Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 897
  • 780
  •   1
Отговори
# 225
Изгледах 2 епизода от Вечерята на вещицата - не е лошо, но се надявам на повече от това, което видях до сега.
Започва с типичната драма (тормозени, отчаяни хора, които обмислят самоубийство - обичайно за корейските неисторически сериали), представена е вещицата и принципът на който работи.
Главната героиня изглежда ще чиракува при нея; нейното желание беше изпълнено, но нещата се развиха прекалено набързо. Искаше ми се да отделят повече време на изпълнението на желанията и последствията от тях, не две минути... Дано да стане в следващите епизоди, иначе ще си остана разочарована.

# 226
Изгледах 2 епизода от Вечерята на вещицата - не е лошо, но се надявам на повече от това, което видях до сега.
Започва с типичната драма (тормозени, отчаяни хора, които обмислят самоубийство - обичайно за корейските неисторически сериали), представена е вещицата и принципът на който работи.
Главната героиня изглежда ще чиракува при нея; нейното желание беше изпълнено, но нещата се развиха прекалено набързо......

Аз го изгледах, но не ми хареса много. Сюжета не беше оригинален, но ми хареса. От всички персонажи само Вещицата ми хареса като игра. Ако не беше името на актрисата, която играе момичето, нямаше да я разпозная. Слабо представяне. В 365 : Repeat the year игра супер.

Целия сериал беше много набързо. Ако беше 12 епизода или 16 щеше да е по-добре.

# 227
  • вятърничава
Йохо, как сте момичета, гледате ли "Because This Is My First Life"?

Гледам го, приятен е, не ме дразни. Но другите двойки са ми по-интересни и симпатични от главните.
И котето такава сладка муцунка Animal Paw Prints

# 228
С нетърпение си го чакаме вкъщи, връщам го и за повторения. Не че е нещо кой знае, но забавлява, Се Хи го определям като робот, праволинеен, твърде мислещ, анализиращ, но ограничен (не в лошия смисъл) заради липсата на житейски опит, Джи Хо е по-хубавата , но наистина леко на забавен каданс са ѝ реакциите. Мн.наивитет в някои моменти, все едно бебета....този над 40-годишен директор на компанията на Се Хи  много лесно се разревава...нереално чак. Искам зет като инженерчето - как простира и събира сутиени, чисти, разтребва и изглежда като модел....само само по-височък да беше, то краката, ръцете му като на дете почти... Хоран не е глупава, но много смешни реакции има на моменти, преекспонирани. Не ми е красива, другата приятелка също не ми е красива. Въобще, след Алено сърце - Хе Су , никоя не ми харесва особено. Главният не ми е красив, твърде суховата роля са му дали. Справя се човекът. Като цяло, сериалът си заслужава, има си дозата житейски разсъждения и послания

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 09:09 от *Камея

# 229
  • вятърничава
За мен приятелката е красива и най-много ми допада като реакции и отношение. 40-годишният директор на компанията на Се Хи също го харесвам, но малко ме разочарова с тези сълзи. Но важното е че постигна целта си и разтопи каменното и сърце. Отделен въпрос е как се отнасят с жените, тормоз  на работното място пък и в семейството.
Инженерчето (бих ти пратила едно такова, но закъсня, вече е заето Stuck Out Tongue Winking Eye) го изнудиха да предложи брак. Тази корейски клишета, направо да полудееш. Младежът участва в "Потомци на слънцето", бандитчето с мотора, дето катастрофира и открадна телефона. И стана повод се запознаят главните.

# 230
Главният (И Мин Ки) не е типичният красавец, но е добър и вървежен актьор. Той е от тези, които харесваш, след като ги гледаш в роля. Аз, лично, го огкрих в една от по-старите драми - Dalja's Spring. Бих ви препоръчала да го видите и в The Beauty Inside, а в Shut Up Flower Boy Band ролята му е епизодична, но пък запомняща се.

Ким Мин Сок (инженерчето) започна с ученическите драми и бързо набра популярност. Него също можете да го видите в Shut Up Flower Boy Band като това май беше първата му роля. И в The Beauty Inside се появява за кратко като едно от превъплащенията на главната, ако не се лъжа. В Doctors и Defendant също прави добри роли, макар и като второстепенен герой.

И трите девойки са от доста време на екран и имат достатъчно разнообразни роли, в които да ги видите.

# 231
  • вятърничава
В The Beauty Inside И Мин Ки доста по-симпатичен изглежда.
А Есом ми харесва може би заради типично азиатските си черти и очи. Оказва се, че съм я гледала в Scarlet Innocence и не че не ми е направила впечатление, но то покрай Джънг Уу-сунг......

# 232
Някой гледал ли е Save me? Интересно ли е?

# 233
В Алено сърце/ Moon lovers в какво се изразява българската връзка/следа, струва ми се , че има музика тип Мистерията на българските гласове, розово масло ли внасят или направо козметика от България ....Коя фирма рекламират?

# 234
На 2-3 пъти споменаха, че са донесли розово масло от България и там главната героиня си прави козметиката с него.

# 235
  • вятърничава
В Алено сърце/ Moon lovers в какво се изразява българската връзка/следа, струва ми се , че има музика тип Мистерията на българските гласове, розово масло ли внасят или направо козметика от България ....Коя фирма рекламират?
Дали не беше това https://makeup.bg/product/485389/
Снощната серия на"Because This Is My First Life" ми хареса,забавно беше правенето на кимчи,много закачливи тези аджуми.И размяната на договорите- това също беше добро.
Иииии доживяхме до втората целувка.Тази свекърва докато преравя всички шкафове,не забеляза ли,че не спят в едно легло младоженците!

# 236
Изгледах Вечерята на вещицата - наистина не беше кой знае какво. Става за едно гледане, но иначе е наивен.
Скрит текст:
И краят е страшно нереалистичен (дори като за фентъзи) - какво ще прави младата вещица, ако при нея дойде човек с лошо желание - ще го отблъсне ли? Въобще не беше обяснено на какъв принцип действа това с желанията.

Историята на певицата увисна, все едно са мислели да я развият още малко, но са забравили...

# 237
  • България
И аз съм на съвременен сериал.
Суперсила при героинята, има мистерия, разследване.
Не е лош, като за съвременен, започнах го заради актьора в главната роля, но определено с дълга коса е много по-добре. Тук са го остригали като войник.
My Supernatural Power (2020).

# 238
  • вятърничава
bTV Lady продължават с корейските сериали: "Легенда за синьото море" - нов сериал от 01 септември по bTV Lady
http://tvnovellas.blogspot.com/2021/08/01-btv-lady.html

# 239
Този ми е от любимите, ще взема да го гледам и на български Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт