Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 532
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Честито бебе, LittleCactus. Много мили снимки! Бъдете здрави и много щастливи Heart

# 76
Честито!!!Да сте здрави и щастливи!!! ❤

# 77
  • Пловдив
Здравейте. Ползвал ли е някой АБ Unasyn и глобули Арилин Рапид по време на кърмене? Lactancia дава low risk, но ме притеснява, че дозата АБ е висока, 3Х1, а на листовката на Арилина изрично пише 24ч да не се кърми и да се цеди и изхвърля кърмата.

# 78
  • Terra incognita
Честито, Кактусче, прекрасна новина 😍
Бъде здрави!

# 79
Честито бебче на Кактусчето, бъдете здрави и щастливи Simple Smile
Какъв чай мога да пия за болно гърло? Ще пия този за кърмачки, с идеята за нещо топло, но като цяло какъв мога да пия, за да не повлияе отрицателно на количеството?
П.с. Лайка не мога да пия - повръщам от нея. Имам в къщи чай от шипка, ОК ли е? Отделно смучам Тонзилотрен и шуслерова сол номер 3.
Благодаря

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 06:45 от Dageya

# 80
Честита втора мома Кактусче, много е сладка пу пу пу.

# 81
Здравейте. Ползвал ли е някой АБ Unasyn и глобули Арилин Рапид по време на кърмене? Lactancia дава low risk, но ме притеснява, че дозата АБ е висока, 3Х1, а на листовката на Арилина изрично пише 24ч да не се кърми и да се цеди и изхвърля кърмата.
Проверих и двете са съвместими.
Явно към момента на пускане на пазара на Арилина, не е имало изследвания и са се презастраховали. Не се притеснявай, ок е терапията с кърменето.
Честито бебче на Кактусчето, бъдете здрави и щастливи Simple Smile
Какъв чай мога да пия за болно гърло? Ще пия този за кърмачки, с идеята за нещо топло, но като цяло какъв мога да пия, за да не повлияе отрицателно на количеството?
П.с. Лайка не мога да пия - повръщам от нея. Имам в къщи чай от шипка, ОК ли е? Отделно смучам Тонзилотрен и шуслерова сол номер 3.
Благодаря
Може шипка, може липа, може мурсалски, може букет от билки тип алпинист,добро утро, рилски, в тях обикновено има мента/мащерка,но в незначително количество. Може джинджифилов от прясно настърган корен, помага доста за гърлото, но е лютив. Тонзилотрен е ок.

Благодаря на всички❤

# 82
  • Несебър
Кактус, Честита рожба. Направо ме разревахте. Прекрасни. Бъдете здрави и да расте голяма с кърмата на мама. 🌼❤️

# 83
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Честито, Кактусче! Колко сладка муцунка е направила бебка Heart Eyes Да сте живи и здрави!

# 84
Честито бебче, LittleCactus, бъдете здрави !

Аз имам лек проблем. Бебче е на 46 дни, само на кърма, кърмя на поискване. Наддава супер - за 1 месец е качил 1кг. На ден има средно 10-12 кърмения, нощни поне 2-3. Пълни памперси, абе всичко е супер. Обаче от 1 седмица забелязвам, че като яде от лявата гърда и е голяма драма. Цоква 2 пъти, реве истерично и това се повтаря около 30мин и накрая вече явно прегладнява ,та хапва.. пробвах да изцедя и да дам от шише, ама той не знае кво е тва нещо, държи биберона в устата и ме гледа тъжно. Общо взето му дадох кърмата с лъжичка. След това си засука нормално. Чудя се на какво може да се дължи това. Това е гърдата, която пуска по-силна струя по принцип и се пълни малко повече от другата. Възможно ли е струята да му идва силна и за това да се изнервя? Или просто е прегладнял и като се успокои засуква нормално? Чудя се вече какво да го правя, това е жесток рев всеки път...

# 85
Точно от струята е. Може да изцедиш малко на ръка преди кърмене в една кърпичка, че да намалее струята и да не се дави. По-изправени пози на кърмене. Може да пробваш цигарен захват или плоско натискане на гърдата при усещане рефлекса на потичане.
Ето тука подробно описано след "силна струя"
https://www.namama.bg/article/hiperlaktaciia-chast-2-kak-da-se-s … avite-s-problema/

# 86
Честито Кактус! Жива, здрава и лакома да ти е девойката! Възхищавам се на смелостта на жени, които раждат нормално след секцио, браво, смела майка си има човечето.
Почвай да обикаляш отделението и да помагаш на жените Wink
Чист интерес, но коя е тази утопична болница, в която са разрешили толкова нормално раждане?
Офтопик и аз си исках номер 2 след секциото, след като лекаря беше предопредил за тази ми прищявка и след много настояване по едно време ми я донесоха. Нищо не ми се получи тогава, нито успях да седна достатъчно, за да може да суче, нито нищо. Мъчихме се с акушерката да я сложим на гърда, но без успех, на края я отнесе.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 10:29 от Ваня А.

# 87
Честита втора дъщеричка, Кактусче! Прекрасна е 😍❤ Адмирации за нормалното раждане след секцио!

# 88
Честито, Кактусче! Да ти е много здрава, да слушка и да папка! Прекрасни снимки Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 89
Честито бебче,  Кактус!
Да расте здраво и щастливо дете!

Общи условия

Активация на акаунт