Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 488
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
есе.
на български.

# 301
  • Пловдив
Здравейте, някой запознат ли е с условията в общежитието ? 4600 евро за учебна година е висока цена и дали това не е отсяване на децата със семейства извън София. Зная , че за доброто образование цената няма значение, но все пак 5 години са това.

# 302
  • В офиса
Нямаше ли допълнителна стипендия за общежитие?
Иначе мисля че масово след 8-ми клас излизат на квартира, особено момичетата, които са по-бързо израстващи, по-самостоятелни и имат нужда от по-малко контрол.

# 303
  • София
Здравейте, някой запознат ли е с условията в общежитието ? 4600 евро за учебна година е висока цена и дали това не е отсяване на децата със семейства извън София. Зная , че за доброто образование цената няма значение, но все пак 5 години са това.
Общежитието е възможност, не е задължително.

# 304
  • Пловдив
Общежитието е възможност, не е задължително.
[/quote]
Разбира се, че не е задължително, но е по отговорво в тази възраст да са под контрол особенно в столицата.  Дъщеря ми е отговорна, пътува от 5ти клас на другия край на града до училището си. Ходила е на 12г. на лятно обучение в чужбина. Но на 14тодини да се прибира по квартири сама ми се вижда прекалено смело. Затова се интересувам от условиятя. Ако някой има впечатления от обстановката, моля да сподели.

# 305
  • София
В непосредствена близост до АК има блокове, в които често се дават стаи под наем. ХИТ също е съвсем наблизо и оттам децата си пазаруват. Поръчват си също така пици или готвена храна с доставка до адрес. Обикновено първата година-две са в общежитието, там се опознават и се разбират с някое приятелче да си наемат обща квартира. Нямам поглед над условията в общежитието.

# 306
На наши приятели детето е в Дорма (общежитието) за втора година. Доволни са, защото в цената влиза също и храна, пране на дрехи и други дребни неща, което не е за подценяване, особено ако децата нямат възможност да се прибират през уикенда. В близост до АК им предлагаха квартира - хол с бокс и две спални за 900 лева- като сложиш и консумативи, интернет + плюс факта, че трябва и да мислят за храна, почистване и др. работи, май идва пак така.

# 307
  • София
И моето дете беше впечатлено от доброволците на Колежа, били много мили и им давали спокойствие. Освен това "Има мноого готини батковци" 🙄😂

# 308
Здравейте на всички! Не бях влизала в темата доста време, изпитът ............... мина:).

И аз да споделя впечатленията на кандидат-колежанката ми Simple Smile - думите й след излизането от изпита:
- отлична организация;
- много добронамерено и ведро отношение на доброволци и квестори към кандидатите - думите й бяха - прекрасни са;
- слушаш ли какво се изисква за тестовете - всичко е наред (тя имаше и предварителен тренинг за технология за отговаряне на задачи и въпроси);
- есето - необятна тема - много й харесала (не е ходила на уроци за есета);
- четеното с разбирането - три текста с 31 въпроса общо, също  е удовлетворена, защото е била в "свои" води  (силата й е в БЕЛ, не е ходила специално на уроци, тренирана е на бърз прочит на дълги текстове и от английския език - изцяло заслуга на учителката й по английски);
- трите теста - чиста математика, с доста геометрия, училищна математика, не състезателна (математиката й е по-слабата й страна, ходи на уроци веднъж седмично от 5-ти клас, не конкретно за АК, а за да поддържа ниво).

Та - излезе спокойна, удовлетворена и с мнение, че, според нея, за нейното ниво математика се е справила, включително и с геометрията. Няма неотговорна задача, което също е добре.

Сега - останаха само резултатите.
Успех на всички явили се!

# 309
Успех и на вас и присъствено обучение за всички наесен!

# 310
  • София
Здравейте. Тук също тръпнем в очакване на резултатите. Детето е било спокойно, доволно от организацията (минус за гумичките Grinning), с впечатления за ужасна геометрия, твърде малко чисто логически задачи, относително лесно "четене с разбиране" и приятна тема за есе. Не е доволна от себе си, но не е и обезверена. Simple Smile

# 311
  • Пловдив
Здравейте на всички! Не бях влизала в темата доста време, изпитът ............... мина:).

И аз да споделя впечатленията на кандидат-колежанката ми Simple Smile - думите й след излизането от изпита:
- отлична организация;
- много добронамерено и ведро отношение на доброволци и квестори към кандидатите - думите й бяха - прекрасни са;
- слушаш ли какво се изисква за тестовете - всичко е наред (тя имаше и предварителен тренинг за технология за отговаряне на задачи и въпроси);
- есето - необятна тема - много й харесала (не е ходила на уроци за есета);
- четеното с разбирането - три текста с 31 въпроса общо, също  е удовлетворена, защото е била в "свои" води  (силата й е в БЕЛ, не е ходила специално на уроци, тренирана е на бърз прочит на дълги текстове и от английския език - изцяло заслуга на учителката й по английски);
- трите теста - чиста математика, с доста геометрия, училищна математика, не състезателна (математиката й е по-слабата й страна, ходи на уроци веднъж седмично от 5-ти клас, не конкретно за АК, а за да поддържа ниво).

Та - излезе спокойна, удовлетворена и с мнение, че, според нея, за нейното ниво математика се е справила, включително и с геометрията. Няма неотговорна задача, което също е добре.

Сега - останаха само резултатите.
Успех на всички явили се!

Истинско удоволствие за мен е да чета такива постове.  Удовлетворени деца и родители. Браво !!!.
При нас въпреки, че учим в МГ и сме класирани за национален кръг на олимпиадата по БЕЛ,  не излезна особено доволна. Винаги можело и повече.  Резултатите ще покажат. За нас са важни, защото нямахме никаква допълнигелна подготовка и ще са решаващи в избора дали да учим в МГ или езикова гимназия.

# 312
Браво на децата и на вас, разбира се, родителите. Това че са самокритични и не са излезли доволни от изпита, според мен не означава, че децата не са се справили. Дъщеря ми, която е изключително лъчезарен и позитивен човек, не спира да говори и винаги е с усмивка на лице, без значение какво се е случило или не, след изпита й бяха потънали гимиййте, както се казва. На въпроса, как беше отговори с "не питай". Не пожела да отговори и на последващите въпроси относно задачите, темата на есето и т.н., каза, че не е доволна и не си спомня нищо Satisfied

Прегърнете децата, те са нашите победители, защото въпреки ситуацията в която се намираме, според мен те се справят повече от добре.

# 313
  • София
Вчера разбрах, че и моята дъщеря е заграждала отговорите в тестовата книжка и после ги е прехвърлила в бланката за отговори. Минал квестора, видял е какво прави, но нищо не й е казал. Надявам се това да не е проблем.

# 314
  • софия
Когато живееш в общество, се съобразяваш с общоприетите правила, независимо от личното ти мнение.
Колежът изпраща подробни указания за изискванията по време на провеждане на изпита и винаги са отговаряли на поставени въпроси.

Децата от Колежа от началото на учебната година са с маски, покриващи носа и устата, през цялото време, когато са в затворено пространство - стаите, коридорите, общите помещения.

Общи условия

Активация на акаунт