Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 602
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Малкият е на 5м и нещо, и през нощта на всеки 2-3 часа се буди да яде. Добре си хапва и качва. Докато се кърмим ли да очаквам да е така с нощните ставания за ядене, нормално ли е?

Ние сме на 7 месецс вече още се буди 2/3 пъти . Имахме един такъв период между 5/6 месец и се събуждаше през половин един час😑

# 451
  • Несебър
Моята на 9 месеца няколко нощи се будеше на час и половина...и нищо друго освен гърда не я успокоява. По принцип си е закотвила по 3 пъти да се буди на вечер има и изключения, в които се буди по 6-7...Абе на цица или не, скоро няма да се спи. 😄🤙

# 452
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Здравейте. Ние вече се отбихме, няма да изпадам в подробности, не сме имали проблеми. Известно време след това се цедях с помпата по 2 пъти на ден до облекчаване, после по 1 път на ден за няколко дни. После вече спрях да усещам напрежение и оставих помпата. Минаха около 7-10 дни оттогава. Но днес усещам болезнена бучка в лявата гърда. Пробвах пак с помпата , но няма облекчение. Купих зелка, правих компрес за 30 минути, пак няма. Пих една таблетка Лецитин, но не знам кога и дали ще подейства. Да се притеснявам ли? Какво се прави в такъв случай? Бебето категорично не иска да суче, това е и причината да приключим с кърменето.......

# 453
Скоро писах по този проблем. Едно пълно цедене и край. Слагайте си зелето, лецитин може да е до 3 пъти по 2 таблетки.

# 454
Проблемът ми със запушването поотшумя. Остана леко зачервяване и съвсем лека болка. Бебо обаче отказва да суче от тази гърда. Колкото и унесен да е, сложа ли го на нея и протестира. Пробвах най-различни пози и няма особен успех. Струята е ок. Възможно ли е от запушването вкусът на кърмата в тази гърда да е променен?

# 455
Защо по- големите бебета предпочитат да сучат в по-изправена позиция, тип конче  или напълно прави, леко придържани от мама ?
На 9 е почти, изправя се, надупена е понякога при кърмене, много често се върти и си има изразени предпочитания към дясната гърда.

# 456
Здравейте, за отказване  за заспиване на гърда по-скоро сайтовете за сън ли да гледам ? На 10 месеца ще стане скоро и от един месец стана по- зле положението - при  всяко приспиване ме ползва за биберон. Вечер по около час не мога да се отделя. Съответно през денят не яде много. Не ми пречат буденията нощем , но по здравословни причини ще трябва да се отбиваме след около 2-3 месеца и този проблем май ще е най -сериозен. Съответно и с храненето не напредваме.  Ако имате препоръки, къде да чета. Даже май мисля на консултант по кърмене да звъня или по-скоро ми трябва решение за заспиването според вас? А и така се е лепнала за мен , дори баща й не иска да я гушка( дори за 1-2 мин) , ако наближава време за сън . Дали е период или е , заради кърменето. Избиват зъби , но е постоянно така, не заради зъбите.

# 457
Малко е детето още,  според мен.
Пробвай постепенно да замениш с друга рутина. В количка спи ли?

# 458
Малко е детето още,  според мен.
Пробвай постепенно да замениш с друга рутина. В количка спи ли?
Допреди месец успяваше в количка , но вече всичко й е интересно и не иска . Или не съм я оставяла да се нареве  и да заспи ... И вместо да почне навън и да спрем кърмене/спането , почнахме още повече вкъщи така . Ще изчакам няколко дни да избият зъбите и ще я пробвам и с други методи.

# 459
Здравейте момичета, моля за мнение. Беба е на 4 месеца и 5 дни. Родена е 3.230, само на кърма е, на поискване. От един месец сама си направи режим на горе-долу 3 часа, като през нощта се буди 1 път т.е. това ѝ е последното, един вид осмо ядене за 24 часа. Суче по 5-7 минути от гърда, понякога и по-кратко. Проблема е в килограмите, по-точно как почти всички ахкат и охкат, че са ѝ прекалено много - преди 5 дни като навърши 4 мес. беше 7.815кг. Аз също съзнавам, че е над нормата, но гладно детето не мога да държа. Първият месец наддаде 1.500. Втория 1.400, третия 1.0, и сега четвърти месец 875 грама. Свекървата ме натиска да почвам прословутите сокчета, че беба иначе щяла още повече да надебелее, и видиш ли затова не се обръща още. Казвам ѝ, че са глупости това, сокчета и подобни няма да дам, ще захраня след 5.5-6 месеца, но само чувам как ще сгреша, защото бебето вече е доста дебело. Пак казвам - аз също съзнавам, че бебка ми е пухкава, и трябва ли килограмите ѝ в момента наистина да ме притесняват толкова много? Благодаря Simple Smile

# 460
И моя юнак катери здраво, на 2м сме и си е пухкавичък.. Майка ми казва да те се тревожа защото като почне да пълзи и да бяга ще се нормализират нещата. Ние сме на кърмене на поискване.  И като казахте 'сокчета', онзи ден ми попадна една снимка в инстаграм точно с последствията от сокчетата. Кариеси и тнт, изглеждаше ужасно и не я скрийншотнах, но ми остана като лампичка в главата. Пък и сокчетата са бърза захар, а захарта е вредна не само заради кориеси, а и защото качва по принцип. Но все пак МАЙКАТА знае най-добре кое е добро за нейното дете и Вие решавате какво ще правите. Не ние във форума, не свекървата, не приятелите и познатите. Може само да споделим опит. Това е. А ако много натискат за сок четата, бих им споделила този цитат от уеба относно сокчетата:

"През 2017 г. Американската педиатрична асоциация обновява своите препоръки за консумация на плодови сокове от бебета и малки деца. Според старите препоръки, които са били в сила почти две десетилетия, бебетата е трябвало да навършат минимум шестмесечна възраст преди да започнат да консумират сокове. Най-новите съвети на асоциацията обаче казват нещо коренно различно – че бебетата не трябва да консумират плодови сокове преди да навършат една годинка, а дори и след това те не бива да се превръщат в ежедневна част от детското меню. "

Щом здравните организации казват така, сигурно има защо.

# 461
Соковете са нещото, което скапва стомаха страшно много и са отречени вече като начин на захранване. Изобщо плодовете са си дразнещи.
Ако имате съмнения за голямо наддаване е добре да идете на детски ендокринолог.
Личен пример ще си позволя за децата на моя приятелка, кжито качваха като за последно като бебета, бяха лакоми и дебели малки деца. Е сега вичи на по 5 и повече години са си съвсем добре и не са дебели. В общи линии наддаването ще се оправи с пролазването, поне според мен.

# 462
Благодаря момичета. Да, и моето мнение за сокчетата е абсолютно същото, категорично съм против такова захранване. Написах го по-скоро да видя дали и други споделят моето мнение по въпроса за сокчетата. Лошото е, че голяма част от “старата генерация” не признават съвременни проучвания. За тях всичко е префантосано.
Благодаря за съвета относно ендокринолог. Ще изчакам още 3-4 месеца да видя как ще ѝ се отрази повечкото движение и ще реша как да действам. Все пак наддаването всеки месец спада.
За мен най-важното беше да прочета ваши мнения дали е чак толкова “страшно” това наддаване, за което благодаря. Явно има и други бебчета Simple Smile Ще я наблюдавам моята пухкавелка.

# 463
Не мисля, че имате проблем с теглото на бебето.
По-скоро проблемът е в "доброжелателите".
Моето бебе също качваше по над килограм първите месеци и нашата педиатърка само мрънкаше. Сега е на 6++ и за последният месец е качил 300гр.
Въртеше се без проблем, а от две седмици лази. Не му пречат килограмите. И вашето бебче ще започне да се върти и движи повече, когато е готово, и ще забави наддаването.
Добър съвет за справяне с роднините е да казвате "Говорих с педиатъра, каза, че всичко е наред/много добре наддава и т.н." и така отгпварятена всички непоискани съвети.
Правилно правите да си храните детето, когато е гладно

# 464
Здравейте, края на месеца ми предстои раждане, което ще бъде секцио. Реших да си взема ел.помпа за периода на раздяла с малкото човече, но при покупката получих доста странен съвет. Казаха ми като си разбера точната дата за секциото да започна 2-3 дни преди това да ползвам помпата на режим масаж, за да стимулирам по-бързото слизане на кърмата. Мислех, че това се прави след самото раждане, ако се забави срещата ни с повече време и незнам дали да послушам съвета?

Общи условия

Активация на акаунт