Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 483
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
Големият син и сестра ми не са учили в МГ, не са ходили на грам уроци и си влязоха в АК комфортно над средата.
Сестриче при далеч по-зверска конкуренция от сегашната и то директно от кварталното ДУ.
Дребсън е да кажем не съвсем зле по математика, но и той е пускал фиш за поне 30% от задачите. На есето имаше само/цели 5 точки и пак влезе без уроци. Както писах - изпитът не е по математика.
Звънче, шапка свалям за видеото!!!
чудех се дали да влизам изобщо в разговора ви за "друг ми е виновен", защото ми се стори, че твърде яростно поехте и захапахте тема, за която иначе всеки негодува - и да си признаем не е изчезнала. С други думи не сме се излекували съвсем като нация от манталитета и навика на ползването на връзки, та чак така да скачате срещу нечие открито предположение.
Вярно е, че известността на родителите нито декларира нито опропастява успехите на едно дете, но начина, по който пресолихте беше ненужен. На мен стиха от клипчето не ми хареса, сори. Смятам, че добрият пример е много по въздействащ от нарочно шокиращите думи служещи за назидание. Та стиха ми остави горчилка и в никакъв случай поучение как да бъда по-добър.
Вярно е, че се намираме в темата за колежа и може да сме претенциозни колко тук нещата са различни (наистина вярвам, че са), но това не изтрива атвоматично съмнението от години натрупани множество примери в ежедневието ни, говорещи за това което  rady_plovdiv сподели като опасение.
Пожелавам и на известното дете положителен развой, заради собствените му сили! Никак не изключвам да се справи. Изпита мери не само един показател, както се знае от години- изпита е стратегия и мярка за психическа издръжливост.
И изпита е предимно математика и елементарна летва по БГ. Всички знаем това.
И! Нещото заради, което се включих е абсолютно невярното впечатление, което Ежко оставя у четящите с небрежното подценяване на мат частта. Ако правилно си спомням, на Ежко момчето влезе с първи резултат по тестовата част навремето. Та да се каже " не съвсме зле по математика" е меко казано невярно и освен да изкриви истината така, че да служи за защитаване на тезата му, няма много полза от него. Пак казвам - защото е невярно.
Тото играят всички, все пак е част от това да имаш естествена интелигентност , която да те бутне да направиш нужното за да се справиш. Тотото на този изпит Е абсолютно нужно за част от заданията - с това съм съгласна. Важното е, че само с тото не става.

А що се отнася до министри - моля ви се, аз пък познавам деца на министри приети където са приети без да имат данните за това. Та, моля, най-сърдечно, нека поне тук се въздържаме от отричане правото на мнение и споделяне като обясняваме на някой, колко е самонадеян защото другите са му виновни. Нито познавате единия, нито другия.
Грозно ми беше да прочета всичко вменяващо вина. Много лесно се говори, когато вече си тръгнал нанякъде и си забравил съмненията в миналаото.

Много много много стискам палци на всички форумни дечица! Чакам с нетърпение да се похвалите Simple Smile
А докато дойде ред за това - наслаждавайте се на все по-дългия и топъл ден!

# 286
  • софия
Амели, съмнения в това дали има деца в ДУ приети поради определени различни критерии от показаното от тях никога не съм имала и не мога да отрека, че има. Но и никога не съм опитвала да оправдавам слабостите на собственото си дете, мерейки и обсъждайки какво показват чуждите деца. Независимо къде сме стигнали.
Да не говорим, че пренасянето на съмненията за тези обстоятелства в тази тема, без конкретика, многократно, е несъстоятелно.
"Стихотворението" е песен на Хазарта.

# 287
  • софия
Амели, съмнения в това дали има деца в ДУ приети поради определени различни критерии от показаното от тях никога не съм имала и не мога да отрека, че има. Но и никога не съм опитвала да оправдавам слабостите на собственото си дете, мерейки с това. Независимо къде сме стигнали.
Да не говорим, че пренасянето на съмненията за тези обстоятелства в тази тема, без конкретика, многократно, е несъстоятелно.
"Стихотворението" е песен на Хазарта.
и като е негово трябва да ми хареса ли?
(знам, нали го пишеше)

Звънче, просто не ми направи добро впечатление как се вмени вина към един човек, само защото е изказал мислите си на глас.
Представи си, че детето на red_plovdiv успее. Какво точно е защитавала тогава?
Недей, много разпалено тръгваш... Тя живее в една страна, държава, в която има своите притеснения и съмнения. Толкова. Ако е речено, сама ще разбере и ще види различния свят в колежа. Дотогава има право на своите съмнения.
Говоря принципно, дано не те засягам. Виждам, че много харесваш училището и искаш и другите да нзаят колко е страхотно, но това няма да стане с натриване на носа.

# 288
  • В офиса
Амели, Ежко визираше големия си син. Всъщност не, малкия е визирал. Ежко, малкия не е "средностстистически", както и моята голямата. Трябва тях да не ги броим като даваме примери. Аз да не адвокатствам, де.....

# 289
  • софия
Ако е прието, ще е прието. Ако не е прието, няма да е прието. Независимо как се е справило някакво чуждо дете.
Не ме вълнува какво ще защитава.
За втори път се опитва да подхвърля, че има съмнения за прием в Колежа, прехвърляйки порочните практики от други училища, без да даде конкретни примери. Първия път и ти се съгласи с това.

Разбира се, че не е нужно да ти харесва нещо, което не ти харесва 🙂
Във форума не мога да се засегна. С някои потребители като теб е интересно да се дискутира 🙂
По всяка тема не бих приела, че личните неуспехи се коренят в чуждите успехи,тогава когато това зависи изцяло от теб, а не е екипна работа. Синдромът "Мария Бакалова".

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 21:30 от zvаnchе

# 290
  • София
Колкото различен, толкова и същия летаргичен... Добре поне, че децата не са летаргични, а будни и любопитни.

# 291
Амели,
Две уточнения с разсъждения:
- Малкият е, разбира се, много добър по математика. "Не съвсем зле по математика" е английско омаловажаване, а не опит да заблудя. И ВЪПРЕКИ ТОВА беше играл на тото при 30% от задачите. И беше убеден, че се е справил посредствено. 40% тото е стандарт и не е гаранция за неуспех. Да, МГ помага в частта математика. Но обикновено пречи в частите есе и логика. Поради някои особености на "математическото мислене". Като стремежите към "пълно дефиниране на задачата", "намиране на единствено верния отговор" и "всяко твърдение следва да се докаже". 20-те точки, които злостен математик като малкия би имал за предимство пред другите, много често се компенсират от 15-те точки, които ще загуби от есето. А и злостни математици като него да има 10-ина на година. Обратният случай на злостен "есеист" също не се среща много често. Болшинството приети са "балансирани" кандидати, имащи минимално достатъчна подготовка (над 5-ца в читаво държавно училище), но способни да се концентрират и да работят дисциплинирано под стрес. Това е главното качество, осигуряващо успех на изпита.
- По досегашния ми опит, няма по-вредни хора от нежелаещите да поемат отговорност поне за себе си. "Колко хубаво е друг да е виновен" (цитирам клипа). Осигурявайки психологически комфорт на такива люде, гарантираме превръщането на всяко езерце с лилии в зловонно блато. Сори, но отказвам да бъда добричък. Блата има достатъчно, а езерца с лилии не останаха.

PS Светът е такъв, какъвто си го направим. Друг няма да го направи по наш вкус.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 08:03 от Ezhko

# 292
  • софия
Съгласна, светът е такъв какъвто си го направим. Това е привилегия на човека.

# 293
  • София
Кажете ми простички неща: частта четене с разбиране колко текста е съдържала?
Кои текстове са били с трудни въпроси?

Резултатите по петте отделни части ли се обявяват? Или на есе и останалите четири?

# 294
Големият син и сестра ми не са учили в МГ, не са ходили на грам уроци и си влязоха в АК комфортно над средата.
Сестриче при далеч по-зверска конкуренция от сегашната и то директно от кварталното ДУ.
Дребсън е да кажем не съвсем зле по математика, но и той е пускал фиш за поне 30% от задачите. На есето имаше само/цели 5 точки и пак влезе без уроци. Както писах - изпитът не е по математика.
Звънче, шапка свалям за видеото!!!
чудех се дали да влизам изобщо в разговора ви за "друг ми е виновен", защото ми се стори, че твърде яростно поехте и захапахте тема, за която иначе всеки негодува - и да си признаем не е изчезнала. С други думи не сме се излекували съвсем като нация от манталитета и навика на ползването на връзки, та чак така да скачате срещу нечие открито предположение.
Вярно е, че известността на родителите нито декларира нито опропастява успехите на едно дете, но начина, по който пресолихте беше ненужен. На мен стиха от клипчето не ми хареса, сори. Смятам, че добрият пример е много по въздействащ от нарочно шокиращите думи служещи за назидание. Та стиха ми остави горчилка и в никакъв случай поучение как да бъда по-добър.
Вярно е, че се намираме в темата за колежа и може да сме претенциозни колко тук нещата са различни (наистина вярвам, че са), но това не изтрива атвоматично съмнението от години натрупани множество примери в ежедневието ни, говорещи за това което  rady_plovdiv сподели като опасение.
Пожелавам и на известното дете положителен развой, заради собствените му сили! Никак не изключвам да се справи. Изпита мери не само един показател, както се знае от години- изпита е стратегия и мярка за психическа издръжливост.
И изпита е предимно математика и елементарна летва по БГ. Всички знаем това.
И! Нещото заради, което се включих е абсолютно невярното впечатление, което Ежко оставя у четящите с небрежното подценяване на мат частта. Ако правилно си спомням, на Ежко момчето влезе с първи резултат по тестовата част навремето. Та да се каже " не съвсме зле по математика" е меко казано невярно и освен да изкриви истината така, че да служи за защитаване на тезата му, няма много полза от него. Пак казвам - защото е невярно.
Тото играят всички, все пак е част от това да имаш естествена интелигентност , която да те бутне да направиш нужното за да се справиш. Тотото на този изпит Е абсолютно нужно за част от заданията - с това съм съгласна. Важното е, че само с тото не става.

А що се отнася до министри - моля ви се, аз пък познавам деца на министри приети където са приети без да имат данните за това. Та, моля, най-сърдечно, нека поне тук се въздържаме от отричане правото на мнение и споделяне като обясняваме на някой, колко е самонадеян защото другите са му виновни. Нито познавате единия, нито другия.
Грозно ми беше да прочета всичко вменяващо вина. Много лесно се говори, когато вече си тръгнал нанякъде и си забравил съмненията в миналаото.

Много много много стискам палци на всички форумни дечица! Чакам с нетърпение да се похвалите Simple Smile
А докато дойде ред за това - наслаждавайте се на все по-дългия и топъл ден!
Благодаря за поста, Амели Simple Smile

# 295
  • софия
Ако е прието, ще е прието. Ако не е прието, няма да е прието. Независимо как се е справило някакво чуждо дете.
Не ме вълнува какво ще защитава.
За втори път се опитва да подхвърля, че има съмнения за прием в Колежа, прехвърляйки порочните практики от други училища, без да даде конкретни примери. Първия път и ти се съгласи с това.

Разбира се, че не е нужно да ти харесва нещо, което не ти харесва 🙂
Във форума не мога да се засегна. С някои потребители като теб е интересно да се дискутира 🙂
По всяка тема не бих приела, че личните неуспехи се коренят в чуждите успехи,тогава когато това зависи изцяло от теб, а не е екипна работа. Синдромът "Мария Бакалова".
не си спомням кога е било първото и прегрешение..., но не за това иде реч. както и да е.
И за мен е удоволствие да общувам в тази тема, а търпимостта и уважението към  различни мнения само ме радва.

red-plovdiv, няма за какво. Надявам се, всичко да се развие по най-добрият начин за децата. Аз на твое място, не бих се взирала толкова в предричане на резултати. Все пак ние нямаме мярка, с която да измерим и отсъдим. Лично аз, вярвам, че колежът е безкомпромисен по отношение на собствените си политики и не допускам лоши практики. Мисля, че ако детето успее, ще трябва да му се принзае успеха като личен такъв, а не родителски.

приятена вечер на всички. Аз днес навъртях сто километра (затова и ви четях отгоре отгоре през деня) и сега съм изморена както никога преди в бликото минало.

# 296
  • софия
Резултатите по петте отделни части ли се обявяват? Или на есе и останалите четири?
Скрит текст:

# 297
  • София
Здравейте,
Синът ми е оградил няколко отговора в тестовата книжка и накрая е прочел,че не трябва да се пише в нея. Преди това никой не им го е казал. Това дали ще е проблем?

# 298
  • София
Звънче,  много мило, изчерпателно и пожелателно! Благодаря!

Моето дете даде прекрасни отзиви за доброволците от колежа, справили са се блестящо!

# 299
  • Софето
Привет на всички.
Съчинението на български или на английски трябва да се пише?

Общи условия

Активация на акаунт