Декемврийски бебета 2021 Обич във душите и сбъдването на мечтите.

• 25 526
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • Шоколандия
Вомитусхил съм давала на дъщеря ми още като беше бебе. Малко ме съмнява действието му. Според мен ако има подобрение, то ще е по-скоро от плацебо ефект. Иначе за другото Смекта мисля че трябва да може да се използва. Дават я и на кърмачета. Преди време някой лекар ми беше обяснявал, че е безобидна, тъй като не разбирам от медицина, не знам дали няма да изръся някоя глупост. Обяснението беше нещо от сорта, че не се резорбира в организма.

# 586
  • London
На мен ми казаха, че ще ми дадат лекарства само ако повръщам постоянно и нищо не мога да задържа в организма 🤔

# 587
На мен ми казаха, че ще ми дадат лекарства само ако повръщам постоянно и нищо не мога да задържа в организма 🤔
Споменаха ли какви?
От мигрената и неразположенията от първата си бременност страшно много повръщах.Вкараха ме в болница,да не би при напъването при повръщане да изхвърля плода...Биха ми папаверин за задържане и деган.Единият от лекарите беше против този деган,понеже не бил съвсем безобиден...Слава Богу вс беше наред...

# 588
Здравейте,
И аз днес бях на първи преглед. 7+1, чухме и пулс. 😊
Относно повръщането, което сте коментирали...имах надежди този път да ми се размине или да е по-леко, но от 5 дни съм на сухари, солети, варени картофи, бял ориз и айрян и пак по минимум 4-5 пъти на ден повръщам. Направо съм като парцал.
АГ препоръча корен от джинджифил, но като видя как изглеждам ми каза, че мога да пия и хапчетата, които пих с предната бременност - Антиметил. По едно сутрин и по едно вечер. Започнах ги днес и съм повръщала само 3 пъти. 😂

# 589
  • до най-прекрасния мъж
Ами май да, така процедират повечето лекари. В първия триместър никое лекарство не е безобидно. На мен, като лежах със зацапване, ми казаха, ако започна да повръщам повече от 3 пъти на ден, да се обадя. Вероятно да си ме приберат при тях. Но аз съм с ИР и при мен е по-опасно да не се обезводня. Засега държа фронт само с ужасно гадене, особено вечер, но да видим до кога.

# 590
Здравейте на всички.. Записах се преди време в групата и от тогава само чета, но вече имам някои въпроси.. С първа бременност съм.. В края на април ходих на лекар, каза ми че всичко е наред и ако нямам оплаквания ще се видим чак през началото на юни, когато ще бъда в 11/12г.с.
Та въпроса ми е.. Не е ли прекалено късно за първи изследвания тази седмица и за коя седмица трябва да си запиша час за фетална морфология?

# 591
  • London
Believe, не 🤔 или поне не мога да се сетя. Едно момиче беше постнало днес в английската група, че й предписали някакво “Metoclopramide” , но идея си нямам какво представлява.

# 592
Здравейте на всички.. Записах се преди време в групата и от тогава само чета, но вече имам някои въпроси.. С първа бременност съм.. В края на април ходих на лекар, каза ми че всичко е наред и ако нямам оплаквания ще се видим чак през началото на юни, когато ще бъда в 11/12г.с.
Та въпроса ми е.. Не е ли прекалено късно за първи изследвания тази седмица и за коя седмица трябва да си запиша час за фетална морфология?

Аз съм 9+3 и от сега звъня напред назад и се мъча да се вместя за час при специалист по фетална морфология. То като, че ли само в София са читави. 11 с ще мина на преглед да видя дали всичко е нормално и 12 да направя ФМ. Съветвам те да не чакаш последния момент.

# 593
Днес минах на преглед и всичко е наред, следващият ще е чак през юни, когато ще е и ФМ, и ще се запиша за ЖК.. как ще издържа почти месец не знам 🙄😁 Пак ми намали Утрогестана и след седмица трябва да го спра, а Но шпа само при нужда.

Ivelina, феталната морфология се прави между 11 и 13г.с.
Относно това, че следващия преглед ти е след толкова време - ако няма проблеми и всичко с бременността е наред не е притеснително, че прегледите са през около месец. Не е късно за изследванията - обикновено първите изследвания се пускат когато се запишеш на ЖК, а това става най-често точно около 11-13г.с.

# 594
А кога вече може да излезеш в болничен,без да лежиш в болница,за да се случи това по-рано?Имам предвид ,за да ти стигнат дните болничен до раждането?Питам,защото освен постоянното движение има физическа работа и вдигане на тежко при мен,та не ми се рискува....

# 595
Вчера тъкмо си записах час за БХС и скрининг... Уж преди време на това му казваха ФМ, ама не... ФМ била около 20тата седмица. Имам си час за 4ти юни при лекарката, която ме гледа и с първата бременност и съм много доволна.
Утре съм на преглед и поне този път няма да чакам в Токуда, а ще ходя в кабинета, които не е там и не се чака по 3 часа за преглед... Тези в Токуда са брутални, честно! Не може да не си спазват часовете с 3 часа и да седиш и да чакаш, все едно нямаш и друга работа. Ако някой е решил да се следи там да се въоръжи с голяяяяямо търпение.

# 596
А кога вече може да излезеш в болничен,без да лежиш в болница,за да се случи това по-рано?Имам предвид ,за да ти стигнат дните болничен до раждането?Питам,защото освен постоянното движение има физическа работа и вдигане на тежко при мен,та не ми се рискува....
Всеки здравноосигурен има право на 180 календарни дни годишно болничен, които не включват 45-дневният болничен преди термин - те са отделно. Ако от началото на годината до сега си ползвала болничен извади броя на дните от тези 180, за да видиш колко ти остават. От датата на термина вадиш 45 дни и после от получената дата вадиш дните болничен, с които разполагаш, за да видиш от кога горе долу можеш да излезеш в болничен.
Например при термин 15.12 45 дневният болничен ще започне от 01.11, тоест от 30.10 вадим да кажем 180 дни (ако до момента не е ползван болничен) - по груби сметки от началото на май може да се излезе болничен (за точна дата вече трябва да се сметне по-точно, защото аз ориентировъчно смятам 6 месеца по 30 дни..).
Дано да стана ясно обяснението 😁

# 597
Смектата не е лекарство, а някакъв минерален прах, който просто абсорбира излишната вода и така облекчава разтройството. За гаденето нямам идея, миналият път изобщо нямах, сега на моменти, но за кратко.
Първата фетална я правят между 11 и 13 седмица. Според някои гинеколози, тя може да се пропусне и в този интервал да се направи само биохимичен скрининг. Това е ехографско измерване на някои параметри на ембриона+кръвно изслеване на нещо и се пресмята риск от някои мутации. Аз правих такова. Нямаше да ходя на пълна ранна фетална, но ми се случи нещо интересно. Тук във форума се търсеха бременни за семинар по фетална, на фирма, която продава различни ехографи. Записах се за ''модел''. Бях в 12 седмица. Семинара водеше д-р Игнатов, гледа ме на няколко ехографа, вкл и 4Д, имам снимка на малко извинземно Simple Smile. Той не видя нищо притеснително, тогава ми направи вчечатление, че обясняваше на лекарите, че пола на бебето в този период е много трудно да бъде определен - тази част, която ще е половият орган все още е еднаква и пола определят според наклона. При мен каза, че по-вероятно да е момиче, но на 50% и всеки който каже пол през този период може да сбърка. Имам момче Simple Smile
Следващата фетална, която май е най-важна, е 18-22 седмица. Тя се води първа от някои и втора от други (заради ранната, която наричат първа).Тогава се прави пълен анализ и полът се определя на 90%. Аз съм с вроден сърдечен проблем и това е и периода на допълнителни изследвания -ако се налага фетална ехокардиография (аз правих 2  - в 20 и 22 седмица, на различни места). Късната фетална я правят 26-28 седмица май. И нея правих, макар че сякаш беше излишна.

# 598
[Butterfly разбрах те напълно,благодаря 👍😉🌼

# 599
По въпроса с болничните - можеш реално от самото зачеване до раждането да си в болнични, стига да намериш кой да ти ги даде. И не е вярно че ти се полагат 180 дни годишно. Полагат ти се 40 Wink Колкото до тези 180 дни те са за непрекъснат болничен, ако се надвишат вместо ЛКК се ходи на ТЕЛК, като за 3 години не могат да се надвишават 360 дни болничен. Аз примерно от трансфера не съм ходила на работа и няма и да се връщам.

Общи условия

Активация на акаунт