Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 630
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Ваксините са съвместими.

Ковид може да се кара повторно.

Желателно е да не се приемат прахчета, защото са комбинирани медикаменти,повечето със съдържание на псевдоефедрини, може чист парацетамол, нурофен/ибупрофен.

Редно е лечение да се предпише от ЛЛ,а тук може да му проверим съвместимостта.

П.С. това се пише всеки втори пост. Ако не следите темата,поне използвайте търсачката преди задаване на въпрос,за да няма повторения през два поста.

# 181
Панадол може ли , нямам друго вкъщи?
Ваксините са съвместими.

Ковид може да се кара повторно.

Желателно е да не се приемат прахчета, защото са комбинирани медикаменти,повечето със съдържание на псевдоефедрини, може чист парацетамол, нурофен/ибупрофен.

Редно е лечение да се предпише от ЛЛ,а тук може да му проверим съвместимостта.

П.С. това се пише всеки втори пост. Ако не следите темата,поне използвайте търсачката преди задаване на въпрос,за да няма повторения през два поста.

# 182
Панадолът е дефакто парацетамол, може.

# 183
Колдрекса не лекува, добре е да се знае, той облекчава симптомите.

# 184
  • Terra incognita
Здравейте, идвам за съвет как да процедирам. Проблемът е слединят- както не искаше да яде малката, напоследък прояде. Вдруги ден става на 7м. Не яде кой знае какви големи порции, а и аз ги правя по- редки. 100- 120- 130 гр макс за обяд и за СЗ, като СЗ често е и по- малко. Обаче аз й давам да суче между храненеията. Не се задържа много като време. Това, което ме притеснява е, че започна да качва много. За последната седмица е качила 250гр, предната също качи малко по- малко. Въпросът ми е притеснително ли е това качване и ако да как да процедирам? Да намаля порциите, или да разредя кърменето?

# 185
Екстра си е качването, нали яде колкото тя иска 😉

# 186
Твърдата храна е по-малко калорична от кърмата, така че надали е прехранино детето. Все пак си следете качването щом ви притеснява. Водете се по количествата, които иска детето както от твърдата храна, така и за кърменето.

# 187
  • Terra incognita
Към пюретата добавям по малко ориз, овес, спелта, паста и прочее въглехидрати. Нали трябва да съдържа всички компоненти, за да е балансирано храненето. Та се чудех дали там нещо не греша. От друга страна пък се притеснявах дали приема достатъчно кърма, тъй като е важно поне до годинка да приемат повече мляко/ кърма.
Тя ако продължава така към 8-9 месец ще е утроила рожденото си тегло, а нали било добре това да се случи на годинка. 😀

# 188
Може спокойно да орежете въглехидрата от пюрето.

# 189
Здравейте, при изцяло кърмено бебе на 2 месеца и 3 седмици, в микробиологията излезна Кандида, от какво се получава и как се лекува, предстои да се свържа с гастро и педиатъра. Опасно ли е, много съм притеснена.

# 190
Какъв секрет е взиман? Не е опасно, това са гъбички, всеки човек ги има, просто като поотслабне имунитета се размножават повече.

# 191
  • Варна
Здравейте,
изписаха ми Urohelp 36, уж съобразен с това, че кърмя. И лекарката и аптекарката ми казаха, че е съвместим.
Обаче в листовката пише, че не е подходящ за бременни и кърмачки.
Според вас ок ли е да го взимам?
Благодаря предварително!

# 192
E-lactanacia можеш да провериш по активната съставка.

# 193
Кандида албиканс, взимано е от акото от памперса. Към какъв специалист да се обърна че личната ще ме побърка....
Какъв секрет е взиман? Не е опасно, това са гъбички, всеки човек ги има, просто като поотслабне имунитета се размножават повече.

# 194
  • Несебър
Ама, както Пистачио вече е казала, те естествено си населяват червата. Съвсем нормално е, особено ако детето е раждано естествено. Трябва да се знае дали има свръхрастеж.

Общи условия

Активация на акаунт