Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 398
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Може ли да помоля в началния първи пост да се допълнят линковете към теми 20 и 21, че сега липсват (за което рпедварително благодаря)?

# 136
Може ли да помоля в началния първи пост да се допълнят линковете към теми 20 и 21, че сега липсват (за което рпедварително благодаря)?
Таман преди час видях, че ги няма.
Почвам ги.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 18:30 от Фран

# 137
  • София
И аз чак преди час (докато ровех да намеря залаганията)  си забелязах липсите на линкове. Мерси, Фран!

# 138
  • софия
Всичко ще е наред, момичета! Продължаваме да стискаме палци, а вие не се плашете!

Понеже не ми се рови назад, някой засякал ли е колко са новозаписалите се за изпита?

# 139
  • София
Мхм, 25 - били са 680, сега са 705, нали?

# 140
  • софия
Мхм, 25 - били са 680, сега са 705, нали?

аха, значи не супер много, ама достатъчно да се прескочи 700.  Чисто психологически действа малко по-плашещо.

# 141
  • София
Наистина 700 прескочи някаква психологическа бариера. Просто 2007 си е голям набор. Само да не отлагат повече се моля сега и всички деца, които искат, да могат да се явят на изпита. Имате ли някаква информация как е бил решен въпросът с карантинирани кандидати миналата година?

# 142
  • софия
Горги, пак ще имаме РС 🙃 Да не се възмути детето, че не знаеш.
Пак ще имат кратка ваканция 😁
Аз може и да съм на грешен път, но силно се колебая дали да участвам този път. Виждам оценките, никой не се е оплакал от нищо, нямам конкретни притеснения. Просто не знам какво бих питала. Ако беше присъствена, да се разходя, а то тя е онлайн...

# 143
Българско момче е спечелило стипендия за Харвард,специалност математика. Каква ли неземна радост изпитва...

# 144
Е как не организираха род. среща в дните, когато всички са онлайн!! За втори път взимат от малкото присъствени часове на децата. Наистина не разбирам това поведение и липса на добро планиране. Сега е момент, в който трябва да се направи всичко възможно да се увеличат присъствените дни за всички, по всички възможни начини. Има деца, които почти не са стъпвали в училище.... Лекинко ме изнервиха, признавам....

# 145
  • софия
Аз тази учебна година вече я отписах като сериозно проведена. Каквото за всички, това и за гол `Асан.
В частния случаи при нас не е толкова драматично, защото се оказа, че нивото на английски е добро и сега надгражда сериозно, упражнява и използва. Жал ми е за децата, които имаха да наваксват с език. Вярвам, че не е фатално и ще може да бъде наваксано, ако не е в обема, в който трябваше да бъде постигнат.

Вчера е бил PSAT. Мрън беше приятно изненадана, че не било толкова трудно. Стигнало ѝ е времето, някои от задачите по мат е налучквала, защото е забравила неща, учени в 6. клас. За децата с афинитет към математиката са били елементарни. Подозирам, познавайки я, че представите ѝ са били по-страшни, отколкото по принцип е сложността на изпита. И лошите американци после са ги карали да си имат редовните часове. От това беше повече възмутена Satisfied

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 08:57 от zvаnchе

# 146
Няма как учителите да са на род. срещи онлайн и същевременно да преподават било присъствено, било дистанционно. Освен ако не им вземат съботата и неделята. А и не им позволяват присъствени родителски срещи.
Защо сега, а не преди? Защото срещите се правят по определено време на срока (и изискват наличието на достатъчно оценки) и се планират дълго преди това.

# 147
@Ezhko, aз разбирам много добре организационните предизвикателства. Просто не смятам, че родителската среща е приоритет, когато някои от паралелките са били цифром и словом не повече от 4-5 седмици присъствено. Толкова неща се промениха тази година и се променят (за добро или зло), че да сме толкова стриктни към родителските срещи, при това провеждани онлайн, ми се струва абсолютна загуба на време и излишна бюрократщина. Не си спомням някой да е коментирал, когато от Колежа скипваха единия от двата часа в блок, за да не натоварват децата... Когато нямаше никакво онлай обучение в началото на пандемията - също. Все могат учителите да бъдат компенсирани, макар и със задна дата. Не подценявам труда и ангажираността им в никакъв случай, но сега ми се струва, че трябва да се акцентира върху други приоритети.

А въпросът, че отново в АК и във всички гимназии, учениците са ощетени с по един цял випуск (в момента в у-щата ходят 3 випуска, в гимназии - по 2), също не е от особено значение май. Има загуба и от тази посока.

# 148
  • София
Deaf, от нашите дванадесетокласници имаме момче, прието в Йейл и момиче в Принстън. Нямаме ТВ ПР  с тях.

Усмивке, ръководството вече правѝ опити пред МОН да промени ротациите, без успех.

# 149
  • софия
usmivka-ta, съгласна съм, че тази, както и миналата година, най-безсмислено и жестоко са ощетени учениците. Без да искам да се превръщам в защитник на Колежа, не мисля, че имаха полезен ход в посока да приложат обучение, различно от това, което е наложено за всички училища. Знаем, че ако можеха биха го направили - има осигурени всички условия. Помня писмо-отговор от РУО. Властите прилагат унифициран подход, защото рационалното мислене не им е присъщо и така им е най-лесно. Не мога да си представя, че Колежът не би се съобразил с официално становище, въпреки че е безумно и глупаво. Няма да си кривя душата, че бих ги подкрепила де, ако бяха предприели подобни действия, колкото и да е против личното ми убеждение, че правилата трябва да се спазват.

Общи условия

Активация на акаунт