Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 208
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
  • България
Аз също много се дразня на такива работи, затова не съм гледала Бриджъртън - това не ми е толкова важно.
Обаче съм бясна заради Колелото на времето.
Ужас, ужас.
Сигурно и сериалът по Толкин ще е същия ужас и няма да го гледам, както и Колелото.
Писала съм преди доста време и пак да го напиша, единствено ми остана да се надявам да не оцвъкат и Хрониките на Амбър. Но аз и за Колелото, и за Толкин се надявах, но уви.
Даже и в Дюн пак бяха потъмнили работите, но поне в рамките на търпимото.
Китайците обаче не ме дразнят, даже се надявам те да направят адаптации на трите фентъзита, за които се ядосвам.
Подборът на актьори ще е еднороден, достатъчно бял, с подходящите перуки и с достатъчно цветни лещи.
Сигурна съм, че ще направят сериали, в които актьорите доста по-точно ще отговарят на описаните в книгите герои.
Политкоретността в западнала Европа и САЩ минава много граници на търпимост.

Змей Горянски, в този сайт, сериалът е само на руски. Не знам дали има английски превод някъде.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 12:11 от МоарейнД

# 691
Малко се отплеснахме от корейските и китайските драми, ама да си кажа и аз болката - много ме дразнят пък мен екранизациите по Азимов... то няма нищо общо с оригинала... Не напразно чакаха да почине автора, че след това да ги снимат... явно преди това не е бил съгласен Sad
А за "Галактическия стопаджия" пък да не си отварям устата Simple Smile Там гледах и се чудех през цялото време тая несвързана нескопосана история откъде се е пръкнала... ма то чудо на чудесата беше... който го е гледал ще ме разбере Grinning
Мойри, благодаря за инфото!

# 692
Няма как, едно от условията за оскар беше да участва негър. Всеки вкарва чернокож персонаж, за да печели повече аудитория.

# 693
  • гр. София
Не може да се гледа, иска разрешение от Вики или с една дума е запрещено Simple Smile Вчера не можах да гледам нищо, но се надявам днес да имам възможност Simple Smile

# 694
  • България
Изгледах Four Ladies (2016).
Ако искате нещо в духа на Остин, леко, романтично, без големи драми и с щастлив финал, този сериал не е за вас.
Едва добутах до финал. Добри актьори, декори, но много драми.
Скрит текст:
Имаше и трагедии, убиха сестрата на китайския Дарси.
Докато главните двойки се съберат имаше много мелодрами по китайски, обрати, а и нови образи.
Родители, годеници, престъпления, затвор. Нищо общо с Остин, освен три ключови момента.

# 695
  • вятърничава
След "Гордост и предразсъдъци и зомбита" нищо не може да ме изненада Scream

# 696
  • гр. София
След "Гордост и предразсъдъци и зомбита" нищо не може да ме изненада Scream
Joy Тя, книгата беше интересна Simple Smile
Моарейн, хареса ми Joy "" Ако искате нещо в духа на Остин, леко, романтично, без големи драми и с щастлив финал, този сериал не е за вас""
Точно си мислиш, че сериалът е такъв и бам те удря края на изречението:joy:
Значи няма да го гледам Simple Smile

# 697
хаххаа точно! И аз вече почти съм отворила търсачката да го търся мислейки най-после сериал за мен! И накрая усмивката ми залязва Grinning

# 698
  • България
Щом няма да гледате, няма да пиша всичко в скрит текст.
Е, в последния момент натъкмиха двете главни двойки, но само тях.
За другите нещата не са щастливи.
Скрит текст:
Най-брутална
беше смъртта на сестрата на Дарси. Слугата на Уикъм я закла. Flushed
Очаквах поне съдбата на героите да се повтаря на финал, но уви.
Тогава е брутално и не вярваш.
Приятелката на Лизи също си изпати. Съпругът ѝ я пребиваше.
Уикъм в крайна сметка се ожени за по-малката сестра, но накрая влезе в затвора, заради убийство на първата си жена - богата вдовица.
Елизабет беше доста наивна, уж пробивна феминистка, но на моменти дразнещо тъпа.
Дарси първо наистина беше супер надут и после обрат, добричък бил. Успяха и да го фалират.
Принуди сестра си да направи аборт от Уикъм.
Джейн пък уж хрисима овчица, но доста меркантилна ми се стори в няколко момента, вадеше един такъв хитър, пресметлив поглед.
И т.н.
Всичко беше в много тъмни краски, пресилено по китайски.
А както винаги започна добре, леко комично, леко романтично.
Направиха реклама на една шанхайска фирма за козметика, от която случайно имам крем за лице и наистина е добър.

# 699
  • вятърничава
Мухахахахахахахаха!
МоарейнД, звучи като закъснял Хелоуин. Само 30 епизода,срамота! Можеха и по-добре да се справят с китайските мъчения!

# 700
  • България
Нали, тогава сигурно трябваше да лекувам депресия. Sweat Smile
Сега е ред на корейски, искам нещо много леко и комично, но не сладникаво розово.
Kill Me, Heal Me (2015).
Този как е?

# 701
Ако изтърпиш крякането на главната другото е добре. За сметка на нея имаш Чи Сонг в 7 различни образа и Пак Со Джун, който има доста комични моменти с едно от превъплащенията на главния.

# 702
  • Русия
Сега е ред на корейски, искам нещо много леко и комично, но не сладникаво розово.
Kill Me, Heal Me (2015).
Този как е?
Бива. За комедията отговарят двамата мъжки персонажа, и наистина е смешно. Впрочем, аз си харесвам корейския хумор. Но там и драма има, корейците без това не могат.

От китайците тъкмо изгледах "Мис С" и много ми хареса. Открай време китайците снимат детективите по-добре от сериалите от други жанрове. Сериалът има австралийски оригинал, не съм го гледала. Детектив е, не е тежък, героите са интересни, няма големи драми, има хумор. Има любовна линия, но лека и на заден план. Много добра работа на художника по костюмите.
Сюжет: 1930 година, Шанхай. Героинята е богаташка, тъкмо завърнала се от Париж. Открива собствена детективна агенция. Героят е полицай, в чиято работа тя постоянно се бърка, първо той се дразни от това. Но после вижда, че тя разследва много добре, и почва да сътрудничи с нея.
Единственият минус - възрастта на главната актриса и обърквация с датите като цяло. Героинята няма тридесет, пък актрисата е на 45, и то се вижда. Иначе е добра актриса, свършила е много хубава работа. Плюс героинята не е типичната китайска кокошка, а напълно нормална жена, умна хитруша.

# 703
  • България
Miss S (2020) е на 8мо място в личния ми списък за топ сериали.
Не се сещам на колко трябва да е главната според китайската версия, сигурно защото в австралийската е около 40 годишна и Ma Yi Li ми беше идеална.
И двете версии ми харесват, историите в китайската са близки до оригиналната.

# 704
Kill Me, Heal Me (2015).
Този как е?

Тук има и тежка травма от миналото на главният, така че има и сълзливи сцени.
Може да погледнеш един - два епизода от  Mad for Each Other. Забавен сериал е.
Този също е хубав - https://dramacool.sk/drama-detail/blue-moon 5 епизода е.

Общи условия

Активация на акаунт