Harry Potter (TV series) - Дом 'Бг мама' в Хогуортс (фен тема за предстоящия сериал)

• 13 339
  • 317
  •   1
Отговори
# 45
По 8-10 епизода е ок за първите три книги. Но от четвърта нататък ще трябва или да удвоят, или да изрежат голяма част от материала.

# 46
В живота е по същия начин. Кой може да направи нещо велико съвсем сам? Винаги има лидер, някой, който обединява, и хора, които подкрепят и следват. Хари Потър е искрицата надежда в случая.

# 47
По 8-10 епизода е ок за първите три книги. Но от четвърта нататък ще трябва или да удвоят, или да изрежат голяма част от материала.

Не изключвам варианта някои от следващите сезони да са на 2 части. Особено ако сериалът има толкова успех, колкото имаше Hogwarts legacy

# 48
Здравейте, мисля да гледам и аз, пък ако е пълно с трансджендъри инвалиди ще спра да гледам.
Колелото на времето не го почнах изобщо, но главно на база отзивите за голямо и не добро отклонение от историята и такива за лоша актьорска игра.

Искам в Рейвънклоу, а любими герои са ми Снейп, Хари, Хърмаяни, Макгонагъл, Лупин и явно непопулярно Джини и Виктор Крум. Ако имах още един глас щеше да е за Сириус.
Имам известни проблеми с Рон, Дъмбълдор и Хагрид.

# 49
Моят любим персонаж беше Сириус, докато не започна да се държи като дете. Това не е нещо, на което мога да симпатизирам. Било му скучно в къщата и самочувствието му пострадало... И това при положение, че предстои война.
Разбирам, че и Снейп е незрял, но това не му попречи да си върши работата (имам предвид като шпионин).

# 50
В официалния сайт пуснаха статия с още интересни дейтали. Първи сезон ще бъде с 8 часа времетраене. Пийвс ще го има, а Хогуортс ще бъде пресъздаден, така че да изглежда като реално място - архитектурни мотиви като на древен замък с елементи на Грузинска архитектура.
Скрит текст:
Цитат
‘We went with the idea that Hogwarts is a real place,’ he explained, hoping to explore the architectural themes of the ancient castle and how they would evolve over time.

'So there will be elements of Georgian architecture, attempts at naturalism. Because, of course, we have the luxury of long-form storytelling.'

Със сигурност ще гледам сериала, аз също съм голям фен, но разбира се няма да съм особено доволен, ако започнат да променят много неща. Надявам се Дж. К. като е замесена, да не позволи това да се случи.

https://www.harrypotter.com/news/production-details-and-location … -potter-tv-series
[/spoiler]

Хогуортс като реално място?! Какво трябва да означава това? Нали точно в това е приказното, че изглежда хем реален, хем невероятно магичен. Дано не намалят магията на замъка.
И ОМГ, какви грузински архитектури в Англия, където се развива действието.
Изглежда се опитват да се отделят от филма, дано не развалят представите ни.

ПС Честита Коеда!

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 13:53 от Diorela

# 51
Сега проверих, объркал съм се с буквалния превод за Georgia/Georgian, което на английски е Грузия/грузински, но конкретно този архитектурен стил (Georgian Architecture) е получил името си от четирима британски монарси (George I, George II....) и е свързан с Великобритания. Иначе за това какво точно имат предвид под ‘We went with the idea that Hogwarts is a real place’ ще е интересно каква идея имат. Проблемът с Хогуортс във филмите е, че през годините много се променяше, а сега имат възможността да създадат една визия, която да остане през целия сериал.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 14:07 от sam001

# 52
  • Вестерос

# 53
Сега проверих, объркал съм се с буквалния превод за Georgia/Georgian, което на английски е Грузия/грузински, но конкретно този архитектурен стил (Georgian Architecture) е получил името си от четирима британски монарси (George I, George II....) и е свързан с Великобритания. Иначе за това какво точно имат предвид под ‘We went with the idea that Hogwarts is a real place’ ще е интересно каква идея имат. Проблемът с Хогуортс във филмите е, че през годините много се променяше, а сега имат възможността да създадат една визия, която да остане през целия сериал.

Успокоих се, не била грузинска, а била джорджианска архитектура. Joy
Като се казва, загубени в превода. Все такива куриози поражда този английски език. ММ си има лаф за това - казваш Манчестър, четеш Ливърпул, а разбираш Лондон. Joy
Чудила съм се защо на английски Грузия се превежда като Джорджия, от къде идва това?
А на грузински е Сакартвело, според уикипедия. Е, сега намерих обяснението:
Скрит текст:
Цитат
Самоназванието на грузинците е картвелеби (груз. ქართველები), а езика си наричат картули (груз. ქართული). Коренът картвел-и (ქართველ-ი) в името Сакартвело („земя на картвелите“) означава жител на историко-географския регион Картли (на грузински: ქართლი), наричан Иберия в документите на Източната Римска империя и считан за люлка на грузинската държавност.

Европейското название на Грузия, „Georgia“ (Георгия, произнасяно и като Джорджия, а оттам – бъркано понякога с това на американския щат Джорджия), е екзоним, използван още от средновековния период и свързван със Св. Георги, заради специалното отношение на грузинците към този светец. Ранни модерни автори като Жан Шарден са се опитвали да свържат името и с буквалното значение на гръцката дума γεωργός – земеделец.[5]

Наложилото се в български, руски и в ред други езици наименование Грузия произхожда от „Гурджан“, „Гурзан“ от арабско-персийски, сирийски и други източници. Смята се, че тези имена идват от арабско-персийското „гурдж“ („гурджистан“ – „страна на вълците“), отиващо към персийското „горг“ – „вълк“ и свързано с древноперсийското Вркан.[6]

ПС Имаше снимки как реално изглежда залата в Хогуортс - семпла, студена и мрачна. Имаше снимка, наполовина реалната зала, наполовина от филма. Каква само магичност са предали!!!
Радвам се, че живеем във времената на филмовата индустрия, в които се включват и компютърни обработки, които могат да възпроизведат на лента неща, на които е способно само нашето въображение.
Много ми харесва и местенето на стъбите, точно както си го представям.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 15:21 от Diorela

# 54
  • София
В тази страница са подредени всички по-сериозни слухове относно най-голямата тайна в момента в света на шоубизнеса - каста за Хари Потър сериала. 😀

Реално няма нещо изненадващо и което да не е писано в темата, но все пак е хубаво ей така да са систематизирани и подредени със снимки и инфо. 😊

https://thedirect.com/article/harry-potter-hbo-series-cast-actors

# 55
Понеже си правя ежегодното празнично гледане на цялата поредица реших да гледам и Фантастичните животни този път въпреки че не ги харесвам особено. Последните филми реално се падат предистория на Хари Потър. Доколкото си спомням (още съм на четвъртия филм) май само Дъмбълдор е общ като по главен герои и в двете поредици. Нещото, което ме притеснява е това, че изкараха Дъмбълдор с хомосексуална ореантация. Знам че самата Роулинг го беше написала в Туитър преди да бъдат заснети филмите, но някак си като е документирано на екран става факт и част от образа на героя. На мен лично това не ми харесва по две причини.
Първата е връзката на Дъмбълдор с Гриндевалд. Не беше нужно отношенията им да са любовни, за да се развият така. Реално едно приятелство, една братска любов е дори по-силна от романтично отношения. Поне такова е моето разбиране.
Втората причина е, че това опорочава връзката на Хари и Дъмбълдор и като цяло закрилническото отношение на директора към децата.

Та споменавам всичко това, защото се замислих дали тази информация от предисторията няма да повлияе на сюжета и образа на Дъмбълдор в сериала. Вие какво мислите по темата?

Между другото още не съм си избрала любим герои от поредицата. Май клоня към Джини, защото според мен е съвършения женски образ - независима, но без да го натрапва, любяща, нежна и ума и е доста силна от чиста магическа сила, в книги се е споменавало, че нейните заклинания са особено мощни.

# 56
  • София
И на мен Джини ми е любимка. Голям късметлия тоз Хари. Wink

Като става въпрос за мъжко приятелство, за мен Хари и Рон са перфектен пример. Simple Smile

По темата, аз доколкото си спомням, самата Роулинг си го е замислила да е 'Гей' но по някаква причина (тук наистина не знам и гадая) не го е написала буквално, а само загатва за това в романите си.
По-късно вече тя дава обяснения и официално потвърждава, че е Гей. Но не се сещам кога се случва това като година и дали вече не бяхме влезли в 'либералната уок ера' на шоубизнеса (която е в своя залез според мен) и може и за това да си е признала, а и така да смекчи малко нападките срещу нея самата и нейните крайни изказвания по тази и не само тази тема.
Тук със сигурност има по-запознати от мен относно целия този процес.

А на напосредствения ти въпрос, според мен в сериала няма да засегнат тези тема и ще я оставят да виси във въздуха. Евентуално само може да се загатне нещо такова, но нищо повече.
Не знам дали съм наивник, но наистина смятам, че от Уорнър ще ни изненадат много с шоуто и че ще искат да направят нещо велико за историята, но за да го постигнат не трябва да има абсолютно никакви пропагандни внушения и аз мисля, че точно това ще се случи.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 15:18 от Diavolo

# 57
Една по-интересна тема, която се дискутира за Дъмбълдор, е дали всъщност е злодей, заради целия план, който е имал за Хари. Много по-съществено за историята би било да покажат в сериала и част от неговата гледна точка, отколкото сексуалността му. SuperCarlinBrothers имат интересни теории за "Големият план на Дъмбълдор" и как важни събития от живота на Хари всъщност са внимателно премислени от него. Доколко Дж.К. всъщност ги е мислела тези неща още от началото няма как да се знае, но явно към края на поредицата вече се е зародила тази идея, та много би ми било интересно да покажат повече от тази страна на Дъмбълдор или поне да загатват с кратки сцени.

От семейство Уизли много харесвам Моли, майчината фигура, която стана за Хари и начинът, по който го подкрепяше. И точно една от теориите е свързана със семейство Уизли - че не е било случайност Хари да срещне първо тях на Кингс Крос, а е планирано от Дълбълдор да са там точно в този момент, за да може той да попадне на правилните хора.

# 58
Хари не попаднали първо на Драко когато си избираше пръчка?

# 59
В книгата Хари срещна Драко първо в магазина за мантии. И не го хареса още отпреди да се запознаят.

А планът на Дъмбълдор през цялото време е бил Хари да умре. Дори продължава да планира това на по-късен етап, когато търсят хоркруксите (и след като Хари умре, Снейп да довърши Волдемор). Така че дори да не го разглеждаме като злодей, определено е студенокръвен.

Общи условия

Активация на акаунт