Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 536
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
О, да, голямо стискане беше Simple Smile тук е с помощ от таткото Simple Smile
А той коригира ли се някак?

# 496
Къс е да, виж как е хванат за венчето, много хубав пример, мисля,че е 4та степен. И моите и двете са така. Коригира се с лазер, доколкото разбрах аз от моите разговори със стоматолози.
Но има смисъл да се пипа, ако пречи (например болка при кърмене, вазоспазми, блистери, запушвания, най-общо лошо засукване, което резултира и в лошо наддаване, и в проблеми за майката). Защото наистина с израстване на детето може да стане по-еластичен и да се дръпне сам нагоре. При тодлърите,моето наблюдение е,че може да направи проблем на зъбките, защото трудно се почистват горните предни и евентуални кариеси например. Но пък дъщеря ми именно с миенето не зъбите май го дръпна нагоре. И пак трудно се мият и се задържа плака там. Хубаво е да се наблюдава дали пречи и на пиенето от чаша и изговарянето на някои звуци (о,у,п,м,б). При моето дете не попречина говор и пиене от чаша.
https://xedra.wordpress.com/2013/06/10/labial-frenulum/
https://xedra.wordpress.com/2013/06/10/labial-frenulum/
https://www.healthline.com/health/lip-tie
Ето на бебето, на каката го нямам сниман, но беше идентичен като показания, сега се е дръпнал малко нагоре

# 497
Мъника (почти на 2м вече) започна при кърмене направо да се бие с мен. Рита с крачета, замахва с ръчички та чак ме бръкна в окото вчера. Мислех си, че просто е уморен. Последните дни му се събра кръщене, малко повечко излизания  заради топлото време... Но вече пореден ден на която гърда да го сложа, рита и изпъва крачета, реве и 'скърца'. Бутам гърдата, той суче обаче продължава да се дърпа и да е недоволен. Нищо различно не съм яла. Агнешко само на Великден на 2ри, отдавна е минало в кърмата и заминало. Яйца също не понасям да ям та там беше 1/2 яйце. Иначе пълни памперсите, на поискване сме. Не знам това ли имат в предвид под кърмаческа стачка или просто е някакъв период? Рано му е да са зъбки.

Другото което е, че последно време след като успее да се наяде (поне се мисля, че се наяжда, не знам голяма борба е 😅), заспива и като си е гушнат нито съм мръдналя, нито го притискам, се събужда рязко направо с писък. Оглежда се къде е  и пак се унася, нищо че с баща му сме си изкарали акъла.

На някой случвало ли му се е това? Някаква идея какво е това?

Абсолютно същата ситуация сме в момента. На 2 месеца е и вече 10 дни може би се държи по същия начин. Суче, но е голяма борба. Понякога се изнервям и се отказвам, но си казвам че трябва да бъда упорита. И аз не мога да си обясня причината - мляко има. На моменти все едно се задавя, пуска гърдата и дори и изтича млякото от устата. Само когато е сънена няма никакъв проблем. Пробвах и аз смяна на позите, на тъмно, на бял шум... еми почти никакъв ефект.

# 498
Не знам дали е по темата, но ще попитам. Моят бебок отказва да пие водичка. Знам , че със захранването е препоръчително да започне вече да пие и вода, а не само да суче, но той категорично отказва. Почти на 7 месеца е. Предлагам в шише с биберон, а също и от неразливна чаша, резултата е, че само я плюе, а ако случайно я глътне , веднага следва задавяне/ повръщане на водата.
Иначе след като си изяде пюрето, си досуква и малйо кърма.Какво бихте ме посъветвали?
Здравейте, моето бебче е на 4 месеца сучи и също отказва да  пие вода, личния доктор казва че няма нищо страшно Simple Smile

# 499
Здравейте, моята госпожица е на 1 месец, изцяло на кърма, без да изцеждам, поднасям и двете гърди. От няколко дни започна едно теглене на зърното, дърпане на главата назад и като цяло едно неспокойно сучене. Каква може да е причината и какво може да се направи?

# 500
Според мен са колики. Моят бебок и той така сучеше като беше малък и имаше колики. Дори бях снимала клип и показвах на педиатърката 😁

# 501
Здравейте, моята госпожица е на 1 месец, изцяло на кърма, без да изцеждам, поднасям и двете гърди. От няколко дни започна едно теглене на зърното, дърпане на главата назад и като цяло едно неспокойно сучене. Каква може да е причината и какво може да се направи?

Ее до 5 месец бяхме така 😑😑😑 колики са , правеше така и почваше да изпуска газове 🤪

# 502
Къс е да, виж как е хванат за венчето, много хубав пример, мисля,че е 4та степен. И моите и двете са така. Коригира се с лазер, доколкото разбрах аз от моите разговори със стоматолози.

Къде може да се коригира с лазер? и моето бебе има 4 степен и след време трябва да го махнем. Моят е срязан оперативно и не ми се ще за него същото щом вече има друга възможност.

# 503
Не знам дали нацелех темата. Вчера говорихме със свекървата и малко ме стъписа. Не знам до колко да и вярвам, нямам база за сравнение. Истина ли е, че на кърмените бебета по-късно им никнат зъбките? На мъжа ми (бил кърмен) чак на 1годинка почнали да му никнат. Свързано ли е с кърменето като цяло или е било някакво забавено развитие? Знам, че зъбите започват от към 4месец, но такова забавяне? Притеснявам се за малката как и кога при нея ще се появят. Нали казват всичко зависи от гени... Но от гени ли зависи това? Съжалявам отнесох се малко, хах

# 504
  • Несебър
Няма връзка. Нормално е първите резци да поникнат между 6 месец и 1 годинка. Като не са строги тези граници. Основна роля си играят гените.

# 505
Няколко въпроса:
1.детето суче на 2 часа. Аз доизцеждам след това. Сигнал ли е, че кърмата не е хранителна?
2.Освен топли компреси, други методи за омекване на гърдите/хомеопатия?

# 506
Благодаря много! Дано да е към 6 месец, не че бързам. Просто педиатърката да не каже нещо. Вече ми е писнало да чувам от познати, че имам 'нехранителна' кърма, защото качваме бавно. Колкото и да обяснявам, такова животно като нехранителна кърма няма, толкова повече се опитват да ми го втълпят. Само за още друго ми липсва да ми мрънкат за кърменето.

# 507

Къде може да се коригира с лазер? и моето бебе има 4 степен и след време трябва да го махнем. Моят е срязан оперативно и не ми се ще за него същото щом вече има друга възможност.
Прочети ми всички постове за юздичката. Корекцията може и да не се наложи. Иначе май стоматолог и лицевочелюстен хирург. Не съм сигурна, че всеки стоматолог може обаче.
Няколко въпроса:
1.детето суче на 2 часа. Аз доизцеждам след това. Сигнал ли е, че кърмата не е хранителна?
Очаквано, нормално и естествено е кърмено бебе да суче на 2 часа интервал, кърмата се обработва за около час и половина. Прочетете текста в първи пост, моля. Ще ви даде базисна представа за кърменето.
Защо се изцеждате след кърмене, каква е целта?
Гърдите ви вероятно са напрегнати, заради цеденето. Но разкажете повече, за да дам конкретна насока. На колко е бебето, рождено и изписано тегло, сегашно тегло, организация на кърмене - колко са кърменията за 24 часа, от двете гърди ли суче, защо и с каква цел е изцеждането, колко изцеждате, как изцеждате, колко време и двете гърди ли.

Хомеопатията не помага за изпразване на гърдите, нито за омекването им, нито за количества мляко.

Кога ще избият зъбите е генетично обусловено. Кърменето няма връзка.

Може да е силна струя, може да е слаба струя, може да е рефлукс, има различни варианти. Прочетете това http://www.podkrepazakarmene.com/325-325.html и ако искате разкажете повече за кърменето (отговорете на въпросите към съфорумката по горе , без тези за цеденето), за да се придобие представа за ситуацията.

# 508

Прочети ми всички постове за юздичката. Корекцията може и да не се наложи. Иначе май стоматолог и лицевочелюстен хирург. Не съм сигурна, че всеки стоматолог може обаче.
Няколко въпроса:
Очаквано, нормално и естествено е кърмено бебе да суче на 2 часа интервал, кърмата се обработва за около час и половина. Прочетете текста в първи пост, моля. Ще ви даде базисна представа за кърменето.
Защо се изцеждате след кърмене, каква е целта?
Гърдите ви вероятно са напрегнати, заради цеденето. Но разкажете повече, за да дам конкретна насока. На колко е бебето, рождено и изписано тегло, сегашно тегло, организация на кърмене - колко са кърменията за 24 часа, от двете гърди ли суче, защо и с каква цел е изцеждането, колко изцеждате, как изцеждате, колко време и двете гърди ли.

Хомеопатията не помага за изпразване на гърдите, нито за омекването им, нито за количества мляко.

Кога ще избият зъбите е генетично обусловено. Кърменето няма връзка.

Може да е силна струя, може да е слаба струя, може да е рефлукс, има различни варианти. Прочетете това http://www.podkrepazakarmene.com/325-325.html и ако искате разкажете повече за кърменето (отговорете на въпросите към съфорумката по горе , без тези за цеденето), за да се придобие представа за ситуацията.
Давам двете гърди, но го мързи. Цедя, за да има готово количество, горе-долу не повече от 20мл изсуква от двете гърди.
Цедя, защото до час и половина стават на камък гърдите.

# 509
А защо не давате след час и половина да суче от гърда?
Колко изсуква от гърда няма как да знаете, нито да засечете.
Защо ви е готово количество изцедено? Не отговаряте на всички въпроси,а те са важни, за да ви се даде адекватен съвет. Та моля да ги погледнете пак и да ги отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт