Трудно съжителство със свекървата.

• 21 517
  • 571
  •   1
Отговори
# 180
Има и по- добро решение, щом вилата е негодна за живот през зимата- продава и купува нещо малко, близо до тях. Ясно е, че не са английската аристокрация, за да имат лятна и зимна резиденция.

# 181
  • София
Защо негодна? Нали е напълно реновирана и по-хубава и от апп даже?

# 182
  • Сф
Дотук разбрахме, че свекървата няма къде да отиде през зимата, освен при тях.
И най- лесното, което за куп народ тук е и правилното- до й ударят ключа и да си живеят щастливо.
Щом мъжът не е съгласен, значи е използвач.

Няма начин просто да е свестен човек, който не би оставил родител и близък- включая и жена си, на произвола.
Няма начин просто да се надява, че двете жени могат да имат и цивилизовани отношения, а не да се държат като на махленския пазар.
А защо трябва да ходи някъде? Тя си има дом, не е бездомна, не прочетох и да и се налага гледане.
Свестният човек да се беше съобразил първо със семейството си. Че и място няма..той на дърти години ли се е сетил тепърва да мисли за майка си? Няма ли апартамент, спестявания, да продават там вилата, която може и да е някое забутано село, гръмко наречено тук вила, и да е някъде около тях и той да си и поема донякъде капризите?
Как пък ще си лиша детето аз от стая, заради "климатика харчи ток". То негово ли е това дете, между другото, че нещо хич не изглеждат наред отношенията в това "семейство."

# 183
Защото това изтъква свекървата като проблем. Нека го решат.

# 184
Божее изкарахте бабата бездомна, нали има вила ?? Щом са я ремонтирали скоро, защо да не е годна на живеене ? Трябва ли да се натриса на младите ? Това не го разбирам има пари за цигари, климатика скъп идвал на месец...

# 185
  • София
Защото това изтъква свекървата като проблем. Нека го решат.

Ето какво е написала авторката: Апартамента си е лично мой, вилата си е нейна, навремето е била стара и порутена къщурка,която с общи семейни финанси ремонтирахме има си изолация и всичко необходимо,като за живеене.

какво да направят да и купят нова ли?

# 186
  • София
Не, изтъква студа, ама в къща е така без отоплителна система - радиаторите са й малко, тоалетната студена и ей ти драма!

Купете и една пелетна камина за РД - спасете се вовеки Laughing

# 187
Да й удовлетворят желанието казвам. Ясно ми е, че не отоплението е проблем. Интересно, ако й го предложат като вариант, как ще реагира тя.

# 188
  • София
Няма да и се дават пари за пелети вероятно Wink

# 189
Щом смята тарелка толумбички за нещо по-така за детето ,не живеят  нашироко.
Имах колежки да си внасят храна за децата в стаите, че живееха в дядова ръкавичка свекъри и две снахи с по две деца , всеки с една стая   и  отделно кухня с баня.Тогава се чудех ,че не бих направила същото, но пък заедно колко трябва да купиш ,за да стига за всички.
Не си представям да не внасям лев и да имам капризи, недай боже да се наложи да ме гледат, дано не.
Не си представям да мога да се движа и да сядам на маса, дето няма грам мое.От труд или  друг принос.

Да имаха площ, да се търпят.
Има син свекървата да се погрижи, това допотопно всичко върху снахата не приемам вече.
Кой мие чинии като е на вилата, та не може да прибере  поне кухнята.Така съм заварвала , две маси, и  двете в посуда, изцапали едната и се преместили на другата и  кое да правя, да почистнвам ,да готвя , навън двор и други неща ме чакат.
И виновна  ,че има паяжини.

# 190
Какво толкова харчи един климатик?
Авторке, абе то и аз съм добричка, ама на вечното слугуване + нощни смени + че не мога да си кажа мнението, а "любимият" ми крещи и ми се нерви, вече щях да съм предприела радикални реформи.

# 191
Мъжът може би бил човечен... Много интересно къде щеше да натресе майка си ако не беше се оженил за жена с жилище? Ако беше останал ерген какво щяха да правят с жалната маминка в порутената къща, която сега ебремонтирана с ОБЩИ с жена му пари? Викате да не гледаме в чуждите имоти, ама да мислим как да осигурим кефа на чуждите родители, тъй ли да го разбирам?

# 192
  • София
Обективно погледнато, свекървата може и да няма пари за ток и пелети наистина. Свекърва ми е на наша издръжка от години. Макар и да живее сама, ако плати тока през зимния сезон от по 200 лв., ще фотосинтезира. Не живее във вила, а в апартамент със сменена дограма, топлоизолиран, с инверторни климатици. Всички подобрения, ремонти, електроуреди и издръжка са от нас, тя с 200 лв. пенсия е заникъде.

# 193
Да, явно според някои, така трябва.

# 194
И мъжът е чужд, Стрино.

Общи условия

Активация на акаунт