Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 223
  • 780
  •   1
Отговори
# 675
На Sorry, i love you направиха и турски римейк. След като съм гледала този и A love to kill, Ice princess и Remember вече не искам да гледам много тежки драми. Аз препоръчвам с негово участие - Phantom, The Master's Sun, Oh My Venus и My Secret, Terrius.
Кой е турският римейк?

T.Valcheva, тази снимка му е "младежките" години,признавам.
Скрит текст:

Скрит текст:

Цигарата преди беше неизменна част от красивите му пръсти

Е, като по-голям прилича вече на мъж, иначе съм попадала и на актьори, които ме изумяват с детското си изражение и търся възрастта и отново гледам 38 примерно .

# 676
  • гр. София
The masters's sun ми е любим сериал, гледала съм го два пъти пак бих го гледала, но не го препоръчах на T. Valcheva, защото има призраци.
Тежките драми ще ги пропусна, както се казва аз в драма си живея, нямам нужда от още.
Мислех да гледам Oh My Venus и My Secret, Terrius,  но все имаше нещо друго за гледане Simple Smile Все още са в списъка Simple Smile

# 677
Турският се казва "Една любовна история", даваха го  по BTV. Сега намерих тази статия https://mydramalist.com/article/articles-turkish-remakes-of-asia … l-excite-you-2079. Даже "Моят живот" също е римейк на корейски сериал. В Her legend
Скрит текст:
момичето е дъщеря само на мъжът и след години бащата и съпругата му взимат братовчедката на момичето като я мислят за дъщерята на мъжът.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 19:34 от Feyre

# 678
  • България
Тежките драми ще ги пропусна, както се казва аз в драма си живея, нямам нужда от още.
И аз съм на същия принцип.
Както писах, въпреки това започнах Untouchable Lovers (2018), но коментарите бяха точни.
Първите 16 епизода супер, актьори, декори, история. Бях му писала 9.5/10.
И после - рязък обрат. То бива, ама чак толкова.
Смятам днес да го приключа, гледайки само сцените с главните, защото имам един, два въпроса, които искам да си  изясня.
Но не разбирам, защо просто не направиха един сериал от 16 епизода, останалите са сякаш от съвсем друга история. Много тежко и неприятно, ако се свърже с първата част, иначе пак не бих я гледала, защото има интриги в харем и др. подобни ориенталски "мурафети", които не са ми интересни. Толкова неинтересни, че нямам изгледан турски сериал, само един започнат. Grin
Вече съм му писала 7 от 10, може да го смъкна и още, толкова неприятно и измислено стана.

# 679
  • гр. София
Реших да си пусна Jirisan. Началото ми хареса, много хубави гледки и някак беше като документален филм описанието на планината Джири, и познати муцуни участват, но нещо не ми е ясно:
Скрит текст:
Защо трябваше рейнджърите да се хвърлят от скалата?Само, за да ни покажат колко е добра ли?

# 680
  • гр. София
Изгледах петте излезли епизода на Jirisan. Интересен е сериала и то много. Нямам търпение за 6 серия Simple Smile

Редактирам се, гледах и шести епизод, показаха ни повече от миналото на И Ганг, тази серия не ми беше толкова интересна, но очаквам в 7епизод да има повече от 2018 и повече от 2020г.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 18:12 от Olia T

# 681
  • България
Най-после преведоха китайската версия на Гордост и предразсъдъци и днес я започнах.
Four Ladies (2016)
Много добре подбран Дарси - десният.

Повече ми харесва с дълга коса
,
но и така изпъкват страхотните му очи.
Историята започва интересно, но връзката с тази на Остин е много далечна.
Ако не бях прочела, че е адаптация по романа, можеше и да не се сетя.

# 682
  • вятърничава
И слава богу.

# 683
И слава богу.
Хахаха, защо бе? На мен пък книгата на Джейн Остин ми е много инересна, и всички екранизации също.
Но всеки си има вкус разбира се Simple Smile

Мойри, откъде го свали тоя сериал, от руските сайтове ли?

# 684
  • България
Да, от руски сайт за онлайн гледане с приставка на браузъра IDM.
https://doramatv.live/chetyre_damy

# 685
Да, от руски сайт за онлайн гледане с приставка на браузъра IDM.
https://doramatv.live/chetyre_damy
А с руски субтитри ли е само? Не мога да разбера преди да го сваля пък не ми се сваля, ако е само с руски Simple Smile

# 686
  • вятърничава
Слава богу за Джейн Остин и романа!Не харесвам екранизации- свободни съчинения по класически произведения и приказки.Обичам да има достоверност в епохата,костюмите и обстановката, иска ми се Елизабет Бенет и мистър Дарси да си останат в Англия.Не съм расист,но нека Снежанка да си е Снежанка, Мулан да си е Мулан,а африканската принцеса да не е бледолика.Иначе прилича на пародия.Класическата основа трябва да остане,без да се надгражда. От тук нататък напиши си оригинален сценарии и си прави филми,пък ако ще да само с афроамерикаски актьори. Да не говорим пък колко нелепи са опитите за римейк на класически филми.

# 687
В такова време сме, че каквото и да се направи винаги ще има недоволни.  Например в новият филм на G.I. Joe смениха расата на един от героите - Snake eyes. В Бриджъртън английската кралица и други благородници се играят от негри. Имаше един сериал по екранизация на Ромео и Жулиета и там негрите управляваха, а белите бяха подчинени.

Продължавам да гледам Inspector Koo и вече разкриха защо момичето убива.

# 688
Оф да, в Бриджъртън докато им свикна на тена бая се мъчих 😂
Ами не ме кефи такова изкелифенчване на историята, даже ме дразни да си призная… ама никой не ме пита 😃 то верно времената са такива, вече няма филм без гей-двойка и без негър…

# 689
  • гр. София
Тези политически коректни глупости страшно ме дразнят. Едно е да напишеш по мотиви и да си направиш своя интерпретация, а съвсем друго в книгите да няма и помен от негри или латиноамерканци и хоп снимаш филм точна адаптация и героите са негри или с определена сексуална ориентация. Нямам против, всеки е свободен да обича, когото иска, но когато ти го навират непрестанно започва да ти омръзва. Не съм гледала Бриджъртън, но видях информацията за него. Трябва да се съобразяват с епохата, а те пълни глупости. Дразня се. Имаше един сериал, в който доктор Уотсън беше с тъмен цвят на кожата.Мне, това е светотатство

Общи условия

Активация на акаунт