърка. Имам момче
Колкото до тези 180 дни те са за непрекъснат болничен, ако се надвишат вместо ЛКК се ходи на ТЕЛК, като за 3 години не могат да се надвишават 360 дни болничен. Аз примерно от трансфера не съм ходила на работа и няма и да се връщам.