Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 878
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
  • вятърничава
Новият сериал е много хубав, но дублажът е ужасен.  И преводът не ми харесва, а и обръщението към принцовете само с едно име е дразнещо. Друго си е Уанг Со или Уанг Ук.
+1
И това прозвище Вълчака от къде го измислиха, и гласът на дублиращия актьор не е подходящ Sad

# 181
Е, именно! Къв Вълчака, къв глас! то това са актьорите , озвучаващи супер бавния Дързост и красота, аман! Чух и гласа на Рич Форестър(българския актьор де), не може с този дублаж, подразних се от първия еп. Гласовете доизграждат образ, а тук противоречат.

# 182
Аз вчера не успях да гледам първи епизод, та днес го гледам на запис… ами засега не ми харесва нещо главната героиня, някаква нахална ми се струва 😀

# 183
  • България
Главната и според мен е ужасна.
Невъзпитана, а и необразована. Чак пък толкова да не знае как следва да се държи в онова общество, в ония времена.
Озвучаването е като анимация на Дисни, но не критикувам, защото излъчването на корейски сериал е напредък.
От година и половина не гледам телевизия.
Турски, индийски и други подобни сапунки не ми харесват.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 14:21 от МоарейнД

# 184
Главната и според мен е ужасна.
Невъзпитана, а и необразована. Чак пък толкова да не знае как следва да се държи в онова общество, в ония времена.
Озвучаването е като анимация на Дисни, но не критикувам, защото излъчването на корейски сериал е напредък.
От година и половина на гледам телевизия.
Турски, индийски и други подобни сапунки не ми харесват.
МоарейнД, аз изгледах и втори епизод и посвикнах с главната героиня.
Мен вече не ме дразни толкова, може би след няколко епизода ще й свикна и ще почне да ми харесва даже Simple Smile
Идеята явно е как би се държало едно отракано съвременно момиче в онези времена. Малко преекспонират ама здраве да е.
Това, което в момента ме дразни (смейте се ако искате Stuck Out Tongue) е, че се натиска на женен мъж. Ама като гледах накрая на епизода trailer-а от следващия - ми и той не е цвете за мирисане Simple Smile Не знам това нормални отношения ли са между мъж и жена в средновековна Корея или просто аз съм голяма консерва, но на мен хич нямаше да ми стане приятно на мястото на жена му да ги видя тия двамцата как си гукат и се гледат в очите от една педя разстояние...
Ама иначе той мега свестен бил... то явно затова свестните мъже са с по 2-3 брака и сега, щото не могат да отказват на жена в беда Simple Smile

# 185
Не забравяйте, че в онези времена там е било нормално да имат по няколко жени. И въпреки, че до преди няколко години изневярата в Корея е била криминален акт, наказуем от закона, много мъже са имали извънбрачни деца, които са били записани в техните семейни регистри и са отглеждани в семействата им, а любовниците им са били нещо като втора съпруга. Понякога дори са живеели под един покрив.

Главната (IU) е по-известна като певица и е една от любимките на корейците. Девойката добре се справя и е съвсем нормално да се държи леко неадекватно на моменти. Все пак е съвременно момиче, изживяващо шок от случващото се с нея, свикнало с коренно различните порядки на днешното общество и няма как веднага да почне да се държи според правилата на онова време. А, който е гледал корейски исторически сериали знае, че времената тогава са били брутални.

# 186
Сладка ми е и много я харесвам главната героиня точно заради дързостта и възмущението, не съм запозната откъм порядки в дълбочина, виждам  хубаво момиче и не мисля кое е правилно или не и кой век се случва. Но явно е нередно предвид строгостта на тогавашното общество. Просто си гледам като един повърхностен зрител и не съотнасям видяното към времената. В др.сериали, съвременни, героите се гледат в очите от 10 см разстояние. Написали са в сценария - гледане отблизо, режисьорът наредил....  актьорите изпълняват и това е.

# 187
  • България
Е, сигурно героинята ме дразни, защото специално аз винаги съм предпочитала класически и исторически романи за средните векове
В същото време се определям като обикновен човек и ми се струва, че всеки такъв би трябвало да знае колко различни, макар и лицемерни са били порядките в ония времена.
И ако не знаеш точно кога си попаднал, гледаш другите и правиш като тях.
Тая обаче се държи точно, като кифлата в Meteor Garden (2018)
Затова привлече и толкова мъжко внимание, но и оттам ѝ дойдоха проблемите. На такива играчи понякога и това се случва.
Иначе осмият принц
Скрит текст:
не пожела да се ожени за нея, докато си има съпруга. Бих казала, че е доста свестен.
Грешката му беше доста по-късно, но беше сериозна. Не че такава не допусна и четвъртият принц. Даже не само една.
Всъщност, най-последователен беше оня, който остана на финал.

# 188
На мен ми стана интересен сериала, и понеже не съм от най-търпеливите си го свалих от нета (Dania1, благодаря за линковете!) Simple Smile
Четвъртият принц ми е много симпатичен, Хе Су също ми стана симпатична.
Моарейн, права си, в началото и на мен ми приличаше на главната героиня в Meteor Garden, но и двете се променят и стават много по-обрани в поведението си.
Абе хубав е филма Simple Smile

# 189
  • България
"Обрана" бих нарекла героинята от китайската версия - всъщност тя е оригиналната.
Обаче мъжете са от ония времена с голите глави и плитки отзад и се отказах след няколко епизода.

Също така там важният принц вече си имаше жени, че и деца май се мотаеха.
Както съм писала много пъти, историите в харемите са ми меко казано, неприятни.
Исках да видя как е замислен оригиналният сценарий и затова гледах втори сезон на китайската версия.
Scarlet Heart 2 (2014)
Вече имаха коси. Smile

Корейците май няма да продължат историята. Иначе там подборът на актьорите е много по-красив. Grinning
Също така ми стана хубаво заради това, че има и българска връзка.
Единствено образът на главната не ми хареса.

# 190
Да, в корейската версия са много красиви всички, и мъже и жени, то един нормален няма Laughing

# 191
Изгледах сериала вчера, кой беше казал, че след приключването го е "държал" сума ти време?
И аз съм така Grinning Силен е филмът наистина, браво на актьорите и на всички в екипа! Heart Eyes Не намерих информация дали ще снимат сезон 2, така че засега явно няма... Sad Sad Sad

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 13:03 от Змей Горянски

# 192
Да взема и аз накрая да го гледам, отрицателно мнение не съм чела до сега, май съм само аз Grinning

# 193
  • България
Изгледах сериала вчера, кой беше казал, че след приключването го е "държал" сума ти време?
И аз съм така Grinning Силен е филмът наистина, браво на актьорите и на всички в екипа!:heart_eyes: Не намерих информация дали ще снимат сезон 2, така че засега явно няма... Sad Sad Sad
Сигурно и друг го е казал, защото гледах сериала преди година.
Поне три дни ходих, като омагьосана.
Толкова красиви мъже на едно място не бях виждала отдавна. Smile
Сигурна съм, че това помогна за магията, специално при мен.
Сюжетът не е "уау". Дворцови интриги. В това отношение европейският сериал по книгите на Морис Дрюон за мен е ненадминат.
Прокълнатите крале
Въпреки грозноватите мъже. Grinning

# 194
Ааа, мен дворцовите интриги не са ми по вкуса, даже гледам въпреки тях, а не заради.
Иначе мъжете са много красиви наистина, къде ги събраха тез актьори, кой от кой по-хубав Grinning
Мойри, аз знам, че харесваш и китайците, ама аз толкова хубави китайци не съм виждала Stuck Out Tongue
Много ми напомня на https://asianwiki.com/Hwarang и там е пълно с красиви мъже от същата епоха, който не го е гледал да се поправи! Grinning

Само нещо не разбрах - накрая на всеки епизод има част от следващия и на края на предпоследния епизод видях сцени, които в последния ги нямаше... това какво беше, някой има ли идея?

Общи условия

Активация на акаунт