АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 13 659
  • 439
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата тема!

# 1
  • София
Благодаря за новата тема!

Откривам я с едно официално много пълзящо бебе 😀 Рязко го придоби това умение днес и сега не се спира да тренира. Поне вече няма да мрънка, че не може да стига играчки 😂 (надявам се де).

# 2
Благодаря и аз за новата тема.
И нашето момиче пролази, а до преди два дни се влачеше много смешно.
Днес е точно на 6 месеца. Ходихме да я мерят и да пуснем изследвания. 7400/66 .
Ще видя как ще взема урина. Мина ехограф. Друго нищо не ни каза педиатърката.
Ааа и въвеждането на жълтъка ми каза по една четвърт, два пъти седмично. Така цял месец.Аз си мислех,че се въвежда по-бързо.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 15:23 от marina an

# 3
Благодаря и аз за новата тема.
И нашето момиче пролази, а до преди два дни се влачеше много смешно.
Днес е точно на 6 месеца. Ходихме да я мерят и да пуснем изследвания. 7400/66 .
Ще видя как ще взема урина. Мина ехограф. Друго нищо не ни каза педиатърката.
Ааа и въвеждането на жълтъка ми каза по една четвърт, два пъти седмично. Така цял месец.Аз си мислех,че се въвежда по-бързо.

Чак месец ми се вижда много. Моята каза 2 пъти седмично по четвъртинка, 2 пъти по половина и започвам през ден. Което е 2 седмици.

# 4
  • София
И на мен ми се струва много 1 месец. Аз сега ще й давам за втори път 1/4, другата седмица по 1/2 и после цяло. В 7м ще въведа и белтък. Другата седмица мисля да почна и глутена малко по малко, че все се чудя за следобед какво да й давам за хапване. Кашите не са нейното определено, а всеки ден плод с кисело мляко избягвам.

# 5
  • София
Започнах да захранвам и вчера дадох карфиол. Струва ми се, че от него пръцка 😀 От няколко дни заспива с рев вечер, застава по корем, дупи се и се гърчи. Дали е свързано със захранването като цяло или с определена храна? До тук съм дала картоф, сладък картоф, тиквичка, тиква и карфиол. Обмислям да спра даването на пюре за няколко дни. Някой друг минал ли е през такъв период?

# 6
Карфиолът и броколито са газообразуващи. Ако не му понася, може да изчакате малко с тях. Давайте морков, пащърнак.

# 7
И при нас имаше такъв ефект от броколите. Както написаха в предния коментар борколите и карфиолът са газообразуващи.
Както ще се разбере от въпроса ми съм доста скарана с готвенето, но съм захванала да направя домашно пюре от тиквичка. Може ли съдействие дали се маха кората?
Според мен да ама да кажете и вие как мислите Joy
Започнах да захранвам и вчера дадох карфиол. Струва ми се, че от него пръцка 😀 От няколко дни заспива с рев вечер, застава по корем, дупи се и се гърчи. Дали е свързано със захранването като цяло или с определена храна? До тук съм дала картоф, сладък картоф, тиквичка, тиква и карфиол. Обмислям да спра даването на пюре за няколко дни. Някой друг минал ли е през такъв период?

# 8
  • София
Аз си обелих тиквичката преди да я сваря.
Да уточня, че тези кризи преди заспиване започнаха преди карфиола. Свързвам ги със захранването като цяло. Мисля да спра за 2-3 дни и да видя дали ще има подобрение.

# 9
Аз си обелих тиквичката преди да я сваря.
Да уточня, че тези кризи преди заспиване започнаха преди карфиола. Свързвам ги със захранването като цяло. Мисля да спра за 2-3 дни и да видя дали ще има подобрение.

И при нас имаше промяна в съня, когато започнах захранването. Започна да се буди по 2 пъти на вечер да яде, а от втория месец си беше махнал  и двете нощни хранения сам.  Но за около две седмици нещата се нормализираха и се върна на стария си режим.

# 10
  • София
Белих я тиквичката. То и за нас я беля освен ако не е домашна.

Другата седмица ще водим малката на УНГ. Хъркането в носа не спира, сополи няма, бактерия няма и педиатърката вече не знае какво да прави. Мина промивки, антибиотични капки и пак се продължава. А още не е вирусен сезон.

# 11
Ние след почти седмица със сополи ще пускаме секрет и на двете деца(на каката намаляха,ама при малката е ужас,чак не й се яде....)
Има сополи и си мисля,че ще излезе бактерия .....

# 12
  • София
Ние след почти седмица със сополи ще пускаме секрет и на двете деца(на каката намаляха,ама при малката е ужас,чак не й се яде....)
Има сополи и си мисля,че ще излезе бактерия .....

При нас беше същото. Направо едвам дишаше миналата седмица малката. Е, няма бактерия по чудо този месец. Иначе вече 3 пъти лекуваме една упорита бактерия. Нея утрепахме, ама сополите не. Баткото се оправи, имаше и кашлица и лека температура. На малката обаче остана това пусто хъркане и това е.

# 13
Бързо оздравяване.
Да ви попитам, след 6 месеца се минава на адаптирано мляко номер 2. Купихме го , на топфер сме,но на кутията поше,че са дава 1,2 пъти дневно,а нашата все още е 5/6 хранения. Та това мляко е чаак,когато заместя още храбения ли? Не мога да давам на всяко хапване ли?

# 14
Бързо оздравяване.
Да ви попитам, след 6 месеца се минава на адаптирано мляко номер 2. Купихме го , на топфер сме,но на кутията поше,че са дава 1,2 пъти дневно,а нашата все още е 5/6 хранения. Та това мляко е чаак,когато заместя още храбения ли? Не мога да давам на всяко хапване ли?

Да не сте купили някое 2+ ( за след 2 години)?

Общи условия

Активация на акаунт