Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 628
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте и честит празник! Бърза консултация с вас: от 6 дена не кърмя, пия салвия и мента, слагам зелеви листа. Първите 2-3 дни усещах пълнене на гърдите вечер, лек дискомфорт, нищо друго. Вече нямам дискомфорт, отвреме навреме усещам "уголемяване" на гърдите, не напипвам твърди участъци, няма болка. Да се успокоя ли, че всичко върви както трябва и да си продължа само с чая? Възможно ли е изведнъж да стане някакво запушване? Не съм цедила  откакто спрях да кърмя.

# 406
Всичко е ок 😊😉

# 407
При мен стана седмица след спиране, т.е. седмица спокойни гърди и се появи болезнена бучка. Направих пълно цедене, бучката си остана,  после не пипах повече. За около седмица мина сама.

# 408
Здравейте, при нас се случва следното. На месец сме, само на кърма. Яде нормално на поискване между 9-11 пъти на ден. Пишка си обилно. Но онзи ден направи пауза от акане около 24 ч. Беше неспокойна и цяла нощ се напъваше. Накрая се изака обилно, с добър цвят и консистенция. Повтори още няколко пъти до вечерта. Тази нощ обаче отново започна да се напъва. Не знам дали моята диета й влияе. Единствената разлика е, че пия чай за кърмачки. Приемам желязо от самото раждане, вече месец, но до момента не съм забелязала да й действа запичащо.
Педиатърът веднага ми изписа дуфалак.. моля ви за съвет.

# 409
Един ден неакане не е проблем. Кърмените бебета могат и 5-6 дена да не акат. Нека бебето само се изака, ако не е голям интервала от дни, може да му се прави масаж, да правите каране на колело с крачета, да държите в поза за изхождане. Ако детето изпитва дискомфорт и му е твърд корема, аз лично бих ползвала клизмичка или свещичка. Не съм фен на разхлабителните, които се приемат перорално при толкова малки бебета, но това е личното ми мнение.
Наддаването как беше за този месец?

# 410
Благодаря за отговора!

На 1 ни изписаха 2810, 21 беше 3470.

# 411
Здравейте. Бебето ми е на 2м24дни. Изцяло на кърма и на поискване. Яде 8-10 пъти на денонощие. Пълни памперсите добре, ака всеки ден поне 2 пъти. Всичко ни е цветя и рози ,само дето от 2 дни не иска да яде от любимата си гърда. Предпочиташе дясната и изведнъж край. Не иска да я доближи. Успявах да го залъжа като в позата за лявата гърда дам дясната ,но вече и това спря да действа. Единствено вечер в просъница си хапва от нея без драми. Как да действам вече и аз не знам, страх ме е да не стане някое запушване. Кърмаческа стачка ли трябва да е това ? Как да го сдобря с цицката? 😩😁

# 412
Не е стачка, но е някоя временна прищявка. Вие си предлагайте, нощем започвайте от нея. Ако денем яде в просъница пак така.

# 413
  • Terra incognita
Здравейте, преди време бях питала за противогъбичен крем. Уж и фармацевтката каза, че е ок, но като причетох листовката пише, че няма данни дали вещвството бифоназол преминава в кърмата и трябва кърменвто да се прекъсне, ако се ползва мазилото. Сега, да го ползвам ли, или не?

# 414
Това е крем все пак,не преминава особено. Мажете щом ви е потвърдено.

# 415
Бифоназолът излиза безопасен при кърмене.
Мажете ли гърдите?

# 416
  • Terra incognita
Бифоназолът излиза безопасен при кърмене.
Мажете ли гърдите?
Не, ще мажа само ходилата. Благодаря!

# 417
Моля за съвет, синът ми днес ме ухапа поне 10 пъти. На 6 месеца е, има два зъба, но те са от два месеца.
Първите няколко пъти ме ухапа буден, реагирах малко остро, той се резерва. Но повечето пъти беше докато заспива на гърда, т.е едва ли го прави провокиран от моя реакция. Чудя се възможно ли е да ми е намаляла кърмата и затова така да се случва. Не мога да си обясня как изведнъж започна.

# 418
Обикновено като са приключили с храненето и/или започнат да се успиват, отпускат вакуума и почват да хапят. Като усетите, че детето е спряло активно да суче и се успива, просто пъхнете кутре в края на устните и между венците и вадите зърното. Не е намаляла кърмата, просто зъбите са новост за тях.

# 419
Ако горните зъби са на път да се покажат може като заспива да се чеши и за това да хапе.

Общи условия

Активация на акаунт