Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 248
  • 780
  •   1
Отговори
# 510
И на мен ми прави впечатление колко агресивни са жените, особено в съвременните сериали. В историческите не са чак толкова, уж са някак скромни, все гледат в земята, обаче всъщност са доста нахални пак, като харесат някой мъж отърване няма - почват някакви машинации да го спечелят, то не са случайни срещи, не е събиране на информация през втори, трети, пети човек...

# 511
Една влогърка корейка говореше за това - мисля, че и преди съм писала. Каза, че корейските мъже са възпитавани, че трябва да има емоционална връзка преди физическата - и това е задължително,ако имат сериозни намерения. Дори да мамят някоя жена(т.е. да я искат залюбовница, да крият от нея, че вече имат семейство), минават през пълното романтично ухажване - държане за ръце, срещи, разговори, преди да се стигне до физическата част.
Тя сподели, че повечето мъже са изключително неопитни и на нея не й харесва тази традиция, защото не може да разбере дали е физически съвместима с конкретния човек - когато това стане, вече е изгубено много време и емоции.

От друга страна (пак от същата влогърка) - мъжете ходят в клубове, за да се запознаят и преспят с някоя жена (жените ходят за същото). Хора, които са се запознали по този начин по правило не започват връзка. Ако един кореец преспи с жена на първата среща, или скоро след това, това означава, че изобщо не се интересува от нея за друго и няма да я потърси повече.

# 512
Една влогърка корейка говореше за това - мисля, че и преди съм писала. Каза, че корейските мъже са възпитавани, че трябва да има емоционална връзка преди физическата - и това е задължително,ако имат сериозни намерения. Дори да мамят някоя жена(т.е. да я искат залюбовница, да крият от нея, че вече имат семейство), минават през пълното романтично ухажване - държане за ръце, срещи, разговори, преди да се стигне до физическата част.
Тя сподели, че повечето мъже са изключително неопитни и на нея не й харесва тази традиция, защото не може да разбере дали е физически съвместима с конкретния човек - когато това стане, вече е изгубено много време и емоции.

От друга страна (пак от същата влогърка) - мъжете ходят в клубове, за да се запознаят и преспят с някоя жена (жените ходят за същото). Хора, които са се запознали по този начин по правило не започват връзка. Ако един кореец преспи с жена на първата среща, или скоро след това, това означава, че изобщо не се интересува от нея за друго и няма да я потърси повече.
Втората част е като в България, повечето пъти мъжете са ловци и определено не уважават, нито искат връзка с жена преспали на първата среща. От друга страна познавам и семейства, в които жената е била активната и я преследвала мъжа.
Хора всякакви, но първата част
Цитат
Една влогърка корейка говореше за това - мисля, че и преди съм писала. Каза, че корейските мъже са възпитавани, че трябва да има емоционална връзка преди физическата - и това е задължително,ако имат сериозни намерения
е задължителна според мен! Когато има емоции се получава и с физическата част, и по-скоро другото е загуба на време, защото да градиш нещо само на физическа част е загуба на време, а дори и няма как да разбереш имаш ли физическо привличане с почти непознат.

Малко отклонение стана, но сякаш просто в сериалите показват нещата малко крайно. Едно е да има емоционална връзка съвсем друго е да няма абсолютно нищо и жените да са преследвачките. Но да, хора и култури всякакви. Интересни са ми, тъй като е нещо много ново за мен като сериали се чудех колко в тях е показана реалната култура и защо е така Simple Smile
Може би жените са повече от мъжете там и това оказва влияние. Ето една красива и любима песен, за да не е като спам

# 513
Ако един кореец преспи с жена на първата среща, или скоро след това, това означава, че изобщо не се интересува от нея за друго и няма да я потърси повече.
Благодаря, pppqqq, сега ми се изясни фабулата в един сериал, дето гледах преди половин година сигурно Grinning
Там главните преспаха заедно като се видяха за  първи път общо взето, но то беше по погрешка - той пиян, мислеше я за друга, тя дрогирана с някакви специални прахове, иначе много скромно момиче разбира се Simple Smile
И затова явно е била голяма интригата в сюжета, че в крайна сметка се харесаха и се ожениха...
Но явно интригата е била за корейците, аз чак сега я разбрах Satisfied

# 514
  • България
И в китайските сериали е подобно.
То май си е така при тях, жените са доста агресивни, мъжете по-кротко го дават.
Пише се, че заради аборти на момичета, момчетата са повече, може и това да обръща нещата.
Или пък фактът, че в днешен Китай все още има общества, в които има матриархат. Grinning
https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloomberg-world/91398-posledniya … t-v-kitay-chast-1

# 515
И в китайските сериали е подобно.
То май си е така при тях, жените са доста агресивни, мъжете по-кротко го дават.
Пише се, че заради аборти на момичета, момчетата са повече, може и това да обръща нещата.
Или пък фактът, че в днешен Китай все още има общества, в които има матриархат. Grinning
https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloomberg-world/91398-posledniya … t-v-kitay-chast-1
Е при повече момчета би трябвало момчетата да са по-агресивни по мойта логика, да се конкурират за ограничения ресурс. И в същото време момичетата да са по-дръпнати... а то обратното...

# 516
  • България
Ще стане малко, като кокошката и яйцето, или търсенето и предлагането, но ако момичетата са по-малко, то те ще избират с кого и ще имат самочувствието на хора, които няма да бъдат отблъснати, колкото и да са некрасиви или не много интелигентни.
Така че, оглежда се избира и го повлича за единия крак, като трофей. Joy

# 517
  • гр. София
Змейче, за кой  сериал става дума? То и западните мъже не се женят за първата срещната бройка, грубо звучи, но е така. Освен ако не го заплашат с оръжие Simple Smile
Моарейн, точно така става. Гледах едно клипче, за съжаление сега не го намирам - деца в детската градина или е Китай или някоя от бившите руски републики, Момченцата са подредени в колона и Момиченцата минават и си избират, има които веднага тръгват, някои се дърпат, но тръгват, имаше само едно момченце, което упорито си чакаше неговото момиче, въпреки, че почти го бяха завлекли Joy Много хубаво клипче. Показва нагледно как стават нещата.

# 518
Змейче, за кой  сериал става дума? То и западните мъже не се женят за първата срещната бройка, грубо звучи, но е така. Освен ако не го заплашат с оръжие Simple Smile
Моарейн, точно така става. Гледах едно клипче, за съжаление сега не го намирам - деца в детската градина или е Китай или някоя от бившите руски републики, Момченцата са подредени в колона и Момиченцата минават и си избират, има които веднага тръгват, някои се дърпат, но тръгват, имаше само едно момченце, което упорито си чакаше неговото момиче, въпреки, че почти го бяха завлекли Joy Много хубаво клипче. Показва нагледно как стават нещата.

Мисля, че става въпрос за този сериал https://mydramalist.com/9558-fated-to-love-you. Римейк е на тайвански сериал.

# 519
  • гр. София
И аз си мисля за този сериал, но може да друг Simple Smile

# 520
Оля, аз го знам като "You Are My Destiny", поне в Нетфликс така излиза. Но сега като го потърсих, в Уикипедията излиза:

"You Are My Destiny[1] (Korean: 운명처럼 널 사랑해; RR: Unmyeongcheoreom Neol Saranghae; lit. Fated to Love You)..."

Та явно го има под различно име на различните места.

# 521
  • гр. София
Установих, че миналата година съм стигнала до 9 епизод на Гумихото, но понеже на компютъра имам свалени само 6 мислех, че съм по-назад. Краят на 9 серия е незабравим Simple Smile
Скрит текст:
унищожението на бабата-духът на мрака. Директната заплаха към имуги. И това, че главните са заедно - целувката Simple Smile
Скрит текст:

# 522
  • вятърничава
Tune in for Love

Могат да правят корейците филми с нормални отношения (нормални за европейците) между мъже и жени/момчета и момичета.Може би защото е за Netflix.

Скрит текст:

Хубава история,спокойна,разказана и изиграна добре,химия и физика между главните. Няма стреснати и сякъш ударени от ток след докосване.Прегръщаха се и се целуваха, душици сладки.Хареса ми много,оставя едно приятно топло чувство след гледане.И как да не ми харесат Ким Го-ън и Чонг Хе Ин.След закачката им в "Гоблин", тук си паснаха като ръка в ръкавица.Тя се е разхубавила,пораснала.Той с прекрасната си смирена усмивка,такъв сладур.След толкова калмари,смъртоносни игри,гумихо и тъмни сили,екшън,убийства и спец агенти по Нац.сигурност ,този филм ми дойде като глъдка свеж въздух.Ако можете да изтраете 2 часа нормалност - има го онлайн с превод на български ,търсете tune in for love(2019) / тон за любов.

# 523
Love scene number - https://mydramalist.com/72859-love-scene-number също разбива корейските морални ценности. Минисериал е и в него се разказва за сложните любовни истории на четири жени на възраст между 23 и 42 години. Всяка героиня има два епизода. Едната героиня е
Скрит текст:
студентка, която има три гаджета.

# 524
И аз гледах един съвременен сериал за 5 съквантирантки, които уж бяха студентки, но едната се оказа, че само се прави на такава. Та тя беше хубавицата на групата и не ходеше на работа, а я издържаха богати "гаджета". Та и тя имаше няколко едновременно...

Общи условия

Активация на акаунт