Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 559
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Обикновено като са приключили с храненето и/или започнат да се успиват, отпускат вакуума и почват да хапят. Като усетите, че детето е спряло активно да суче и се успива, просто пъхнете кутре в края на устните и между венците и вадите зърното. Не е намаляла кърмата, просто зъбите са новост за тях.
Аз това го правя, но почти винаги без успех. Или веднага се закача пак на гърдата или се разбужда /плаче /мрънка. Това го правя по няколко пъти докато успея да го отделя иначе може и 2 часа да си суче. Но това май е за друга тема за проблеми със съня и асоциациите за сън Confused

# 421
Търпение, говорене и прекъсване, когато се успи. На 6 месеца трудно да има друга асоциация за сън, проблеми със сън също не бих казала,че има едно 6месечно, просто имате бебе още, малко е,ще се буди много тепърва. Хубаво е да имаме все пак реалистични очаквания.

# 422
Може би от уебинарите за сън, оставам с впечатлението, че има нещо нередно с тази "силна" асоциация и че не заспива самостоятелно.

# 423
  • Terra incognita
Офтопик е, но аз, лично, съм със смесени чувства относно т.нар. консултанти по сън.
Трябва да се знае, че до към 3г повечето бебета и деца имат т.нар. физиологично нощно събуждане, което е нещо съвсем нормално.

# 424
За хапането по време на кърмене в блога на Хедра пише когато бебето те ухапе да го притиснеш плътно към гърдата така че да му запушиш леко нослето и да му стане некомфортно. Предполагам че за малко трябва да става това. По този начин щяло да свързва хапането с неприятно за него усещане и нямало да го прави. Не съм пробвала, просто случайно попаднах на тази статия.

# 425
По-назад и аз се оплаках от хапане. Имаше 3-4 дни в които беше много, след това изби зъбчето и веднага спря да хапе.

# 426
Здравейте, кърмачето ми на 5+ днес имаше жилки кръв в изпражненията-за първи път се случва. Само на кърма е, нямам промени в хранителния режим - ям всичко, но напоследък всеки ден ям по половин шоколад, това е повече от обикновено. От два дни му давам сироп за кашлица Проспан по лекарско предписание заради лека кашлица-преди не е пил сироп. Та, сега се чудя възможно ли е да има алергична реакция и към кое от двете... Възможно ли е кашлицата също да е признак за алергична реакция? Навсякъде пише, че най-често реакция е към белтък на краве мляко, но имам усещане, че не е това, а шоколада е виновен. За всеки случай спирам и сироп и шоколад. Млечните е абсурд да ги спра, няма да оцелея ако не ям сирене и кисело мляко. С две думи - има ли някъде описание на типовете реакции към различни храни или всяко дете реагира индивидуално ?

# 427
От веднъж жилки кръв в памперса не може да се прави извод.
Проспан е упоменато в листовка,че не е за деца под 2 години и че може да причини влошаване на респираторните проблеми и аз лично бих потърсила второ или дори трето мнение, преди да приложа подобно лечение.
Идете на консултация при друг лекар.

# 428
Може ли да попитам нещо ? Прословутите трици , които иска педиатъърката в памперса , така и не достигаме . Акото ни често е зелено и като сопол? Може ли да споделите мнение ?може би е свързано с кърмата .

# 429
Благодаря, Кактус. Спрях сиропа вече и нямам намерение да го давам повече. Винаги чета листовките, но често докторите предписват лекарства или дозировки, които не са упоменати в листовката и затова вярвам (надявам се не греша) на лекуващия лекар. В случая, обаче, мисля, че наистина ще се допитам до втори специалист.

# 430
Имам нужда от съвет в чисто психологическа насока по темата. Синът ми е на почти 3 месеца. Аз обаче явно съм се вманиачила  в това да суче постоянно, че не е кърмене на поискване, ами "кърмене на предлагане" от моя страна на час и половина, два. А той не винаги р гладен и се ядосва на гърдата и се дърпа. И след като никога реално не съм ги чула да плаче от глад, защото не му давам възможност да огладнее не знам яде ли достатчно или не. Напоследък започна да си прави големи паузи вечер. Ляга в 8 и става в 3 през нощта, като аз се цедя в 12 преди това и после доизцеждам след неговото хранене през нощта. Не сменям гърди насила, чакам го да се пусне сам, но имам чувството, че се наяжда за супер кратко време и не знам дали е достатчно (5-10мин сукане и се пуска) вече прекалявам и се цедя уж понеже съм си въобразила, че ще ми намалее кърмата, ако не стимулирам през час и половина. Днес стигнах до 400мл  изцедено отгоре на това, което той е изсукал. Сега заспа без да е ял, последно е сукал преди час и вероятно ще се събуди през нощта чак. Да разчитам, че ако е гладен няма да спи ли? Или ще плаче от глад? Пика, ака не изглежда гладен и нещастен. Просто се тревожа, че аз откачам и го натоварвам с грешна асоциация към гърдата. 😥😥

# 431
Малките бебета не могат да отхрачват, затова не им се дават сиропи, а се прилага друг вид лечение.

Фея, мисля, че си в някакъв филм,  а не виждам причина. Бих ти дала моето 5 месечно, да го кърмиш по емнайсе хиляди пъти, ти ми дай тмоето да спя от 8 до 3....

# 432
А колко качва бебето, че се притеснявате, че стои гладен?

# 433
А колко качва бебето, че се притеснявате, че стои гладен?
На първи месец 1кг, на 2ри месец 1.250кг. В момента не знам колко тежи, предстои ни консултация.

# 434
Бебето качва повече от добре, няма защо да се притеснявате.

Общи условия

Активация на акаунт