Трудно съжителство със свекървата.

• 21 451
  • 571
  •   1
Отговори
# 105
И за мен проблема и е с мъжа, не с бабата. Явно при него не среща никакво разбиране, нито приема поведението на майка си за най-малкото неуместно. Явно жената си е глезла и егоист по природа, някак си не мога да приема да лежи по цял ден вкъщи в случай, че не е болна на легло, да не пипва нищо и да чака снахата да се върне от работа да и сготви. И на всичкото отгоре да изяжда десертчетата на внучката.
Дори жилището да е нейно, поведението е недопустимо. Опциите пред авторката обаче са малко, след като няма подкрепа от мъжа си. Може да спре да домакинства, да приготвя храна само за нея и детето, а мъжлето да си го гледа мама. Обаче ще има сериозни проблеми с мъжа си, няма как да ги избегне. Кофти ситуация, с две думи.

# 106
  • СИ
Другия вариант е да си вземат тяхно жилище, което в днешно време е доста трудно, но не и невъзможно.
Или да вземат някое малко апартаментче за свеки, на подобаващо разстояние от тях.

Може. Ако свекървата го плати - още по-добре!       Wink

# 107
  • София
Това с броенето на залците не ми се струва много нормално. Не зная каква е цената на една толумбичка, но навирането в носа на мъжа едва ли ще допринесе за подобряване на отношенията.

# 108
  • София
Кофти, каузата е загубена в аванс.
С хитрост и повече дебелокожие трябва да подхожда..

# 109
Гледайки заглавието: съжителството със свекървата не мисля да може да е лесно. Или се бърка, командва. Или - в този случай - се явява в ролята на второ дете. Тя свекървата се е разбрала с "момчето" си, но авторката не може да се разбере с него, те вече си имат уговорка.

Но каквато и да е била уговорката първоначално (нали приехме, че става дума за два имота, закупени от свекъра и свекървата, поради липса на обратна връзка), свекървата и да си е мислела, че ще може да живее в горите тилилейски, оказало се е, че не може. Кой знае къде е най-близкия магазин, все пак възрастна жена, явно пенсионерка. Мъжът може да си мисли - дето три гърла, там и 4.

Ако е така, както си мисля, и както мъжът е на страната на майка си, понеже му е обяснила нейната гледна точка, той няма да иска да си купуват отделно жилище. Ето и всеки разговор се изражда в кавга. Няма да се промени нищо, така ги виждам нещата.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 10:56 от Uncommon

# 110
  • Варна
Ако редовно се изяжда всичко, без да се остави и хапка на детето, и аз щях да започна да броя залци. За мен не е признак на дребнавост, а индикация, че на жената й е писнало.

Пък да се връщам от нощна смяна, да опъвам с цялото домакинство и накрая отспалата си през нощта мързелана да ме попита какво ще ядем, докато аз съм бачкала, направо не знае на кой свят ще се намери. Нищо, че съм й в къщата. Хубаво е човек малко да има мяра.

# 111
  • София
Детето май е голямо, Абсурд, та няма какво даму се гледа толкоз...
Ами, то не се е родило голямо, нали?
От друга страна- през зимните месеци, вилите остават празни, то не е като на село- да живеят и целогодишно.
Как да застане мъжът на страната на жена си и да я заточат сама майка му?

Друго- пак идея нямаме, но от постовете на авторката личи, че и през ум не й минава идеята проблемът да се реши с купуване на собствено жилище.

# 112
Проблема на авторката е, че никой не я счита за човек. Нито свекървата, нито мъжът и. Бих казала на мъжът, че ми е писнало да обслужвам майка му и се изнасям. Само радикални мерки биха имали някакъв ефект, след като всичко друго е пробвано вече.

# 113
Явно не познавате такъв “типаж” баба.
Познавам една такава готованка и стръвница(изяждаше детските пюрета,щото били много сладки,но не даваше нищо за детето)Когато и да и сложиш отрова в чашата е малко.
Като не помагаш,по-добре не пречи.

# 114
  • София
Имам позната жена, която редовно се настанява на гости на единия си син и не пипва нищо там. Жилището няма нищо общо с нея.
Възрастната жена се е опитвала да се натресе и на другия си син, но там удря на камък.

# 115
И аз да съм също ще ѝ броя залците, защото е нагла. Когато срещу себе си имаш толкова безочлив човек, броиш и още как. Ако вие сте толкова хрисими и добри да ви се стовари върху бюджета и свекървата за по половин година, има хора, които не са. И бас държа, че това ваше възмущение от броенето на залците е само някакъв фасон за във форума. Искам да видя една, която да изпадне в такава ситуация и да остане бяла и добра, ама  нещо не ми се вярва. Когато някой с наглостта си натоварва сериозно бюджета ми, а в същото време си харчи собствените пари за цигарки, кафенце и шопинг, това си е жива подигравка в очите ми. Проблемът не е просто в това, че е там, а че е нагла бабишкера.

# 116
  • София
Детето май е голямо, Абсурд, та няма какво даму се гледа толкоз...
Ами, то не се е родило голямо, нали?
От друга страна- през зимните месеци, вилите остават празни, то не е като на село- да живеят и целогодишно.
Как да застане мъжът на страната на жена си и да я заточат сама майка му?

Друго- пак идея нямаме, но от постовете на авторката личи, че и през ум не й минава идеята проблемът да се реши с купуване на собствено жилище.

Ако я мързи да сготви как ще гледа малко дете? Това си е отговорност при това не малка.

# 117
  • Варна
Моята свекърва е идвала вкъщи само 1-2 пъти за близо десетте години откак ми е свекърва. И хем къщата е достатъчно голяма, хем тя помага и не се щади за да ме отмени мен, хем няма претенции и залъка си ще извади от устата за нас, хем пак ми е било некомфортно. Не неприятно, а некомфортно. Представям си на авторката какво й е.

# 118
  • СИ

... Проблемът не е просто в това, че е там, а че е нагла бабишкера.

Бабишкерата е нагла, защото има коз в ръката. Жилището явно е нейно. Освен това е факт, че някои хора на стари години стават много егоистични и първосигнални.
Имам една такава леля. Снаха ѝ обаче много бързо реши проблема. Събра партакешите и повече не стъпи при нея. Само братовчеда (тоест сина ѝ) ходи да я види от време на време. Живяха дълго време на квартира и съвсем наскоро си купиха жилище. Как не я молиха, да купят гарсониера и да се премести. Не и не. Лелята се шири на 150 квадрата и въобще не ѝ мигва окото. И е злобна и завистлива, като за целия свят.         Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 119
  • Варна
Е, нейно право си е да се шири. Не е длъжна да им предоставя 150 квадрата. Един ден ще бъдат техни. Важното е, че са решили проблема овреме.

Общи условия

Активация на акаунт