Трудно съжителство със свекървата.

• 21 485
  • 571
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Има ли желание - има иначин.
Клише, ама истина.

# 121
Бабишкерата е нагла, защото има коз в ръката. Жилището явно е нейно. Освен това е факт, че някои хора на стари години стават много егоистични и първосигнални.
Имам една такава леля. Снаха ѝ обаче много бързо реши проблема. Събра партакешите и повече не стъпи при нея. Само братовчеда (тоест сина ѝ) ходи да я види от време на време. Живяха дълго време на квартира и съвсем наскоро си купиха жилище. Как не я молиха, да купят гарсониера и да се премести. Не и не. Лелята се шири на 150 квадрата и въобще не ѝ мигва окото. И е злобна и завистлива, като за целия свят.         Stuck Out Tongue Closed Eyes
Тази снаха от примера ти хубаво си е излязла от 150-те квадрата. В случая авторката едва ли ще го направи, защото мъжът й няма да се съгласи. Да ти се струва, че той ще я подкрепи и ще се изнесат?

# 122
  • София
Е, нейно право си е да се шири. Не е длъжна да им предоставя 150 квадрата. Един ден ще бъдат техни. Важното е, че са решили проблема овреме.

Понякога и това не е сигурно...

# 123
  • София
Истина е, че ако мъжът искаше да направи изобщо нещо, темата нямаше да я има.

Знае само скандали и това е.

# 124
Ако редовно се изяжда всичко, без да се остави и хапка на детето, и аз щях да започна да броя залци. За мен не е признак на дребнавост, а индикация, че на жената й е писнало.

Пък да се връщам от нощна смяна, да опъвам с цялото домакинство и накрая отспалата си през нощта мързелана да ме попита какво ще ядем, докато аз съм бачкала, направо не знае на кой свят ще се намери. Нищо, че съм й в къщата. Хубаво е човек малко да има мяра.

Не се изяждало всичко, а като купела нещо по-специално за детето. Аз като ги гледам колко са специални децата и как все им се угажда за всичко и им е втръснало всичко, което за хора над 35 е деликатес, сигурно си е стояла специалната храна сума време, преди бабата да я изяде. Едва ли е набила внучето, за за да му вземе специалната храна. Прияло ѝ се е, изяла я е, като е видяла да стои. Ако имаше за всички, бабата щеше да си изяде нейното. Далеч са от купуване на апартамент, първо да насмогнат да купят по някой бонбон или тулумбички за всички. А има едни тулумбички в кутия, които са съвсем малки, на една хапка може да се лапнат и две. Защо да не изяде 10 такива.

Ако не беше бабичката там, нали пак трябваше да домакинства след нощна смяна или когато си реши, и да има нещо за ядене в жилището? Все едно специално заради бабата авторката изнемогва с осигуряването на яденето и пиенето на чинии.

# 125
Цялото това правене на сметки на чужди имоти на възрастни роднини ми е мега противно. Защо се предполага, че работата на възрастните хора е само да живеят на вилата, докато умрат и имота им да се ползва от "младите"? Или че сам човек е ужасно да се шири в собственото си жилище, понеже било голямо? А горките млади - на квартира.

Желанието да получиш нещо напълно наготово не се сбъдва винаги. Понякога върви с екстри. Който иска да ползва жилище, което не е негово, ще си прави компромисите. Всичко друго е нахално.

# 126
  • София
Без да остави за другите ли?
Да си купи и да си ги изяде.

Леле, аз за друго ще си трая, ама манджа не деля Mr. Green
Това като лично посегателство го приемам!

# 127
Понякога хората се извъртат на 180 градуса и го знаете много добре. И мъже, и жени. Има хора, които много добре се прикриват и после, когато вече сте семейство, има и деца, нещата придобиват съвсем друг вид. Мъжът може и да има някакви уговорки с маминка, за които авторката дори да не знае. То и на мен един ми се фукаше с три коли, ама се оказаха общи с мама и братчето. И уговорките им са били съвсем други от нещата, които ми се представяха на мен. И не е въпросът кой какво има, или няма, а да не подвеждаш умишлено човекът срещу теб.

# 128
  • СИ
Е, нейно право си е да се шири. Не е длъжна да им предоставя 150 квадрата. Един ден ще бъдат техни. Важното е, че са решили проблема овреме.

Да се шири, обаче апартаментчето е по равно, между нея и братовчеда. Чичо ми го е правил преди да се ожени. Тоест, двамата са наследници. Обаче лелята е като кърлеж. Само с краката напред могат да я изкарат от там. Иначе редовно се оплаква от жилището. Ама не било хубаво, ама етажа не ѝ харесвал, ама мазата била влажна и гаража бил малък. А пък на тавана имало проблем с не знам какво си. И съседите били такива и онакива... Обаче не мърда от там. И си беше съвсем в реда на нещата да ѝ купят една гарсониерка. Обаче не пуска и милиметър...!

# 129
Да, обаче. Ако и да е тоз апартамент на бабата, човешко ли ще е да се съобрази леко с тях? От кумова срама да купи един хляб и едно мляко за масата?
 Друг възможен вариант- наш апартамент, идва някоя от бабите в нужда да я гледаме. Значи, обратната логика е да я оставим да купува и плаща всичко, да домакинства САМО тя, понеже си е наше жилище и това е цената. Така ли е според вас?

# 130
  • София
Човечност липсва на хората, няма какво да го говорим.

Старите хора търпят изменения на ментално ниво, вдетиняват се, капризничат, конкурират се с децата направо.
И ние натам сме тръгнали, пу-пу, дано завършим с достойнство и не в БГ мама...

# 131
  • Варна
Да, обаче. Ако и да е тоз апартамент на бабата, човешко ли ще е да се съобрази леко с тях? От кумова срама да купи един хляб и едно мляко за масата?
 Друг възможен вариант- наш апартамент, идва някоя от бабите в нужда да я гледаме. Значи, обратната логика е да я оставим да купува и плаща всичко, да домакинства САМО тя, понеже си е наше жилище и това е цената. Така ли е според вас?

Не. Редно е да се помага. В първия случай - дори с един хляб и едно мляко, а защо не и с малко домакинска работа. Във втория - с помощ в сметките и храната. Взаимност трябва да има.

# 132
  • СИ

Не. Редно е да се помага. В първия случай - дори с един хляб и едно мляко, а защо не и с малко домакинска работа. Във втория - с помощ в сметките и храната. Взаимност трябва да има.

Ей това е ключът за мазата! Взаимност трябва да има. И всеки да отстъпва по малко. Иначе нещата не вървят.

# 133
И аз да съм също ще ѝ броя залците, защото е нагла. Когато срещу себе си имаш толкова безочлив човек, броиш и още как. Ако вие сте толкова хрисими и добри да ви се стовари върху бюджета и свекървата за по половин година, има хора, които не са. И бас държа, че това ваше възмущение от броенето на залците е само някакъв фасон за във форума. Искам да видя една, която да изпадне в такава ситуация и да остане бяла и добра, ама  нещо не ми се вярва. Когато някой с наглостта си натоварва сериозно бюджета ми, а в същото време си харчи собствените пари за цигарки, кафенце и шопинг, това си е жива подигравка в очите ми. Проблемът не е просто в това, че е там, а че е нагла бабишкера.

Съгласна съм, нагла е, ама е собственичка. Да се изнесат младите и да видят как ще им се отрази на бюджета наем/ипотека. Ми и аз самата смятам, че съм си построила дом за моите старини и за моя си комфорт, а не за да ми се натресат млади хора и да ме ограничават. Ако се наложи (не дай, Боже) ще приютя детето разбира се, но нито ще му дам правата да се разпорежда, нито ще приема да е за постоянно.
Не знам защо все заобикаляте въпроса със собствеността и търсите вина в бабата??? Тя си има права и е поела някакви ограничения за да имат дом младите, длъжна ли е да носи и домакинството на главата си? МИ не е, въпрос на добра воля е. Аз бих помагала, но то е до човек. И ако свеки помага това е повод за благодарност, а ако не помага не е повод за претенции. На когото не му харесва - да се изнася.

# 134
  • София
Ма, знаем ли дали е собственичка?

Общи условия

Активация на акаунт