АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 13 664
  • 439
  •   1
Отговори
# 45
Въведох вече месото и се чудя , магданоз и копър мога ли да въведа към пюретата

# 46
Сигурно може,при условие ,че копър сме давали повечето, когато бяха коликите.Имам едно пюре заек с копър и мисля да й го дам тези дни.
В петък сме на ортопед- ще споделя как е минало.

# 47
Според тази схема може да се дават:
https://bimbobam.com/2019/03/16/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D … 0%BF%D0%BE%D1%80/

# 48
  • София
Въпрос към мамите с момиченца
Нашата мома много са зачерви отпред от памперс премиум. На дупето мажа с бепантен или wooden spoon, обаче знам, че се маже само дупето. Личната лекарка го беше казвала. Знаете ли нещо, което може да облекчи положението?

# 49
Аз мажа навсякъде с wooden spoon (разбира се външно имам предвид, не навътре). От клипчета на Ася Демирева знам, че се маже където се допира памперса.

Аз имам един въпрос за месото. Правя си домашни зеленчукови пюрета и добавям готовите на Хип заготовки с месо. На бурканчето пише половин бурканче месо + 100гр. Зеленчуково, а на схемата на Хип по 20гр. Месно.

Колко от месното добавяте към зеленчуковото?
Нашата мома много са зачерви отпред от памперс премиум. На дупето мажа с бепантен или wooden spoon, обаче знам, че се маже само дупето. Личната лекарка го беше казвала. Знаете ли нещо, което може да облекчи положението?

# 50
  • София
Аз добавях цялото бурканче. То не е чисто месо, има добавки и така ставаше порция.

Мажа навсякъде, където се допира памперса, т.е. и отпред.

# 51
Аз мажа навсякъде с wooden spoon (разбира се външно имам предвид, не навътре). От клипчета на Ася Демирева знам, че се маже където се допира памперса.

Аз имам един въпрос за месото. Правя си домашни зеленчукови пюрета и добавям готовите на Хип заготовки с месо. На бурканчето пише половин бурканче месо + 100гр. Зеленчуково, а на схемата на Хип по 20гр. Месно.

Колко от месното добавяте към зеленчуковото?
Количеството , което трябва да изяжда месо е 20гр от 6-8м. Аз добавям 1лъжичка към зеленчуковото

# 52
И аз я мажа навсякъде където се допира памперса. Месото слагам 1-2 лъжички към зеленчуковото.

# 53
  • София
Повечето заготовки имат около 40% реално месо. Ако бурканчето е 125гр значи само 50гр от него е месо, другото е пълнеж. Би стигнало за 2 хранения една такава заготовка, ако слагате по 25гр средно месо. Моята е на кухня вече и там не пише колко грама е месото, но уж е съобразено.

# 54
  • Варна
Как на кухня вече... 😳
Във Варна е от 10ия месец...
Иначе д-р Владимирова казва, че месото и рибата не трябва да са повече от 10% от порцията.

# 55
  • Бургас
Как на кухня вече... 😳
Иначе д-р Владимирова казва, че месото и рибата не трябва да са повече от 10% от порцията.

Държавната е от 10-тия месец частната е от 7-мия. И аз съм се насочила към “Юначе” само да навърши седем месеца.Иначе имам порции от по 20гр заешко във фризера и редувам 2 дни пюре с месо 2 дни с жалтък.

# 56
И ние ще пробваме Юначе другата седмица.
Дано му хареса, че тези пюрета хич не не кефят.

# 57
  • София
И моята е на Юначе. С баткото също нея ползвах. Скъпа е, но съставките са много добри и се ядеше с кеф.

Частните има от 7м и аз чаках само да ги навърши и да почна да я взимам. Такова улеснение няма ❤

# 58
  • Варна
Как на кухня вече... 😳

Държавната е от 10-тия месец частната е от 7-мия. И аз съм се насочила към “Юначе” само да навърши седем месеца.Иначе имам порции от по 20гр заешко във фризера и редувам 2 дни пюре с месо 2 дни с жалтък.
Забравям, че някои вече са на 7 месеца... кога минаха.... 🥲🥲🥲

# 59
  • София
Охх за времето как минава чак не ми се говори. Баткото вече излиза от детските бебешки класации и отива към една идея по-големите. Дрехите му вече не са с детски картинки, а вече като на по-голямо дете. Акълът му иначе си е тотално бебешки 😂 Сега затова с малката гледам на всяко нещо да се наслаждавам, ама ето. Пак лети времето и вече има моменти когато опитва да се изправя на колена (брат й го направи на 7м и малко….).

Общи условия

Активация на акаунт