Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 571
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
С какво ще помогне въвеждането на закуска на рефлукса ?
Здравейте, можете ли да ме посъветвате практически как да подходя към комбиниране на захранване с кърмене? Схемите, които гледах онлайн, ми се струва че много бързо заместват всички дневни хранения - за няколко месеца. Няма ли кърмата ми да намалее много така?

Мисля да кърмя до годинка и нещо може би, ще се водя по детето и ще преценя. Иначе малкото има рефлукс, затова искам да въведем закуски сутрин и следобяд, и обяда, но не бързам да са изцяло заместени.

# 526
Здравейте!
Извинявам се ако е обсъждано, но не ми се търсеше по темата.
Имам едно питане и ще се радвам на съвет и помощ
Кърмя бебето от три дни, кърмата ми е достатъчна и е само на гърда, но от вчера много ме разрани. Зърната се напукаха до кръв и при всяко идване на времето за го храня изпитвам ужас и огромна болка.
Мажа с мехлем, но какво друго мога да направя?
Вече не се издържа, наистина

# 527
Анито,
Първо да поправите захапката. За да го сторите обаче, трябва да прочетете поне първия пост, разбирам, че не ви се търси, затова давам насока - има много полезна информация и картинки. И не на последно място  - може би е добре да направите консултация с консултант по кърмене.

Хидра,
Аз започнах да захранвам миналата седмица. Бебето е страшно лакомо,  но ме е строх да му давам повече храна,  а по книгите вече трябваше да съм заместила. Но той цока постоянно. Преди храна, след храна, докато спи сме залепени. Аз предлагам винаги, когато видя, че е кисел, той ако иска - цока.
Баткото имашимаше заместени хранения, после отказа да яде твърда храна, но си го кърмих до 1.5г, когато той сам се отби.

# 528
Момичета на 3+ сме , изцяло и само на кърма , на поискване . Вода не желае грам . Кърма имам смятам . Винаги проверявам , пръска на 4-5 струйки . Детенцето обаче нещо нервничи , уж иска да яде . Слагам на цица и започва да рита , бута с ръчичка , плюе , хленчи , изписква и изплаква  от време на време по време на хранене. Чудя се на какво се дължи. Ака веднъж на ден обилно . Има пръц някой друг път . Пиша си . Всъщност не знам колко теябва да пиша , ама пиша . До момента е над давала нормално . Някъде 6 кг сме и малко смятам . Какво и има според вас ? Няколко пъти бях писала . В момента вечер я храна последно в 8 и сутрин в 8 . Тя така си иска от известно време насам (2-3 седмици ). За кърмата смятам се нагласи спрямо това нейно желание за такава почивка . Рефлукс имаме ,май и киселини по време на периода с коликите установи гастро . Изписа прахчета за краен случай , които не взех и сироп , който тя не желае . След време се успокои от само себе си , а сега започна да ми прави тези номера ?

# 529
При мен бебето също имаше дискомфорт при сукане. Видимо беше гладен, но малко след като захапеше пускаше с рев. Оказа се бактерия в нослето, която му е пречела да диша нормално. Също по това време някъде имаше няколко нощи, в които спеше по цяла нощ, а обикновено се буди да яде поне два пъти. Не знам дали двете неща са свързани обаче, може да е било съвпадение.

# 530
Здравейте!
Извинявам се ако е обсъждано, но не ми се търсеше по темата.
Имам едно питане и ще се радвам на съвет и помощ
Кърмя бебето от три дни, кърмата ми е достатъчна и е само на гърда, но от вчера много ме разрани. Зърната се напукаха до кръв и при всяко идване на времето за го храня изпитвам ужас и огромна болка.
Мажа с мехлем, но какво друго мога да направя?
Вече не се издържа, наистина
Потърсете консултант по кърмене. Бебето засуква неправилно, затова са разранени зърната. Трябва да се види засукването и да се коригира, тук са контактите на доброволните консултанти (безплатни са консултациите с тях) https://www.podkrepazakarmene.com/consulting
А в първи пост има имената и контакти на ibclc консултанти, те са международно сертифицирани и с тях консултацията е платена.

На първо време пробвайте следното за облекчение на раните - 2 пакетчета черен чай в чаша за чай, като изстине чаят, топите тампон или памук и върху зърната седите с него около 15 мин. Но трябва да се оправи засукването иначе постоянно ще се появяват рани.

# 531
Ако бактерия му пречи да диша , не трябва ли да му пречи и със залъгалката да диша . Моята си я смуче , няма проблем .
При вас каква бактерия имаше ?
При мен бебето също имаше дискомфорт при сукане. Видимо беше гладен, но малко след като захапеше пускаше с рев. Оказа се бактерия в нослето, която му е пречела да диша нормално. Също по това време някъде имаше няколко нощи, в които спеше по цяла нощ, а обикновено се буди да яде поне два пъти. Не знам дали двете неща са свързани обаче, може да е било съвпадение.

# 532
Ако бактерия му пречи да диша , не трябва ли да му пречи и със залъгалката да диша . Моята си я смуче , няма проблем .
При вас каква бактерия имаше ?
Не знам дали при вас е това проблема, само споделих. Залъгалката я смучеше без проблем, но не можеше да се храни добре и спеше неспокойно. Имаше и жълти сополки, които излизаха с аспираторче. Стафилококи бяха.

# 533
Hydra, аз давах първо пюре/каша и после слагах на гърда. Постепенно увеличаваш количествата и започнах да изцеждам малко кърма колкото да е течна консистенцията и накрая съвсем спрях. Не ми е намаляла кърмата изобщо. Като имаш предвид, че нямаме нощно кърмене. В един период много се будеше нощем, но го отдавам на зъбите. А и аз си имам теория, че ако организмът на бебето има нужда от кърма, ще намери начин да си я набави.

# 534
Проблем с носа се чува, освен това наличие на жълт сопол при малко бебе е на 100% индикация за посещаване на лекар.

# 535
Здравейте! Имам нужда от помощ... Не разбирам какво става с тази кърма и как да ми се получат нещата. Имам бебе на 44 дни, имахме ужасен старт с кърменето. Бях буквално с дупки на лявото зърно, за седмица и нещо спрях да предлагам лявата гърда и мазах цикатридина и я оправих, като междувременно предлагах само дясна и редувах с адаптирано. И от там идва проблема, вече почти две седмици давам и лявата, като на всяко хранене първо предлагам нея, а после и дясната. Дясната е доста пълна, но в лявата няма почти никой, буквално суче около 5 мин. и край. Как да накарам лявата отново да заработи както трябва? И защо след като цял ден се храня, пия вода, чайове за кърмачки, ям овесени ядки, ориз и общо взето всичко за което можете да се сетите, последните две хранения вечер са някакъв кошмар... Няма кърма, а той се ядосва и не може дори да заспи... Извинявам се, че стана толкова дълго, просто колкото повече искам да кърмя, толкова повече трудности имам...

# 536
И цялото количество на земята храна да изядеш и вода/чай да изпиеш, няма ли стимулация на гърдите = няма кърма. Нормално е да намалее количеството, особено ако не си изцеждала гърдата, докато бебето не е сукало.

Как разбра, че вечер няма кърма? Бебетата плачат по много причини. Вечерно време, в много случаи е от преумора, колики, или просто защото са криви по друга причина.
Прави компресия на дясната гърда, бебето е още малко и се умаря.

Потърси консултант по кърмене.
Следи наддаването поне 1 път на ден.

# 537
И цялото количество на земята храна да изядеш и вода/чай да изпиеш, няма ли стимулация на гърдите = няма кърма. Нормално е да намалее количеството, особено ако не си изцеждала гърдата, докато бебето не е сукало.

Как разбра, че вечер няма кърма? Бебетата плачат по много причини. Вечерно време, в много случаи е от преумора, колики, или просто защото са криви по друга причина.
Прави компресия на дясната гърда, бебето е още малко и се умаря.

Потърси консултант по кърмене.
Следи наддаването поне 1 път на ден.
Ами разбирам, че няма защото той започва да се опъва, мачка гърдата с ръчички, а и виждам, че не преглъща, а само дърпа.
А за наддаването не се притеснявам, първият месец е качил 1300. През деня нямам проблем с количествата, оставям го да си суче колкото иска и си заспива на гърдата, но следобед и вечер сякаш намаля много...

# 538
Физиологично, при всяка жена, количеството вечер е намалено. При това наддаване, не виждам проблем.
Но нека Кактус, ако има време да се изкаже по въпроса.
Това, че началото е било трудно, не означава, че винаги ще е така.

Нищо не пречи на бебето да си се наяжда само от едната гърда. Ако прочетете последните страници на темата,  ще видите колко много жени изхранваме така бебетата си.

Това, че плаче и се опъва, може да означава много неща. Когато едно бебе е уморено, то не иска да суче, иска да спи. Обаче не знае как да де успокои и да заспи и затова търси гърда. После се дърпа. Малко се получава омагьосан кръг. Може да са колики или друг дискомфорт. Моят син се теглеше така, когато му е топло, или в горепосочените случаи. Не се фиксирайте само върху кърменето, а потърсете и други причини.

# 539
Благодаря за съветите, момичета. Все още се ориентирам кое как. Отказах се обяд/закуска да са в точно определени часове, ами когато успея да го хвана да не е сукал поне час и да не му се спи. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт