АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 13 988
  • 439
  •   1
Отговори
# 60
Пак съм аз Simple Smile
Искам от днес да започна да въвеждам глутен(6 месеца и половина). Задължително ли е да се започне с овес..само от него нямам сухари. Имам от спелта,ръжени и пшенични.
Другото питане ми е по колко сухар да слагам в зеленчуковото пюре?

# 61
Пак съм аз Simple Smile
Искам от днес да започна да въвеждам глутен(6 месеца и половина). Задължително ли е да се започне с овес..само от него нямам сухари. Имам от спелта,ръжени и пшенични.
Другото питане ми е по колко сухар да слагам в зеленчуковото пюре?

Аз ще въвеждам глутена със следобедните каши в този ред - овес, ръж, пшеница.
Например към кашата с елда ще добавям по една лъжичка от кашата с овес и така постепенно ще увеличавам.

# 62
  • София
Аз пак съм джаста праста - никакъв ред не съм спазвала на глутена. И количество директно порция.

Иначе сухар към крем супата слагам 1-2, зависи колко е течна. Някои зеленчуци пускат повече вода (тиквата така ми се случва), а картофена например ми се е случвало да е доста по-гъста.

На мишлето дадох да пробва и риба вече. Засега не я отказва и съм супер щастлива 😀 Баткото само калмари признава и то панирани.

# 63
Айдее готово. Дадох й спелта сухар в пюрето. Трябваше да го стрия повече обаче,че усеща и не го иска. Така и с жълтъка. Не знам кога ще започне да не й пречат.
Много успокояващо ми действат постовете на JayRay. По-смело действам след тях .Simple Smile)
Ортопеда -всичко й е наред.Увеличи ни капките Д .По две.
Не отрече проходилките и бънджитата,стига детето да няма проблем.
Трябва да прохождат боси.

# 64
  • София
Ехаа, колко далеч сте всички със захранването. Ние тепърва започваме 😃 Надявам се да и хареса така както на батко и, който продължава да е фен на храната.

# 65
Вчера като прочетох за сухара изтичах и аз да взема. Не се бях замисляла изобщо, че има безглутенови. Днес ще сложа в обедното. Иначе в монента въвеждам месо, вече заешо и пилешко, но и паралено вкарвам млечни каши. Взех и пшеничена каша вчера. Уж ми е трето а вървя едва едва с леки стъпки. Онзи ден го боля коремчето от един бейби спанак. Явно като до сега всичко му е било домашно или био пюре и спанака не му е понесъл, въпреки че и при нас понякога има такива моненти, то от спанак до спанак... ходи нацели кой е читав...
Върнах му малко инфакол да го поуспокои.
Не знам на какво се дължи и до кога ли ще продължи, но от сигурно месец време нощно време почва да се буди около 1-2 часа и мрънка и се върти, иска си ядене. Хайде нощес примерно яде в 2и30 накрая, че видях, че няма на къде и до сутринта, както стандартно хапва не е ял, но други нощи направо си се буди да си яде по 2 пъти. Като новородено. Има ли при някоя от вас такива ситуации? Хем си мисля, че са зъби, хем като не ги виждам да излизат се чудя защо така? То е ясно, че те си растат от долу известен период на почивки, но все пак да попитам и вас.

# 66
Вчера като прочетох за сухара изтичах и аз да взема. Не се бях замисляла изобщо, че има безглутенови. Днес ще сложа в обедното. Иначе в монента въвеждам месо, вече заешо и пилешко, но и паралено вкарвам млечни каши. Взех и пшеничена каша вчера. Уж ми е трето а вървя едва едва с леки стъпки. Онзи ден го боля коремчето от един бейби спанак. Явно като до сега всичко му е било домашно или био пюре и спанака не му е понесъл, въпреки че и при нас понякога има такива моненти, то от спанак до спанак... ходи нацели кой е читав...
Не знам на какво се дължи и до кога ли ще продължи, но от сигурно месец време нощно време почва да се буди около 1-2 часа и мрънка и се върти, иска си ядене. Хайде нощес примерно яде в 2и30 накрая, че видях, че няма на къде и до сутринта, както стандартно хапва не е ял, но други нощи направо си се буди да си яде по 2 пъти. Като новородено. Има ли при някоя от вас такива ситуации? Хем си мисля, че са зъби, хем като не ги виждам да излизат се чудя защо така? То е ясно, че те си растат от долу известен период на почивки, но все пак да попитам и вас.
Даа има, няколко седмици продължи това.Не знам дали беше период ,защото като минах на двойката храна след 6 -ти месец ,спря да се буди. Има едно събуждане към 11 да си дояде от последното вечерно.
Имам пюрета на кайсия и праскова .Пише 4+,а в таблицата която имам са от по- късно.Давали ли сте вече ?

# 67
Ние нощем си имаме поне 3 хранения 🥴
Уж се захранваме ама пак си търси нощем.

# 68
  • София
Даа има, няколко седмици продължи това.Не знам дали беше период ,защото като минах на двойката храна след 6 -ти месец ,спря да се буди. Има едно събуждане към 11 да си дояде от последното вечерно.
Имам пюрета на кайсия и праскова .Пише 4+,а в таблицата която имам са от по- късно.Давали ли сте вече ?
Според Ирина Владимирова плодовите е добре да се дават след 8 месец. Аз не мисля да давам скоро, то зеленчуковите, които са масово на пазара са и без това сладки 😀 то моркови, тиква, сладък картоф… даже пащърнакът ми сладни. Всеки си действа различно, де🙂

# 69
  • София
Може да се дават. Съображението да е 8+ е ако се дава кората, защото тя е мъхеста и дразни стомаха. Аз не ям тези плодове с кората принципно, та и на децата все са обелени.

И моята девойка има едно хранене около 5:30-6, но сега след смяната на часа направо ни започва деня след това, та не знам нощно ли да го водя или първо сутришно 😀

# 70
С тая смяна ,много кофти.Будеше се в 6, а сега в 5. Две вечери я слагаме с час по- късно и пак се буди в 5,но пък спи с час повече през деня.
Как ще си оправи режима ,не знам. А аз вече веднъж станала ,заспиване няма...чаак след игри на волята и биг брадър Simple Smile

# 71
  • София
Същото. Ама вече 4г го играя с баткото и чак сега не му влияе толкова. При него имаше такъв период бебешки в 5:30 ставане няколко месеца докато върнат старото време 😀 Наваксвах днес с нея сън, после ще кукувам и аз до малките часове.

# 72
Ооо благодаря за отговорите Hug
Ние минахме н 2ка мляко преди 3 седмици и аз имах надежди да се нормализира нощното будене, но не, онзи ден вдигнах дозата даже и пак не. Същото си е. Явно период, ще чакам да отмине. Тези плодове - кайсия и праскова, личната каза праскова може, попарена, без люспата, но аз нещи още се дърпам и съм взела на пюренце смесено 3 плода, за да се "въведе" поне малко от малко прасковата, но още не съм давала. Иначе кайсията ако се брои в млечна каша - да. Реших да си въвеждам малко по малко млечните просто.

# 73
И при нас оказа влияния смяната на часа преди ставаше към 7+-...сега 6+-...и не мога да отлепя,едвам гледам 😀

# 74
  • Варна
И моята от около 3 седмици се буди към 1-2 за ядене, не всяка вечер, но има такива моменти. Иначе последното хранене е между 8 и 9, а пъряото около 4-6

Общи условия

Активация на акаунт