Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 227
  • 780
  •   1
Отговори
# 495
  • гр. София
Аз харесвам чосонските сериали Simple Smile Женската традиционна дреха Ханбок е много хубава, това което ме забавлява е само лампиона, който слагат кисенгите на главите си вместо шапки.
Препоръчвам не за първи път 100 days my Prince. Много хубав, смешен и с чудесен финал Simple Smile

# 496
  • вятърничава
Тази актриса участва в Гоблин, сестрата на Гоблина.

# 497
Тази актриса участва в Гоблин, сестрата на Гоблина.

Много нежна! Не знам дали всички тези азиатки толкова красиви, нежни и изящни са такива по рождение или имат някаква корекция, но са като приказни създания, съвсем различна красота от европейската или близко източната.

Не знам много за културата и Гоблин ми беше първия сериал, защото една приятелка видя, че започва по тв и ми каза, че бил супер романтичен и се учуди, че не гледам. Е, наистина не знам как може да пропусна толкова впечатляващи истории. Не съм сигурна Гоблин или Moon Lovers ми е по-любим. Русалката не ми хареса особено, но този, който беше дооста странен за мен е ''Първият ми живот'' , може би е част от културата цялата тази срамежливост, която почти отделя един индивид от света и хората?  И от къде идва това мъжете не само да не поемат инициативата, но дори да ''бягат'' от жените, а те да ги преследват? Имаше го и в Гоблин, освен че тя го целуна първа неговата реакция беше фрапираща, после последва едно избягване, криене по стаите...

# 498
  • България
Аз харесвам чосонските сериали Simple Smile Женската традиционна дреха Ханбок е много хубава, това което ме забавлява е само лампиона, който слагат кисенгите на главите си вместо шапки.
Препоръчвам не за първи път 100 days my Prince. Много хубав, смешен и с чудесен финал Simple Smile
Предпочитам китайските, с коланите на кръста, които правят фигурата много елегантна.Grinning
Може би това е една от причините да държат актьорите си гладни. Grin
При корейците, може и с коремче, с тия високи талии, могат да се скрият много проблемчета. Joy
Слагам този принц в планираните.
Вчера по грешка започнах с Lovers of the Red Sky (2021)
Много фентъзи начало, интересно.
Ще чакам финала и ако е ОК, ще продължа с гледането.
Явно Ahn Hyo Seop ми е направил впечатление в Abyss (2019), затова съм започнала негов сериал.

# 499
  • вятърничава
За Гоблина е ясно, много внимават в отношенията възрастен мъж - ученичка. Самите сериали може да не бъдат допуснати за излъчване, да не говорим, че самите зрители започват да критикуват и осъждат подобни сцени.
Затова в "Гоблин" връзката между двамата започна да се случва след като тя завърши, а целувки и прегръдки чак след 9 години самота.... за по-сигурно.И да, корейските порядки са странни за нас, трябва да им свикне човек.

МоарейнД, може да са по-красиви китайските одежди, но се питам имат ли нещо общо с автентичните им облекла и прически.

# 500
Ким Со Хьон, както и Ким Ю Джонг са във филмовата индустрия от деца и имат много роли. Заедно с Йо Джин Гу, Ю Сънг Хо и още няколко са израснали, така да се каже, пред очите на всички и са любимци на нацията.

Харесвам облеклото от миналото им. Всяко нещо има определено значение. Шапките на мъжете показват социалния им статус. Украшенията на жените и платът, от който са изработени дрехите им също. Дори начинът по който е вдигната косата им има определен смисъл. Например, кисенгите са си вдигали косите едва след като са прекарали първата си нощ с мъж.

T.Valcheva, различна култура и възпитание. Не толкова срамежливост, колкото сдържаност е при тях. Не е прието да показваш открито чувствата си, дори и с най-близките си. Конфуцианството си е оставило отпечатък, който все още е вкоренен в тях. За нас е странно, но за тях е нещо нормално. Точно тази "обраност" в поведението може би ни привлича първоначално към техните сериали.
Шегуваме се тук, че технически може да са много напред, но емоционално са заседнали някъде в средновековието.

# 501
Аз им свикнах и ги харесвам, но съм съгласна, че са комични понякога. В Господин кралица обясняваха отделните части на женския костюм, както и че чрез него се постигала най-сексапилната женска фигура 😆

# 502
Точно тази "обраност" в поведението може би ни привлича първоначално към техните сериали.
Шегуваме се тук, че технически може да са много напред, но емоционално са заседнали някъде в средновековието.
Да, точно това ме привлича много.  Но все пак на някакъв етап да покажат емоция де. И все пак жените са доста по ''разкрепостени'' , дори бих казала леко странно ми се вижда на моменти....ок, за Гоблин тя е ученичка, но Съни и Жътваря?  Та тя го сваляше още като го видя на моста, почти го целуна, искаше му номера, настояваше, преследваше го...  а той като изплашена девойка. И после дори не смееше да я хване за ръка, никой не говори за бурни демонстрации, но те мечтаеха един за друг, плачеха и т.н. а дори нямаше лек допир на устни или ръце.
Но ето в Moon Lovers, действието се развиваше много по-назад във времето и четвъртият принц беше доооста по-различен като поведение от всеки друг, когото съм виждала, доста активен  Simple Smile )  в него бих се влюбила.

А в първият ми живот по същия начин тя се влюби в него, а той беше като изял отровни гъби през цялото време, тотално неадекватен за доста дълго време. От всичките четири сериала, които съм гледала жените са преследвачки, настояват, тичат след мъжете, а те се правят на ощипани. Прекалено ми е...

# 503
В някои сериали се намеква, че има интимности, но не се показват. Примерно в този сериал Вечерята на вещицата, главната определено имаше интимна връзка с писателя, въпреки че нищо не беше на екран, а и майката е имала връзка с женен мъж.
В Squid game има секс сцена (грозна), но той е изключение - за първи път виждам такава в корейски сериал.

# 504
И на мен “100 days my Prince” много ми хареса!

# 505
  • България
МоарейнД, може да са по-красиви китайските одежди, но се питам имат ли нещо общо с автентичните им облекла и прически.
Мисля че да.
Поне бързи справки, даже на български, показват облеклото от т.нар. исторически сериали, вуксии.
https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9+% … bih=937&dpr=1

https://www.aliexpress.com/item/4001131669663.html?spm=a2g0o.pro … 14716256592%22%7D

https://aliexpress.ru/item/4000794392335.html?dp=201080-105787.1 … aa5e6508992bf0e82
https://aliexpress.ru/item/1005001695909920.html?spm=a2g2w.detai … _bucket_id=250596

# 506
  • вятърничава
Olia T , ветеринарят от Гумихото днес има рожден ден Birthday

# 507
  • гр. София
Жив и здрав и да ни радва още с много изиграни роли Simple Smile
Змей Горянски, много хубав сериал е. Има си всичко. Понякога си слушам музиката или гледам клипчета. Този принца като кажеше О-хо и все му беше неудобно Joy В един друг сериал двамата главни се появяват в камео и има закачка със сериала Simple Smile
В сериала  100 days my Prince се показва символиката на прическата, когато е омъжена може да си вдигне косата.
То в Mr Queen кралицата си спести важна част от облеклото Joy, но имаше толкова неща за обличане, направо ужас Joy

# 508
Точно тази "обраност" в поведението може би ни привлича първоначално към техните сериали.
Да, точно това ме привлича много.  Но все пак на някакъв етап да покажат емоция де. И все пак жените са доста по ''разкрепостени'' , дори бих казала леко странно ми се вижда на моменти....ок, за Гоблин тя е ученичка, но Съни и Жътваря?  Та тя го сваляше още като го видя на моста, почти го целуна, искаше му номера, настояваше, преследваше го...  а той като изплашена девойка. И после дори не смееше да я хване за ръка, никой не говори за бурни демонстрации, но те мечтаеха един за друг, плачеха и т.н. а дори нямаше лек допир на устни или ръце.
Но ето в Moon Lovers, действието се развиваше много по-назад във времето и четвъртият принц беше доооста по-различен като поведение от всеки друг, когото съм виждала, доста активен  Simple Smile )  в него бих се влюбила.

А в първият ми живот по същия начин тя се влюби в него, а той беше като изял отровни гъби през цялото време, тотално неадекватен за доста дълго време. От всичките четири сериала, които съм гледала жените са преследвачки, настояват, тичат след мъжете, а те се правят на ощипани. Прекалено ми е...

Там жътваря не можеше наистина да отговори на чувствата, защото беше жътвар и това му пречеше.

# 509
Хаха е не! Всеки пък оправдание на мъжете. Има нещо много понтарящо се в сериалите и то е че жените са свръх активни, а мъжете пасивни.
В моят първи живот тя също има оправдание, беше на 30 и никога досега дори не се беше целувала, но действа! Първа го целуна, първа се влюби и после правеше неща към него, докато той беше като психопат леко . 🙄
Не знам в реалния живот жените пак ли са толкова преследващи и ласкаещи мъжкото его. Докато те самите се правят на ударени, недостъпни   ...

Общи условия

Активация на акаунт