Трудно съжителство със свекървата.

• 21 527
  • 571
  •   1
Отговори
# 225
Ами най-вероятно във вилата на село. Обаче един ден се е появила злата снаха и е отмъкнала мамин златен. Оттук нататък животът на свекървата е запълнен само с пъклени планове как да се вкопчи в синчето.
Измрънкала, че къщата е съборетина-ремонтирали я. Сега пък трудно се отоплява.. И централен ТЕЦ да ѝ прекарат ще намери за какво друго да се хване. Този филм го има постоянно в много български семейства и е една от най-честите причини за разтрогване на много бракове.

# 226
  • София
Между другото и в къщите живеят хора. Ние живеем в къща с хубава изолация и се отопляваме с хубави климатици. Зимата плащаме най-много 300 лв ток за 2-3 месеца.
Сега свекито щом няма пари не е нужно да се отоплява цялата къща. Може да си живее в една-две стаи и сметката ѝ за ток няма да е голяма.
За сравнение - последният ток беше 65 лв., за 1 година назад среден разход 60, при наличие на климатици, които лятото почти не спират и не особено енергоспестяващи пералня и печка. И не на последно място - последните 4 месеца ходех на работа наполовина, сега пък ММ е на смени и се вихри в кухнята.
Рабира се, че вкъщите живеят хора, отговарях на rf че старци живеели на едно кюмбе. А нещо не виждам свеки да дава 300 лв. за ток, щом за храна не иска.

# 227
Между другото и в къщите живеят хора. Ние живеем в къща с хубава изолация и се отопляваме с хубави климатици. Зимата плащаме най-много 300 лв ток за 2-3 месеца.
Сега свекито щом няма пари не е нужно да се отоплява цялата къща. Може да си живее в една-две стаи и сметката ѝ за ток няма да е голяма.
За сравнение - последният ток беше 65 лв., за 1 година назад среден разход 60, при наличие на климатици, които лятото почти не спират и не особено енергоспестяващи пералня и печка. И не на последно място - последните 4 месеца ходех на работа наполовина, сега пък ММ е на смени и се вихри в кухнята.
Рабира се, че вкъщите живеят хора, отговарях на rf че старци живеели на едно кюмбе. А нещо не виждам свеки да дава 300 лв. за ток, щом за храна не иска.
Ние под 150 лв сметка не плащаме даже в сезон без климатици. И това не зависи от типа жилище, а от навиците на живущите в него. Свеки сама ще ѝ трудно да изхарчи ток, като за четиричленно семейство с две деца.
А цигарите ѝ за месец спокойно могат да покрият разходите по климатик.

# 228
Идвам да живея при вас Simple Smile))))

# 229
Чак пък спокойно. Трябва да пуши по 2 кутии на ден поне.

# 230
Чак пък спокойно. Трябва да пуши по 2 кутии на ден поне.
Е това ако има 4 климатика, който работят на 26 градуса денонощно. На нея и един ще ѝ свърши работата. Сама жена е все пак.

# 231
  • Варна
Кутия на ден са пет кинта. 150 месечно. Аз изплащах климатик, хубав, инвертор, за една година вноската ми беше под тази сума месечно. След поставянето му сметката ми за ток падна наполовина. Буквално. Без майтап.

# 232
  • София
Кутия на ден са пет кинта. 150 месечно. Аз изплащах климатик, хубав, инвертор, за една година вноската ми беше под тази сума месечно.

5 е най-евтината ама може и да е повече. Представете си е 8-9лв кутията и не е една, а две.. Е тогава вече е интересно

# 233
  • София
Ако мислите, че сериозен пушач се отказва просто така... По-лесно е да се тръшне, че синът й не я иска.

player82, ако идваш у нас, ще избягаш бързо - 4 души + котарак на 60 квадрата.

# 234
Мхм, мислиш ли, че 4 климатика в 4 стаи с граничещи стени/тавани/подове харчат 4 пъти повече, за да стоплят до определени градуси от климатик в една стая, в къща, в която не се отоплява нищо друго?

И аз се засичам в магазина с баби, които си купуват цигари. Някои с една кутия цяла седмица изкарват. Иначе си представих бабата как търси да си купува цигари лукс по 8-9 лева кутията. Масовите цигари са 5.20-5.30 лв. или нещо около тази цифра, и това се зарежда навсякъде.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 17:02 от кукумицинка

# 235
  • Варна
Абе какво да й мислим отоплението на свекървата. Авторката и мъжа й да я мислят.

# 236
  • София
Те възрастните хора отоплят стаята, в която пребивават до там. Всичко друго е кучи студ.

# 237
А опитала ли си да поговорите тримата с добро? Да обясниш как се чувстваш, че си уморена и имаш нужда от малко помощ? Да обясниш, че от време на време ще си много щастлива ако има сготвено като се прибереш? Примерно свеки да сготви а мъжът да измие после? Мисля, че първо трябва разговор но тримата и без да го обявява предварително на съпруга. 😊

# 238
  • СИ

... Ние живеем в къща с хубава изолация и се отопляваме с хубави климатици. Зимата плащаме най-много 300 лв ток за 2-3 месеца. Този ток включва и всички електроуреди. Перални, сушилни и други. С две деца сме, едното е малко. Вкъщи се подържат 26 градуса и се разхождаме по къси панталонки...

Мене нещо... Силно ме съмнява тази работа дето я разправяш. По 300 лева на месец по-може. Ама 300 лева за три месеца не виждам, как може да се случи.        Wink

# 239
  • Варна
Аз го разбрах като триста лева на месец, но само за 2-3 месеца я достигат тая сума. Зимните.

Общи условия

Активация на акаунт