Harry Potter (TV series) - Дом 'Бг мама' в Хогуортс (фен тема за предстоящия сериал)

• 13 321
  • 317
  •   1
Отговори
  • София

ТИЙЗ~АНОНС

Добре дошли във фен темата на Бг мама за едно от най-големите събития в историята на стрийминг услугите - сериалът за най-прочутите магьосници и най-прочутото училище за магии в света. 🙂
Поредицата за Хари Потър, която благодарение на невероятния талант на Дж. К. Роулинг се превърна в световен феномен без аналог. Две поколения израснаха с тази поредица, а за величито и магията на този свят и герои живо доказателство са прочутите университети Оксфорд и Кеймбирдж, където четивото е сред учебната литература.

Романите на Роулинг са на 1 място в света за всички времена в класацията за най-продавани поредици с над 600 млн. продадени книги.
Общият световен приход от осемте филма е $7.7 млрд. Ако добавим и филмите за Фантастичните животни (защото са от същата Вселена) общия приход набъбва на $9.66 млрд.
Реално само Марвел Вселената и Стар Уорс са пред Хари Потър в тази класация на най-успешните филмови франчайзи в историята.

Премиерата на сериала за Хари Потър се очаква през 2027 г. (беше планирано за 2026 г. и все още има малък шанс за тогава) и със сигурност ще бъде събитието на годината.
Снимките би трябвало да започнат през Април’ 2025 г. Най-късно през лятото на 2025 г.
Ще се снима предимно в Leavesden, който е базиран в северната част на Уотфорд, област Хартфордшър, Англия.

Какво се знае до момента:
Продукция на  Warner Bros
Дистрибутор: MAX
Изпълнителни продуценти: Дж. К. Роулинг и Дейвид Хейман (филмите за Хари Потър)
Шоурънъри: Франческа Градинър и Марк Майлъд
Сценаристи: Франческа Градинър (Succession ; His Dark Materials), Джоузефин Гардинър (Whistling Jack) и Лора Нийл (Killing Eve)
Режисьор: Марк Майлъд (Succession ; Game of Thrones ; The Menu)

Все още нямаме официално обявен каст.
Най-горещите спекулации са за ролите на Дъмбълдор, Снейп и Волдемор.
Около Марк Райлънс и Гари Олдман се шуми за ролята на професор Албус Дъмбълдор.
Папа Есиеду и Адам Драйвър са сред спряганите за ролята на професор Сивиръс Снейп.
Килиън Мърфи се свързва с ролята на Онзи-който-не-бива-да-се-назовава, но ние понеже сме смели като Хари ще го наричаме като Лорд Волдемор.
Над 32 000 деца между 9 и 11 г. възраст и живеещи във Великобритания и Ирландия са кандидатствали за ролите на Хари, Рон и Хърмаяни.

Сезоните ще са 7, като всеки един сезон ще е базиран на съответния роман от поредицата.

Аз лично съм раздвоен. От една страна ме е страх много да не развалят най-любимата ми фентъзи поредица, но от друга страна като гледам какви хора се заемат с проекта изпитвам едно особено вълнение и нетърпение.
Ясно е, че книгите ще си останат недосегаеми, но ако екипът си изиграе правилно картите, то сериалът може да надмине филмите.

Какво е Хари Потър за мен?
Магия!

Само с тази простичка дума мога да опиша чувството, докато четях романите. Навремето бях толкова вманиачен, че си записвах всяка една магия и си я произнасях.
Историята, героите и целия този свят измислен и описан от Ролунг е сред най-магическите и велики художествени произведения, които съм чел.
На филмите не съм чак такъв фен, въпреки че пак са ми любими и заслужават висока оценка. Ако филмите бяха филми сами по себе си щяха да са по-велики, но като ги сложиш до книгите и някак си олекват.
На ред е сериалът! 😊

РОМАНИ & ФИЛМИ

Книгите в издателство Егмонт
(корици, твърди разбира се):

Хари Потър и Философският камък (1997)

Хари Потър и Стаята на тайните (1998)

Хари Потър и Затворникът от Азкабан (1999)

Хари Потър и Огненият бокал (2000)

Хари Потър и Орденът на феникса (2003)

Хари Потър и Нечистокръвния принц (2005)

Хари Потър и Даровете на Смъртта (2007)

Филмите

Хари Потър и Философският камък (Harry Potter and the Philosopher's Stone) (2001) ~ IMDB ~
Хари Потър и Философският камък (Harry Potter and the Philosopher's Stone) (2001) ~ Rotten Tomatoes ~

Хари Потър и Стаята на тайните (Harry Potter and the Chamber of Secrets) (2002) ~ IMDB ~
Хари Потър и Стаята на тайните (Harry Potter and the Chamber of Secrets) (2002) ~ Rotten Tomatoes ~

Хари Потър и Затворникът от Азкабан (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) (2004) ~ IMDB ~
Хари Потър и Затворникът от Азкабан (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) (2004) ~ Rotten Tomatoes ~

Хари Потър и Огненият бокал (Harry Potter and the Goblet of Fire) (2005) ~ IMDB ~
Хари Потър и Огненият бокал (Harry Potter and the Goblet of Fire) (2005) ~ Rotten Tomatoes ~

Хари Потър и Орденът на феникса (Harry Potter and the Order of the Phoenix) (2007) ~ IMDB ~
Хари Потър и Орденът на феникса (Harry Potter and the Order of the Phoenix) (2007) ~ Rotten Tomatoes ~

Хари Потър и Нечистокръвния принц (Harry Potter and the Half-Blood Prince) (2009) ~ IMDB ~
Хари Потър и Нечистокръвния принц (Harry Potter and the Half-Blood Prince) (2009) ~ Rotten Tomatoes ~

Хари Потър и Даровете на Смъртта - част 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1) (2010) ~ IMDB ~
Хари Потър и Даровете на Смъртта - част 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1) (2010) ~ Rotten Tomatoes ~

Хари Потър и Даровете на Смъртта - част 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2) (2011) ~ IMDB ~
Хари Потър и Даровете на Смъртта - част 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2) (2011) ~ Rotten Tomatoes ~

ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ

~ ОФИЦИАЛЕН САЙТ ~

Harry Potter (TV Series) - IMDB

Harry Potter (TV Series) - FANDOM

Хари Потър - Бг Мания

Хари Потър (сериал) - Бг Уики

Всички магии и заклинания

Официален Ютюб канал

Всички новини и теории за сериала - Ютюб

Официална Хари Потър страница във Фейсбук

Фен страница във Фейсбук за сериала

Официална Хари Потър страница в Инстаграм

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 18:38 от Diavolo

# 1
First Joy

И в анкетата също. За любим герой посочих Хедуиг, защото ми беше много мъчно как през цялата история Хари
Скрит текст:
се държеше дръпнато с нея и накрая вместо временно да я пусне и да я прати някъде, той я държеше затворена и в крайна сметка тя умря в тъпата клетка (по негова вина).
Хедуиг заслужава повече!

Харесвам книгите - за мен са много интересни (бяха по-интересни първия път, когато ги прочетох), но мисля, че Джоан Роулинг е много по-различна като начин на мислене и светоусещане от мен и затова има доста неща, които не приемам и които ме дразнят.
Скрит текст:
Примерно една дребна подробност - абсолютно всички мислят, че Хагрид е странен, защото му пука за животните и изглежда никой друг от персонажите не се интересува истински от тях. Освен може би Сириус. Знам, че много хора са така и не приемат домашните си любимци за част от семейството, освен това се дразнят от животните по улиците и изобщо. Предполагам, че и Роулинг е такава, заради начина й на писане, но за мен е обратното и няма как това да събуди симпатии у мен.

Що се отнася до сериала - много искам да го гледам, но ако надуша либерална пропаганда, съм пас.

# 2
Ще започна темата малко негативно, но абсолютно под никакъв предлог няма да го гледам, а и до колкото съм поразпитала разни познати, които са фенове като мен - и те няма да го гледат. Вероятността половината да са горди дебели гей трансджендър негри в инвалидна количка ме отказва даже да се опитам да се настроя да го гледам. С така модерните политически-коректни веяния ще направят Хърмаяни просто непоносима, а Хари още по-некадърен и нищо не можещ от колкото е в действителност...

# 3
И двете с дъщеря ми сме абсолютни фенове.
Поколебах се кой дом да избера - дадох глас за Грифиндор, но и Рейвънклоу ми е в сърцето. Труден ще е избора на шапката.
Ще изчакам да почнат снимките и да видя първите трейлъри, за да реша дали ще гледам.

# 4
What We Do in the Shadows- колко е хубав супер , ако си фен на вампири

# 5
  • Berlin
Мисля, че не трябва така предубедено да подхождаме. Като излезе сериалът, ще се види кои са актьорите. Аз ще го гледам, когато излезе по Нерфликс/Амазон сигурно, което ще е доста по-късно предполагам.

# 6
Благодаря за темата и анкетата!
Ще гледам задължително..

# 7
Скрит текст:
Ако го гледам, ще е от торенти Simple Smile
Впрочем, обсъждахме тъмноокожия Снейп (Паапа Есиеду?), но знаете ли, че има и други слухове за поканени актьори -
 Марк Риланс за Дъмбълдор, както и Марк Стронг (който е по-млад и може би е по-добрият избор в дългосрочен план, колкото и лошо да звучи). Марк Стронг участва в Пингвина и в новия сериал за Дюн, не ги следя, но наскоро го гледах в Шазам. Мисля, че като му залепят брада и перука, би могъл да се справи с ролята, защо не.

Шарън Хорган или Рейчъл Уайз за Макгонагол,

Брет Голдстийн за Хагрид.

Рейчъл Уайз си я спомням от Мумията - не знам как изглежда сега, но по принцип би могла да изиграе Макгонагол, според мен. Има излъчване на интелектуалка.

За сега нищо не е потвърдено и се пази строга тайна. Вероятно ще има официално обявяване на избраните.
Режисьорите са казали, че искат да се придържат към възрастта на персонажите от книгите - т.е. Снейп, Лупин и Блек са в началото на 30-те, а не на средна възраст.

# 8
Което значи, че Рейчъл Уайз няма да доближи ролята на Макгонагъл, защото трябва да изиграe човек на поне 57 години, ако се придържат към реалните възрасти на героите - Рейчъл беше отказала да се снима в последната Мумия, защото и бяха лепнали пораснал син, и тя не искаше да играе възрастна жена с пълнолетно дете.

# 9
Тя е над 50. С малко грим може да мине за 5-6 години по-стара.
А ако си изпълнят плана, докато стигнат до последния сезон, ще е на пенсионна възраст.

# 10
Когато е излязъл третия филм за мумията е била на почти 40, и пак не е искала да изглежда на толкова във филма, така че не бих я броила за 60 годишна баба в Хари Потър въобще, особено при условие, че най вероятно ще се връща в поредния марвеловски филм или сериал като ей такава кака
Скрит текст:

# 11
Аз съм голям фен на историята и ще гледам. Филмите не са ми особено любими, тъй като пропускат много неща от книгите, тъй че с интерес чакам новия им визуален прочит, в друг формат.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 20:42 от Kingfan

# 12
Ще дъм много доволна, ако ми върнат магията и излъчването на първите два филма.  Дано не оакат нещата само.

# 13
И аз съм раздвоена. Харесвам книгите, харесвам и екранизацията им. Рядко филми са ми покривали представите, създадени от книга. Но в случая мисля, че  при тези филми се случва. Трудно е да се направи толкова магична обстановка, ситуации. Затова се колебая, не ми се иска да си разваля впечатлението и създадените образи в представата ми. Вече асоциирам героите с конкретни актьори. Но от друга страна е напълно възможно тези нови серии да са също толкова хубави, както предишните. Дори си мисля, че може да "стъпят" на тях.

# 14
  • София
Нека въпрос 3 от анкетата да се чете така:
...[3] Романите или филмите, кои са ви по-любими?

Много се дразня от подобни грешки, хем проверявам и пак се случва, писна ми значи. 😠
Извинявам се.

За сериала.
Да, и аз имам тези опасения, но нека първо видим каста, но още по-важно е да видим първите епизоди преди по-крайни оценки. Това че съм фен десетка (мдам, гласувах в анкетата с '10') не значи, че ще им спестя критика, според моите разбирания, но не и само защото е модерно да се хейти...

Не знам дали осъзнавате, но аз сега се замислих, това е първия голям франчайз в историята, който ще има 3 от 3.
Романи + Филми + Сериал.
Има и други примери разбира се. Веднага се сещам за няколко заглавия:
Властелинът на пръстените разбира се ми изниква веднага, но тук сериалът не ляга на класическата книга на Толкин (която е по-скоро повече научен труд, колкото художествен роман, но това е друга тема)
Тъмните му материи (тук сякаш има най-много прилики, но къде е това произведение къде е Хари Потър като популярност)
Пърси Джаксън (виж горното)
Дюн (тук обаче сериала е далечен прикуъл)
Стар Уорс, Марвел и ДиСи са нещо съвсем различно и не са добър пример.
Има ли други прочути поредици с 3 от 3? Не може да няма, ама в момента се сетих само за тези примери.
Нищо, все тая. Искам да кажа, че рискуват страшно много. Защото тук няма да се разказва друга история. Напротив, лягат си на основната история и то едно към едно?! Първо ние имаме една представа от книгите, второ  едва ли има фен, който да не е гледал филмите и много трудно, ама много, много трудно мозъка ще приеме други образи. Непрекъснато ще има сравнения, защо този е рус, онзи пъпчив и т.н. И защо този е мигнал, а онзи се е покашлял и т.н.

Това което ми дава надежи и ме кара да съм умерен оптимист е, че Роулинг е пряко свързана с проекта и екипът, който ще прави шоуто е от доказани специалисти, зад които има сериозни успехи с много качествени заглавия. Също така според мен Уорнър и Макс няма да посмеят да подценят или неуважат публиката и феновете и аз лично изключвам всякакви пропаганди. Мисля си (надявам се), че лека-полека се вижда края на всичко това. Поне според мен пикът бе достигнат и кривата вече ще започне да пада надолу. Няма да е бързо и рязко, но ще е сигурно.

Сериалът според мен само ще обогати историята. Ще се вкарат страшно много неща от романите, които липсваха във филмите, защото там имаше ограничение от грубо 2 часа времетраене. Докато тук дори и епизодите да само 6 (примерно) това ще са 6 часа материал на книга. Това е тройна разлика спрямо филмите. Ако сценария е на ниво и каста е добър със сигурност ще избухнат мощно и ще счупят много рекорди.

Общи условия

Активация на акаунт