Трудно съжителство със свекървата.

• 21 508
  • 571
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Изобщо не знаете бабата с какви пари разполага Wink Няма пари, но за цигарки има, а? Може и изобщо да не е пенсионерка.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 13:13 от I.R.

# 196
  • София
Опитвам се на няколко пъти да поставя въпроса, ако не й се налагаше на свекървата, дали би идвала при снахата, която демонстративно показва, че не я иска?
Авторката пак зачезна и пак гадаем защо се е стигнало дотук- от години да съжителстват заедно през зимата?
Не е паднала от небето, ситуацията.

# 197
И тя горката се притеснила, от стрес една чиния не измива...
Хубу де. Също ще станем свекърви/тъщи. Тъй ли ще правим?

# 198
И мъжът е чужд, Стрино.
Чужд ще стане в момента, в който се опита да ме превърне в негова слугиня, пък макар и без присъствието на майка му. Ама аз съм си аз и дори на 37 години не ми мигва окото да посоча вратата на човек, който не ме уважава само и само да имам мъж и да не живея като скот. Ще бича нощни смени и ще заварвам мивка, пълна с чинии и вечно ненаядена нагла бабичка, която ме чака да ѝ сервирам, а мъжът ми няма да вижда нищо нередно в това и даже ще ми вдига скандали, да бе, да.

# 199
Може мъжът и майка му да са едно цяло. Като е взела у тях единия, трябва да вземе и другия. Как така ще ги дели? Не е човешко.

# 200
  • Варна
Дотук разбрахме, че свекървата няма къде да отиде през зимата, освен при тях. А къде била преди да се намърда в чуждо жилище, че сега няма къде да отиде?
И най- лесното, което за куп народ тук е и правилното- до й ударят ключа и да си живеят щастливо.
Щом мъжът не е съгласен, значи е използвач.

Няма начин просто да е свестен човек, който не би оставил родител и близък- включая и жена си, на произвола. Не, няма начин. Свестните не крещят на жена си да не ги занимава с глупости, особено като са се нанесли в нейния имот Особено, когато жена му е внасяла И за неговия имот.
Няма начин просто да се надява, че двете жени могат да имат и цивилизовани отношения, а не да се държат като на махленския пазар. С надежди не става. Става с разговори. Помежду всички засегнати страни. Ама на него и това не му стиска. Значи освен използвач също е и скатавка.

# 201
  • София
И тя горката се притеснила, от стрес една чиния не измива...
Хубу де. Също ще станем свекърви/тъщи. Тъй ли ще правим?

Ами, не виждаш ли, че тук иде реч за откровена конфронтация- то тулумбички, то 1 лев за хляб, то зарязване на чинията на масата.
Води се открита война, в която е намесено детето- свидетел и арбитър, а мъжът е вдигнал ръце.
"Не ме занимавай с глупости" е точно това- той няма полезен ход.

# 202
Абе прибирала съм си и аз мъже у нас, ама не барабар с майките. Щом си е нейно жилище, да тропне с крак на мъжлето и ако не увира, да го праща на вилата с мама. Но наистина, къде са живели, преди авторката да ги подслони?

# 203
  • Сф
Няма значение колко струват толумбички те или хляба.Голяма простащина е да изядеш всичко без да помислиш и за другите.

# 204
Това не са дребни неща, отглеждане на баба на пълен пансион, обгрижване, слугуване, тези неща дотягат с времето. Лошото е, че авторката го е позволила твърде дълго време, или може би в началото бабата е помагала докато детето е било малко, или нещо друго. Сега обаче както го е описала това поведение е много далеч от нормално търпимото.

# 205
  • София
Всъщност, какъв точно съвет иска авторката?

# 206
От толкова повтаряне на тея толумбички ми се доядоха.
Аз и гости съм гонила от вкъщи. То гости силно казано, защото ми се натресоха, че да не плащат за хотел. Ама явно бяха решили, че ще ги и изхранвам. Цял ден лежат и пърдят вкъщи, прибирам се от работа и ме посрещат с " какво ще ядем?“. Претенции до небето за марката вино, за луканката, за това къде ми стои готварската печка, цъкане с език ама как така не купуваш кисело мляко, ама не се сещат поне една вечер да се бръкнат я за вино, я за луканка, само фасони. Мъжът не ядял домати, тя не можела да пие вода от чешмата... 4 дни го изтърпях това нахалство, на петия любезно ги подканих да си ходят и им натъртих, че вкъщи не е ол инклузив и е достатъчен жест от моя страна, че им спестявам нощувките в хотел. И това са хора, които реално не са ти по-близки от мъжа ти, на който не би трябвало да ти мигне окото да кажеш в прав текст всичко.

# 207
  • София
Докато жената изпуска пАрата само през свирката, т.е. не направи нещо радикално - така ще е.
Авторке, ти освен да се караш с мъжа си какво направи? Отиде ли при родителите си за няколко дни с детето, замина ли някъде сама, за да си починеш? Или дори разговаря ли с мъжа си за временна раздяла в случай, че този тормоз продължи? С инатливи хора се действа с инат.
Бих рискувала с предположението, че мъжът осигурява основните доходи, а жената не би се отказала от начина си на живот, а само си помрънква. И че в нейните представи разводът е нещо срамно и мъжът се "търпи", не се обича и уважава.
Скрит текст:
Не че у нас не са живели баби и дядовци и от двете страни, и то с години, но като по-възрастна си дадох сметка, че не е било съвсем правилно да се наврем като в дядовата ръкавичка. Но и двамата ми родители имат някакво прекалено чувство за дълг, дори когато други хора се скатават от дължимите грижи.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 15:02 от Cuckoo

# 208
Да беше прочела всичко. Тя каза, че апартамента си е неин.

# 209
Мислех да не коментирам.... Всъщност за какво става въпрос - една колежка (съфорумка) споделя част от конфликта си с майката на мъжа си.... Какво ли не изписахте скъпи колежки - то не беше бабишкера, то не знам какво си... Не знам дали се досещате, но и вие вероятно, са сте живи и здрави, ще станете някой ден тъщи и свекърви. Това означава ли, че изобщо, хич няма да ви интересува какво става с детето ви, няма да искате да бъдете с него, особено ако сте сами (авторката не споменава свекър, та свекървата или е разведена или вдовица)? Ще живеете сами в някаква вилна зона и ще се чувствате прекрасно?
Тук виждате и само едната страна. Вие също ли сте съвършени и безгрешни, като авторката?
Най-харесвам и съветите - "Че изгони го тоя скапаняк - мъжа ти - супер ще ти е сама", които са и в почти всяка тема, в която някой споменава, че евентуално има каквито и да е било проблеми с мъжа си.
Винаги съм смятал, че на родителите се дължи уважение, така както и аз правя всъщност. Няма идеални хора.
Към авторката - обсъди ситуацията с мъжа си, т.е. кажи как се чувстваш и вземете заедно решение. Хубава идея е и да ѝ наемете квартира наблизо, да ѝ сложите дори и да не е палетна камина, но поне печка на дърва и въглища, защото в къщите, въпреки всички изолации и други енергоспестяващи мерки, няма как да се стопли само с климатик. Обещайте, че ще ходите по-често да я виждате и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт