Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 890
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
  • гр. София
Ще го погледна.Чудесно е, че дават корейски сериали по тв Simple Smile
Бях на почивка и нямаше как да гледам, но пък в хотела имах китайска телевизия.  Нищо не разбирах, но ми беше интересно-имаше, сериали, музика и  новини.

# 211
Къде беше....каква китайска ТВ Simple Smile В Азия ли беше?
Оф, то и аз се зарадвах, че като свърши Аленото сърце/Лунните влюбени, ще има пак корейско присъствие, но предвид изкл.дразнещия, направо умрял дублаж....тези актьори да се пенсионират или да се върнат в театъра.

# 212
  • гр. София
Хах, не, може би един ден ще посетя Азия,  но си бях в България, в град Бургас. Телевизията беше CCTV4. Опитах се да разбера кой сериал гледам, като потърся програмата на тази телевизия. За съжаление това, което гледах на тв, не беше същото, което вървеше за онлайн в сайта им. Освен това имаше и други канали Cgtn - няколко канала, като единия беше Cgtn на испански и там вече разбрах някои неща Joy
По отношение дублажа ще го видя и ако ме издразни ще го гледам в оригинал, но понеже не съм гледала нищо от предстоящия сериал мисля, че няма да има проблем.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 08:02 от Olia T

# 213
Аз съм го гледала, малко е абсурден на моменти като реакции на героите, но като цяло ми беше интересен и ми хареса 👍

# 214
  • България
Изгледах фентъзи сериал, исторически и няколко фантастични и съвременни филма.
Сега гледам съвременен сериал, с БГ превод.
Преводът е на Indira, жалко че не гледа исторически сериали. Cry
Започнах го заради Джаспър, има и други актьори за гледане, иначе сюжетът е тъпичък.
Чувала съм за секретарки, омъжени за шефове, но чак чистачки ...
Не че вторите не са хора, по-скоро въпросът е дали първите са?
Но явно това са мечтите на момичетата, без много абиции да хванат голямата риба. Joy
Use for My Talent (2021)

Част от примамките:

# 215
Йохо, как сте момичета, гледате ли "Because This Is My First Life"?

Аз го загледах, но както казах, вече съм го гледала и нещо не ми задържа вниманието да го гледам пак.
А и се сетих какво ме дразнеше първия път като го гледах, щото почна пак да ме дразни същото - главната героиня стои и мълчи по 5 минути преди да измисли какво да отговори. Не казвам, че е глупава, ама голям смислов Grinning
Голямо мислене, голямо чудо, и вечно много cool...една такава бавна и флегматична...

# 216
Почти всички така говорят, явно някакъв похват, само, че при нея е още по-бавно. Говорят нещо и после правят пауза. Малко е дразнещо.

# 217
Аз напоследък нямам време да гледам по телевизията. Вчера си свалих този, някой знае ли дали е хубав? https://en.wikipedia.org/wiki/The_Witch%27s_Diner
Само едната актриса ми изглежда позната от онзи сериал, в който се връщаха с една година назад във времето...

# 218
А има ли превод?

# 219
Почти всички така говорят, явно някакъв похват, само, че при нея е още по-бавно. Говорят нещо и после правят пауза. Малко е дразнещо.
Мен като цяло ми е приятен тоя тип говорене, успокоява ме, така ми е втръснало от ултра-хипер-мега забързания западен начин на живот... Ама точно при тази героиня ми идва в повече....
Аз сега загледах пак един тийнейджърски, за 18-годишни ученици в клас... абе смазват ги от учене в тая Южна Корея, леле, какво е това нещо... като сравня при нас ученето - ми наште деца са си "life is life" Laughing И пак рИвем колко много учели...

# 220
Още не съм го гледала, но в торента пишеше, че има вградени английски субтитри, а на мен те са ми достатъчни.

# 221
То затова има дисциплина при тях и върви работата. Ако дойдат тук да учат ще си направят дългогодишна ваканция...

# 222
  • България
Аз напоследък нямам време да гледам по телевизията. Вчера си свалих този, някой знае ли дали е хубав? https://en.wikipedia.org/wiki/The_Witch%27s_Diner
Само едната актриса ми изглежда позната от онзи сериал, в който се връщаха с една година назад във времето...
Звучи интересно, кратичък, слагам го в списъка.
Това е хубавото при корейците, къси сериали.
Китайците все ги правят едни дълги. Сега съм започнала нещо по-кратко. Само 40 епизода. Joy
Qing Qing Zi Jin (2020).
Поне има какво да се гледа:

# 223
Еха, с темпото с което гледам сериали напоследък, ако започна някой с 40 епизода, ще си гледам до след Нова година...

# 224
  • България
Затова след първите няколко епизода пускам на по-висока скорост.
Ясно е, че са локуми, но пък като има хубави картинки си струва да се гледат.
Вече и нещо друго да пусна за гледане, като клипче с някакви указания в тубата, пак увеличавам скоростта. Стана ми навик, всичко ми се струва бааавно.Grin

Общи условия

Активация на акаунт