Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 208
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
Аз бях написала, че е страшен Simple Smile Иначе имше и романтични епизоди, а историята с родителите завършва щастливо (и абсолютно неправдоподобно).
О, слава богу, че завършва добре! Ами аз не съм писала никога в тази тема, нито съм чела, сега потърсих темата в пристъп на страх, за да споделя и да ми олекне, и се получи Simple Smile)))  за което благодаря!

# 451
Скрит текст:
След драмата с родителите имаше и една друга драма, но финалът общо взето е щастлив.

# 452
  • гр. София
Ако е възможно спойлерите да са в скрит текст. Аз съм гледала до 6 епизод и не знам нищо повече.
Гледах 2 серия с дублаж. Не ми харесват гласовете на брата и на мъжа на сестрата на Хадес. Ще продължа с коментарите в скрит текст
Скрит текст:
Харесва ми как нашият лисугер казва "Искаш да умреш" на малката А Ъм и на Джи А също. Интересно е това с прераждането, тези жени приличаха на А Ъм, но защо нямаха лисичето сияние. Смях се, когато шефката на службата каза, че трябва да се моли да не е момче:joy: Да много правилно. Онова същество заразяващо с кошмари беше интересно и как не можеше да устои на монетите. Видяхме, че  Гумихото не се чувства добре във водата. Братът плете някаква мрежа. Появява се навсякъде. Това със змийска та кожа накрая беше интересно.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 00:11 от Olia T

# 453
  • България
Добре дошли на новите фенове и по-смело, лошите няма да изскочат от екрана.
Красиви сериали, без страшни моменти мога да препоръчам, но са китайски.
Сега започнах корейски, с фантастичен елемент, но си има "страшно".
Abyss (2019).

Дадох си сметка, че съм обсебена от китайските сериали, култура, език и трябва малко да се балансирам. Grin

# 454
  • гр. София
Joy Нищо сигурно няма. Радвам се, че ще  гледаш корейски сериал. Този не съм го гледала. Аз продължавам да препоръчвам Hotel del luna и от същите сценаристки The Master's sun. Любими сериали са ми. МоарейнД  ще напиша в скрит текст относно финалите:
Скрит текст:
На Hotel del luna финалът беше малко неясен, главните са заедно, но не става ясно дали това си го представя главният или са се преродили и са заедно. Главната е живяла над 1000години  наказана да управлява Хотел, в който отсядат призраци. Служителите също са призраци. Единственият човек е главният. Сериалът е много хубав.
Другият сериал си е с щастлив край и в него има призраци.
Скрит текст:

# 455
  • България
Първият държах в планирани, но финалът не бил какъвто обичам, вторият -  The Master's sun ще го имам предвид.

# 456
  • гр. София
За съжаление вчера не успях да гледам 3 епизод на Tale of nine tailed, но днес ще наваксвам с него и с 4 епизод.
Как е Abyss? Интересен ли е?

# 457
Ужасена съм , съжалявам, но не ми се гледа Приказка за деветте опашки. Това снощи с тоалетната и яденето на сурово масло, тея мизерии не са за търпене, гнуслива съм.
Искам романтика и красота, нещо в стил Русалката - Легенда за синьото море и това, което изгледах - My love from another star /Mаn from the stars

# 458
  • Бургас
Сега като се замисля, когато гледах първия път Опашките, леко ми идваха неприятни, че и дори страшни някой от сцените. Твърдо не съм любител на ужасите, но общото крайно впечатление от сериала ми е добро. Сега, на второ гледане вече не ме притесняват разните му гадини и превъплащения, а и си харесвам двата лисугера. В крайна сметка доброто побеждава Simple Smile 
Не се отказвайте да го гледате или си пуснете като антидот  Secret Garden, BOF или My Name is Kim Sam Soon.

# 459
Аз изгледах Squid Game
"Сериалът се фокусира върху състезание, в което 456 играчи, извлечени от различни сфери на живота, но всеки от които е в дълг, играят набор от детски игри със смъртоносни санкции за загуба за шанса да спечелят награда от 45,6 милиарда йени."

Да ви кажа, със смесени чувства съм... от една страна е много интересен и зарибяващ, изгледах го за 2 дни... от друга страна - толкова жесток и кървав филм отдавна не бях гледала... ако изобщо някога съм... та така - малко се отклоних от стандартните романтични комедии напоследък, но в крайна сметка не съжалявам, че го гледах - много добре направен филм с не лоша идея, вкарва те в размисли...

# 460
  • Карнобат
Аз изгледах Squid Game
"Сериалът се фокусира върху състезание, в което 456 играчи, извлечени от различни сфери на живота, но всеки от които е в дълг, играят набор от детски игри със смъртоносни санкции за загуба за шанса да спечелят награда от 45,6 милиарда йени."

Да ви кажа, със смесени чувства съм... от една страна е много интересен и зарибяващ, изгледах го за 2 дни... от друга страна - толкова жесток и кървав филм отдавна не бях гледала... ако изобщо някога съм... та така - малко се отклоних от стандартните романтични комедии напоследък, но в крайна сметка не съжалявам, че го гледах - много добре направен филм с не лоша идея, вкарва те в размисли...

Аз заради него се зарибих и искам да гледам корейски сериали. Даже сега го гледам втори път и да ви кажа очаквам втори сезон, защото доста въпроси останаха без отговор и леко с отворен край сякаш остана.

# 461
Tsvetkova85, втори път?! Уау, това се вика да имаш здрави нерви! Simple Smile
Какви корейски сериали ти се гледат? Съвременни, исторически? Аз както вече много пъти съм споменавала съм фен на корейските романтични комедии, така че мога да препоръчам от този тип.
"Squid Game" не мога да му определя жанра, може би нещо средно между психо-трилър и ужаси.
При мен той беше някакво моментно залитане, за което не съжалявам, човек трябва да си излиза от зоната на комфорт, но определено няма да го гледам втори път... И ще се върна към "моя" си жанр, за да си възстановя психиката Grinning

# 462
  • вятърничава
Змей Горянски и Tsvetkova85,благодаря ви!
Тъкмо в момента се чудя да го подхващам ли,явно ще.

# 463
Интересни сериали са:
- Kairos
Скрит текст:
Резюме: Ким Со Джин (Shin Sung Rok) е много успешен мъж със страхотна работа, който има и чудесно семейство – съпругата му Канг Хьон Че (Nam Gyu Ri), която е цигуларка, и дъщеря им. Но един ден детето е отвлечено и така прекрасният му живот изведнъж спира. Ким Со Джин изпада в отчаяние. Но за да промени съдбата ѝ, той се свързва с Хан Е Ри (Lee Se Young) един месец в миналото.

Е Ри учи и работи на непълно работно време, за да спечели достатъчно пари, за да плати за операция на болната си майка, докато един ден майка ѝ изведнъж изчезва. Е Ри е изпаднала в отчаяние, когато Ким Со Джин от бъдещето се свързва с нея…
;
365: Repeat The Year
Скрит текст:
Десетима души, които си мечтаят за перфектния живот, пътуват една година назад във времето. Това им дава възможност да поправят грешките и да поемат по нови пътища, но и същевременно отключва мистериозна заплаха за живота им.

Чи Хьон Джу е детектив със 7 години опит в сферата си, който получава възможност да се върне назад в миналото. Отначало това изглежда като невероятна възможност, но в последствие той научава, че всички, които са участвали, са замесени в "мистериозни случаи".

Шин Га Хьон е писател. Тя е създател на популярния уебкомикс "Скрит убиец". Работи над него през последните 3 години, работохоличка е и перфекционалист. Един ден претърпява инцидент, който превръща живота ѝ в ад. Тогава получава предложението за "експеримента" за пътуване назад във времето. Га Хьон се впуска във възможността да започне отначало, но с това идват и неочаквани последствия.
Welcome 2 Life
Скрит текст:
И Дже Санг е адвокат в една от най-големите правни кантори в Корея - JK. Отличен в работата си , но се интересува само от печалбата от случаите. Един ден преживява мистериозен инцидент, който го вкарва в паралелна реалност. Там И Дже Санг е прокурор, стриктно прилагащ тежката ръка на закона. Женен е за Ра Ши Он, която го обожава и му е вярна. В света, от който идва, И Дже Санг е приключил взаимоотношенята си с нея преди десет години.Там тя работи като детектив. Той се изправя пред трудностите на различната реалност.
Familiar Wife
Скрит текст:
Ча Джу Хьок (Ji Sung) и Со У Джин (Han Ji Min) са женени от пет години. Ча Джу Хьок работи в банка, а Со У Джин преследва своя кариера. Но оказал се в неочаквана ситуация, той прави избор в миналото, което довежда до това хората около него да имат напълно различен живот в настоящето, включително тяхното семейство и брак…
Another Miss Oh
Скрит текст:
Сериалът разказва историята на Пак До Кьонг (Eric) - най-добрия звуков режисьор в страната. Погълнат изцяло от работата си, той не се интересува от жени. Но благодарение на дарбата си да вижда бъдещето, пътят му се пресича с този на О Хе Йонг (Seo Hyun Jin). Тя се е сблъскала с многобройни препятствия в живота, но ето че един ден късметът ѝ се усмихва. Още от училищните години
тя не е имала възможността да покаже себе си, тъй като е била в сянката на друго момиче със същото име (Jun Hye Bin)…
Spring Turns to Spring
Скрит текст:
Ким Бо Ми (Lee Yoo Ri) работи като телевизионна водеща на новини, грижеща се единствено за себе си. В същото време И Бом (Uhm Ji Won), някога популярна актриса, сега е омъжена жена, прекарваща цялото си време в грижа за семейството. Но какво ще се случи, когато един ден двете се оказват с разменени тела?
Angry mom
Скрит текст:
В драмата се разказва за самотна майка, която отива на училище отново, за да защити дъщеря си от нападките и насилието, причинени ѝ там.

Чо Канг Хи (Kim Hee Sun), забременяла в тийнейджърска възраст, отглежда сама дъщеря си О А Ран (Kim Yoo Jung). Когато разбира, че момичето ѝ е жертва на тормоз в училище, решава да направи нещо по въпроса и влиза в училище като гимназистка под прикритие. Това, което произтича, е положителна, оптимистична и трогателна "история, която има за цел да подчертае проблемните точки в образователната система на Южна Корея“...
The Uncanny Counter
Скрит текст:
Сериалът разказва историята на ловци на демони, наречени „Counters“, които се представят за служители на ресторант за юфка, за да хващат зли духове, които са се върнали на земята в търсене на вечен живот. Всеки от тях има свои собствени специални способности…
Со Мун (Joe Byeong Gyu) е ученик в гимназията и най-младият член на "Counter". Неговата специална способност е физическата сила. Като дете той участва в мистериозна автомобилна катастрофа. Родителите му загиват при инцидента, а той претърпя няколко операции, но в крайна сметка не успява да се възстанови напълно и това води до трайно накуцване. Той иска да живее възможно най-тихо, но непрекъснато е измъчван от леденостудени погледи и обезсърчаващ шепот, и в крайна сметка се превръща в централна фигура сред "Counter".
Га Мо Так (Yu Jun Sang) е бивш полицай с невероятна сила. Преди 7 години е претърпял инцидент, след койт губи паметта си. Той става и основен ментор на Со Мун.
До Ха На (Kim Se Jeong) може да усети зли духове на стотици мили. Когато докосне някого, тя може да прочете спомените му.
Чу Ме Ок (Yum Hye- Ran) е готвачът на ресторанта с юфка. Тя е котвата и емоционалният стълб на групата.
Че Джанг Мул (Ahn Suk Hwan) е първият "Counter " в Корея и се занимава с управлението на разходите на групата. Той е легенда сред "Counter".
Kingdom
Скрит текст:
По време на епохата Чосон се разпространява мистериозна чума, превръщаща хората в зомбита. Коронованият принц И Чанг (Чу Джи Хун) трябва да се изправи срещу нови врагове, за да разкрие злото и да спаси страната си…
Taxi driver
Скрит текст:
Историята на мистериозна таксиметрова фирма, която отмъщава от името на жертвите, които не могат да получат справедливост от закона.
Ким До Ки завършва Военноморската академия и е част от UDT (екип за подводно разрушаване). Майка му е убита от сериен убиец и животът му се променя след това. Ким До Ки работи като таксиметров шофьор в Rainbow Taxi. Компанията е необикновена и предлага специална услуга „обаждане-отмъщение“. Ако клиентите ги помолят да отмъстят, Ким До Ки и неговите колеги ще извършат услугата.

Канг Ха На е прокурор. Тя има един недостатък - проявява агресивност, когато е изправена пред несправедливост. Докато разследва изчезването на бивш затворник, тя започва да подозира мистериозния таксиметров шофьор Ким До Ки.

Чанг Сънг Чол е главен изпълнителен директор на Rainbow Taxi. Той ръководи операциите за наказване на извършителите на незаконни действия и възползване от сляпото петно на правосъдната система. Той е по-топъл от всеки друг към жертвите, но абсолютно жесток и безмилостен към престъпниците.

Го Ън е хакер в Rainbow Taxi. Тя може да намери всякаква информация за хората. Го Ън е експерт в използването на цифрови устройства, от системи за видеонаблюдение, смартфони до компютри и е дясната ръка на Ким До Ки.
Sweet home
Скрит текст:
След като семейството му умира при инцидент, самотникът Ча Хьон Су (Song Kang) се премества в нов апартамент. Спокойният живот на гимназиста скоро е нарушен от странни инциденти, които започват да се случват в новата сграда. Докато хората се превръщат в чудовища, Хьон Су и други жители се опитват да оцелеят…
Cheat on Me, If You Can
Скрит текст:
Драмата разказва за Канг Йо Джу (Jo Yeo Jung), авторка на криминални романи, която мисли само за това как да убива хора в книгите си, и за съпруга ѝ У Сонг (Go Joon), бракоразводен адвокат, подписал меморандум, в който е записано: „Ако изневериш, умираш“…

Качих резюметата им в спойлери.

# 464
  • гр. София
Благодаря, за предложените сериали Simple Smile
Един въпрос относно Squid game, няма ли гадни неща там, аз така чух.
Гледах 3 серия на Лисиците, на острова се случиха неприятни неща, това с Имугито е интересно. Чудя се, защо само дъщерята не изчезна, тя не е жител на острова ли? Радва ме Йон със своите огнени опашки. Харесвам много ветеринаря, приятелят лисица на Йон, беше много смешен като разказваше, че има травма, защото е бил прострелян от ловец в опашката Joy
Харесва ми Джи А умна и съобразителна, но е свързана с имуги. И това дете, което отнесоха от острова...
Продължавам да гледам 4 епизод.

Общи условия

Активация на акаунт