Трудно съжителство със свекървата.

• 21 427
  • 571
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ако ако ама не знаем нищо по-въпроса и само теории се сипят...

# 466
  • София
Май детето ходи на у-ще, но ако свеки не ходи на работа, не виждам причина дете да мие чиниите на възрастен.
И в крайна сметка авторката има и нощни смени, което означава, че денят е за спане, а не за слугинаж.

# 467

Вие не знаете детето на колко е, за да мие съдовете...

Явно не е бебе, след като му се купуват тулумбички и после го питат дали са били вкусни, а то разправя кой ги е изял. По въпроса с тулумбичките авторката направо да благодари на бабчето - спестила е бая въглехидрати на внучето Satisfied Друг е въпросът как можеш да изядеш 10 тулумбички наведнъж?!

Като цяло съм много скептична към хора, които изкарват някой по-черен и от дявола. Затова много ме съмнява разказа на авторката. Бива-бива лоша баба, ама авторката е попрекалила с очернянето.

# 468
  • София
Още ли сме на тулумбите?

# 469
  • София
Случва се свеки и снаха да са лика-прилика като манталитет и точно затова да не се понасят.

# 470
Няма какво да посъветвам авторката, тя явни не търси съвети.
На останалите искрени благодарности, че ми уплътнихте обедната почивка. Няма тулумбички наоколо, за жалост.

# 471
Този закон за минималните нараствания хваща при сравнително интелигентни хора. При наглите действа принципът на кола маската - бързо и рязко. Иначе не разбират и приемат изказванията в смисъл на " би било добре, моля те, ако обичаш, извинявай много да не отглеждам майка ти, може ли? ". От друга страна, ако човекът срещу теб е достатъчно интелигентен, той никога не би те поставил в подобна ситуация. В заключение - мъжът и майката не само, че не са никак интелигентни, но са и крайно нагли, така че освен кола маска май друго няма да помогне. Говорите, че не е правилно ей така да изхвърляш хората и да натъртваш върху собствеността, а правилно ли е да се чувстваш като лайно в дома си? И защо трябва да внимава да не нарани чувствата им, когато майка и син нараняват нейните и то супер безцеремонно? Да не се правим на по-големи католици и от папата.
Не казах, че не е правилно да постави въпроса, а че това няма да мине без последици (ей-тъй между другото няма да стане).

# 472
Случва се свеки и снаха да са лика-прилика като манталитет и точно затова да не се понасят.

Напротив,непоносимостта идва от различията

# 473
  • Далече, далече
Липсва ми Даскалка. Тя правеше смешни сравнения и поне отговаряше на въпросите, които я устройваха.

Тази история е още по-депресираща. Да не можеш да се отпуснеш в дома си. Семейство са авторката, мъжът и детето. Бабата е натрапник в случая.

# 474
След като 32 страници се чудих на бабата, сега решавам следващите 32 страници да се чудя на съпруга. Мъча се да се поставя на негово място (не и в неговите обувки, за бога, да не хвана гъбички!).
Каква трябва да е ситуацията, майка ми да живее у нас, жена ми да не се разбира с нея, защото нищо не похваща и не участва в пазаруването, а аз да кажа да не ме занимава с глупости?
Факт, че самата авторка намира забележките си за дребнави. Предполагам, че е права, защото само тя вижда цялата картина, докато ние - части някакви, парчета от картина.
Та, чудя се каква е цялата картина, в която неучастието на бабата е нещо дребно. Значи всъщност тя не е голям дразнител, по-скоро като китайската капка изнервя авторката, като едно малко камъче, което обръща колата.

# 475
Тук никога не може да се види цялата картина,авторките промрънкат,промрънкат и изчезнат.И на мен страшно ми липсва  Даскалка,там поне темите имаха развитие и отговаряше на въпросите с нови подробности.Така се поддържа интерес.

# 476
  • Варна
Не съм чела останалите коментари. Бих напуснала съпруга си за подобно нещо. Той е по-виновен от свекървата, че го допуска това. Той е човека, който трябва да действа по въпроса!

# 477
Хора с труден характер, могат да станат непоносими, когато остареят. Тази свекърва ми напомня малко на татко. При нас аз пазарувам и се оставя, който иска да яде. Случвало се е обаче да потърсиш нещо и да няма. Не е проблем, че е изядено, но поне кажи, че няма да взема. Да се съобрази да има за друг - абсурд. А често нищо не можеш да му кажеш за каквото и да било, че се почват сръдни и сцени, като с чинията и "за мен ще има ли". Точно е като китайска капка, защото в последно време е нон стоп във филма.
Лошо, че мъжа не поема да промени нещо. А може и да не иска конфронтации и разправии с маман. По лесно е да скръцне на авторката и тя свива платната.

# 478
Едновремешните големи и меки - тОлумби Simple Smile модерните и малки тУлумбички Simple Smile  не обичам турски десети, ама при все това омитам десетина малки ей тъй, без особен апетит Grinning

Даскалказащо не пише и какъв беше финала?
Имаше и един бгтатко, той къде изчезна и в какво се прероди? 🙈

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 20:22 от Kateto_sv

# 479
Даскалка е с бан, а бг-татко нещо ни се фръцна, обидчив беше.

Общи условия

Активация на акаунт