Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 491
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
Пише ясно, че има изискване за носене на маски. Интерпретации и предварителни настройки за махане по време на изпита са не само ненужни, а и вредни, защото очакванията Ви не са оправдани. Мислели сте си...
Малко параноичен ми звучи пост с намеци за изтекла информация за тема на есе или за евентуално преписване. / това ми се струва невъзможно в този формат на изпит/.

# 316
Подкрепям напълно мненията за невъзможността да се преписва. Дъщеря ми също сподели, че тестовете не са в един и същи ред за различните кандидати. И сама пресметна - в залата (тя беше в Сандърс) са били 15 деца, което означава, както тя се изрази, че по един и същи тест в едно и също време са работили аритметично 4 деца. При подреждането е съобразено да не са близко. Отново споделям нейните впечатления, че изпитът е преминал при напълно спокойно и ведра атмосфера и добронамерено отношение към квесторите. Два пъти са й напръскали ръцете с дезинфектант. Това е.
За носенето на маска - извън изричните правила на колежа, считам, че е въпрос на лично самосъзнание и възпитание, когато си в една зала с повече от 2 лица - да носиш непрекъснато предпазната маска.
За изтичането на темата на есето …………………. едно подобно изказване вече преминава в сферата на параноята. И пак цитирам дъщеря ми - темата е "необятна".  От мен - слово и свобода, свобода и слово …………. Може да се напише не есе, а научна монография по въпроса. И в тази връзка не следва да се бърка тема за есе с теза по литература, че да ни хващат шпионските мисли за изтичане на тема. И накрая бих казала - есето е 1/5 от общия индивидуален резултат.

# 317
Няма как да решат самостоятелно да са без маски. Мисля, че заповедта, която задължава да се носят маски и в класните стаи, не е отменена. Дъщеря ми ходи на други състезания в държавни училища и не само че били с маски всички, но и прозорците са държали отворени през голяма част от времето. Това по време на снега.
Този пост е пързалка де, вижда се от км.

Децата, които са ги водили, са били много готини по нейно мнение.

# 318
  • софия
Не знам дали можете да си представите обема на изпита. Дори, в което не вярвам, някой да знае предварително някои от задачите, няма никаква гаранция как ще му се паднат. За да може да отбележи верните, предварително научени отговори, трябва да е с отлична памет и самообладание, защото има фактор време за решаване. На изпита се явяват деца, а не роботи и не съм сигурна колко от тях имат изградени подобни умения. А, ако ги имат, те няма да имат нужда от преписване 🙂
При есето се оценява начин на мислене и то е само един от 5 елемента. Колкото и добре да е написано, ако останалите 4 не са ок, няма голямо значение.
В чисто практичен план не мога да си представя как ще се случи преписване на подобен изпит.
Отделно, хубаво, ще препише, ще го приемат. И какво? Не може да преписва цялата година. Оценката по всеки предмет е многокомпонентна, стилът на обучение е по-различен в сравнение с този в останалите училища и ако самото дете няма вътрешна мотивация да учи и да успява да го прави качествено, няма да се справи. Каква ще бъде ползата от този епичен напън за изпита?

# 319
  • софия
А на мен ще ми е интересно да чуя подробности. Конкретно за изпита в Колежа, не за НВО. Там е ясно как и кой. Сравняването с шофьорски изпит не е релевантно.

# 320
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз не бих влизала в обяснителен режим.
който иска да  вярва в машинации - да вярва;
който иска да е прецакан - да си стои прецакан.

направо "виждам" как Горинич пита първото срещнато дете какво е направило.
Simple Smile той си е общителен и пробва навсякъде да завърже приятелства.

# 321
  • София
Явно има нещо изтрито от модераторите, deaf ви е пързаляла нещо за изпита в Колежа ли? Тя да не се окаже прословутата Вероника?

# 322
Май някакви лапетии се подвизаваха.

# 323
  • Къде ли не
Здравейте! И аз имам кандидат колежанче. За изпита каза, че математиката го е учудила, четенето с разбиране не било нищо особено 🤔, а темата за съчинението не е предизвикала  бурни емоции, но той за темите все така казва. С една дума отзивите му на никой няма да помогнат да си състави мнение. Организационно всичко е било перфектно и беше изключително впечатлен от системата за разпределяне на кандидатите по зали и съответно места. Имало е отдел проблеми - така е пишело на баджовете на няколко човека. На личната карта издадена от училище печата не бил върху снимката и този отдел е преценял дали да го допусне до изпита.
Толкова за изпита.
Сега искам да питам следното : Някой има ли наблюдение от дете, което започва в колежа с ниво на английския език В2? Ама истинско В2 постигнато с дългогодишно обучение при нейтив преподавател? Има ли опасност леко да скучае първоначално?

# 324
  • софия
Моето дете. Е, не е усвояван при нейтив, но не скучае. Занимава се с езика от 3. градинска група. Надгражда, упражнява, ползва активно. Забавлява се, но тя харесва английския и ученето му не е било досада. Обучението по английски не е сухо теоретично. Всички останали предмети от първи срок са на англейски, без БЕЛ и мат.

# 325
Скрит текст:
Здравейте! И аз имам кандидат колежанче. За изпита каза, че математиката го е учудила, четенето с разбиране не било нищо особено 🤔, а темата за съчинението не е предизвикала  бурни емоции, но той за темите все така казва. С една дума отзивите му на никой няма да помогнат да си състави мнение. Организационно всичко е било перфектно и беше изключително впечатлен от системата за разпределяне на кандидатите по зали и съответно места. Имало е отдел проблеми - така е пишело на баджовете на няколко човека. На личната карта издадена от училище печата не бил върху снимката и този отдел е преценял дали да го допусне до изпита.
Толкова за изпита.
Сега искам да питам следното : Някой има ли наблюдение от дете, което започва в колежа с ниво на английския език В2?
Ама истинско В2 постигнато с дългогодишно обучение при нейтив преподавател? Има ли опасност леко да скучае първоначално?

не мога да отговоря на въпроса, но ми стана интересно какво значи "истинско Б2".
и нашият има Б2.

изпитът не беше в кварталната кръчма, оценката се прави на едно място и съответно сертификатът се издава от там.

колко по-истинско да е?

допълвам се. забравих да кача снимката.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 08:43 от st. Dobri

# 326
  • Къде ли не
Точно в този тема преди време се коментираше, че нивата в езиковите школи нямали общо със същото ниво усвоено в АК. За това го написах така. А кой къде учи език и къде си взима сертификатите аз не знам и не мога да имам мнение и за това питам.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 08:45 от enimna

# 327
  • софия
Не бих слагала фокус на нивото на владеене на английски при прием. В класа имат както интернешънъл (англичани и американци), така и деца, които не са с високо ниво на езика при започване на учебната година. Естествено за вторите в началото е по-трудно, но и да си нейтив не осигурява липса на интерес. На тестове по английски дъщеря ми е имала по-високи резултати от нейтивите. Просто начинът на преподаване на езика е насочен към наистина задълбочено и активно ползване, което не може да бъде постигнато 100% дори и за нейтив. Както е с българския за българи. Винаги има какво да научим, правим грешки, никога не знаем всичко, особено ако не се занимаваме професионално с това.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 08:49 от zvаnchе

# 328
  • Къде ли не
Звънче, благодаря за изчерпателния отговор! В двата поста е събрана цялата информация, която ми убягваше!

# 329
Скрит текст:
Точно в този тема преди време се коментираше, че нивата в езиковите школи нямали общо със същото ниво усвоено в АК. За това го написах така
. А кой къде учи език и къде си взима сертификатите аз не знам и не мога да имам мнение.

но изказвате мнение, че вашето Б2 е истинско, а другите май не.

както и да е.
светли празници.

Общи условия

Активация на акаунт