Harry Potter (TV series) - Дом 'Бг мама' в Хогуортс (фен тема за предстоящия сериал)

• 13 344
  • 317
  •   1
Отговори
# 60
Планът на Дъмбълдор е Хагрид и семейство Уизли да са първите, които Хари ще срещне, за да го насочат към събитията, които ще доведат до унищожението на Волдемор. А иначе да, той среща Драко, когато си избират мантии и това пак оказва влияние в избора му да не иска да бъде в Слидерин. Но това точно не е част от плана на Дъмбълдор, а случайно стечение на обстоятелствата.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 16:26 от sam001

# 61
  • София
Интересни материали относно значими, но непоказани неща от романите във филмите, т.е. да ги очакваме в сериала (искрено се надявам). Все пак ще имат доста време. Повече от тройно спрямо един филм! Simple Smile

10 Magical Harry Potter Locations That Didn’t Make It to the Films (But Should Have)

Ето и видео по темата в две части (заслужава си)

# 62
Препрочитам книгите в момента, промяната в тона между третата и четвъртата, а след това и петата, е страшно забележим. Много неща съм забравила, откакто последно ги четох преди 10—15 години. Филмите съм ги гледала безброй пъти, но особено сега на препрочитане с ръка на сърцето мога да заявя, че книгите ми харесват повече.

Вълнувам се за сериала, честно казано си мислех, че ще мине повече време до следващата екранизация, но се радвам, дано има повече близки неща с книгите.

# 63
Новият Дъмбълдор почти е кастнат!
https://deadline.com/2025/02/harry-potter-tv-series-casting-john … edore-1236285903/

Много известен актьор - John Lithgow ; аз съм го гледала най-много в На гости на Третата планета, но знам, че участва в други известни продукции.
По принцип нямам нищо против него, мисля, че може да се справи.

П.п. видях коментари, че човекът е на 80 години, а 7 сезона не са малко, но все пак му пожелавам късмет...

# 64
  • Вестерос
Ох не, за мен е убиецът от Декстър вече Grinning

# 65
  • София
Чак сега видях, че има тема за този очакван от мен сериал и веднага се включвам 🙂
Ще гледам със сигурност и много се надявам да няма прекалени промени и изборът на актьорите да се придържа към литературните образи на героите.

Харесвам много повече книгите, но и филмите си пускам периодично. Всъщност - точно, защото филмите са ограничени от към времетраене - все се надявах да направят сериал. Прекалено много има изпуснато там, дали важни за сюжета или по-маловажни, но пък за мен интересни - винаги ми се е искало да направят по-подробна версия - сериал.
Любими герои са ми Снейп, Лупин, Сириус, Хърмаяни, Доби, Дъмбълдор и злодеят - Волдемор.
Ако имах още гласове - Невил и Луна. Дом - Рейвънклоу.

Относно Дъмбълдор, че планирал Хари да умре - нали в Хари е последното откъснало се парче от душата на Волдемор и той за това държеше и настояваше пред Снейп, че именно Черният Лорд трябвало да убие Хари. Според мен е знаел, че само така може да се унищожи хоркрукса в Хари без да умре самият той. Може и да бъркам, но винаги така съм си мислела, че е 🙂

Дълго стана, но последно - единственото, което никак не ми харесва в историята е, че с леки изключения, всички от Слидерин са лоши, а от Грифиндор - с леко изключение досадни, но пак - добри. Не ми допадаше това и като малка, когато четях книгите за първи път, не ми харесва и сега. А във филмите - много неща се ядосвах, че са изключени, но ще спомена сега това - Пърси - като развитие на отношенията му със семейството му, особено от последните 3 книги.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 23:31 от gg__

# 66
  • София
О, Джон Литгоу е много добър, не е лошо решение. Последно май Чърчил играеше в нещо. Харесвам го.

# 67
Дъмбълдор въобще не е мислел, че има вариант Хари да оживее - той си го казва сам в последната книга. Да, вярно е, че е заради хоркрукса, но той не предпазва по някакъв начин живота на Хари, напротив, и душата на момчето заминава с него.
Нещата протичат по различен начин, но това не е планирано.

# 68
  • София
Дъмбълдор въобще не е мислел, че има вариант Хари да оживее - той си го казва сам в последната книга. Да, вярно е, че е заради хоркрукса, но той не предпазва по някакъв начин живота на Хари, напротив, и душата на момчето заминава с него.
Нещата протичат по различен начин, но това не е планирано.

Ами Дъмбълдор въпросния разговор за смъртта на Хари го провежда със Снейп. На когото не беше разкрил за хоркруксите и умишлено и не искаше да казва заради честото им виждане (на Снейп и Волдемор). За мен, за ситуацията със смъртта на Хари - ключов е разговорът им на Хари и Дъмбълдор, след като Волдемор го "уби". Когато му каза, че да - вече душата си му е цяла и само Хари би могъл да реши накъде да продължи и дали да се върне. Продължавам да мисля, че дори и да не е знаел със сигурност, то Дъмбълдор е предполагал, че така ще стане. Тоест - това парче от душата на Волдемор - може да бъде убито само от него без да нарани Хари. Не с меча, не с пъклен огън и не с отрова на базилиск. Всичко това ще нарани и Хари. Както казах - може и да бъркам, но за мен - това е така 🙂

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 23:31 от gg__

# 69
Дъмбълдор наистина е искал Снейп да убие Волдемор, но просто планът се е провалил - ето това е от последния разговор с Хари:

Скрит текст:
  — Ако сте планирали вашата смърт чрез Снейп, значи сте смятал Могъщата пръчка да се озове у него накрая, нали?

— Признавам, че това бе намерението ми… — каза Дъмбълдор, — но то не сработи, както целях, нали?

— Не… — рече Хари. — Тази част не проработи.

Предполагал е, че Хари ще оцелее и Волдемор може да унищожи този хоркрукс, но това все пак е било само предположение:

Скрит текст:
Дъмбълдор се усмихна на Хари, а Хари се вторачи в него.

— И сте знаел това? Знаел сте… през цялото време?

— Предполагах… Е, моите предположения обикновено са били добри! — каза Дъмбълдор щастливо и двамата постояха в тишина, както изглеждаше, доста дълго време, докато съществото зад тях продължаваше да хленчи и да трепери.

# 70
  • София
Дъмбълдор наистина е искал Снейп да убие Волдемор, но просто планът се е провалил - ето това е от последния разговор с Хари:

Скрит текст:
  — Ако сте планирали вашата смърт чрез Снейп, значи сте смятал Могъщата пръчка да се озове у него накрая, нали?

— Признавам, че това бе намерението ми… — каза Дъмбълдор, — но то не сработи, както целях, нали?

— Не… — рече Хари. — Тази част не проработи.

Предполагал е, че Хари ще оцелее и Волдемор може да унищожи този хоркрукс, но това все пак е било само предположение:

Скрит текст:
Дъмбълдор се усмихна на Хари, а Хари се вторачи в него.

— И сте знаел това? Знаел сте… през цялото време?

— Предполагах… Е, моите предположения обикновено са били добри! — каза Дъмбълдор щастливо и двамата постояха в тишина, както изглеждаше, доста дълго време, докато съществото зад тях продължаваше да хленчи и да трепери.

Е как - "Дъмбълдор въобще не е мислел, че има вариант Хари да оживее" - тогава?
Аз това коментирам, че Дъмбълдор не е безчувствен човек, който само и само да убие Волдемор е бил склонен да жертва Хари, а че е намерил единствения според него начин да се случат и двете неща - Волдемор го няма, а Хари оцелява.

# 71
Но това звучи по-скоро като извинение.
Волдемор убива Хари, после (според план А), Снейп убива Волдемор.
И евентуално Хари може да оживее.
Дори в този момент (на разговора) той си е мъртъв - Дъмбълдор му казва, че може да се върне, а може и да "хване влака" (и в този момент двамата не са напълно сигурни как ще протече финалната битка).

# 72
  • София
Но това звучи по-скоро като извинение.
Волдемор убива Хари, после (според план А), Снейп убива Волдемор.
И евентуално Хари може да оживее.
Дори в този момент (на разговора) той си е мъртъв - Дъмбълдор му казва, че може да се върне, а може и да "хване влака" (и в този момент двамата не са напълно сигурни как ще протече финалната битка).

Все пак това е война, Волдемор победител би означавало ужас и смърт за хиляди магьосници, мъгълокръвни и още повече мъгъли. Коментирам, отново го пиша, че Дъмбълдор е мислил за вариант и Хари да оцелее, а не е безчувствен гадняр на когото не му е пукало за съдбата на Потър.
Така че, "Дъмбълдор въобще не е мислел, че има вариант Хари да оживее" - не е вярно изобщо.
Не само, че е "предполагал", че има, а и очевидно е мислил как да стане така. Ясно, че е можело и да бърка, но така или иначе самият Хари, когато видя спомените на Снейп, се жертва - осъзнавайки, че иначе Черният лорд ще победи.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 23:25 от gg__

# 73
Добре, значи на 90% е допускал, че Хари ще умре, но също така е предполагал, че може и да оживее.

Стивън Фрай е отговорил на слуховете, че ще получи роля в сериала - за сега нищо не е официално, той е казал, че би го обмислил, ако му предложат интересна роля. Дори се шегува, че може да изиграе Дебелата дама.
Освен това одобрява избора за Дъмбълдор.
https://www.koimoi.com/hollywood-news/stephen-fry-hints-at-poten … -or-the-fat-lady/

# 74
  • София
Така е, Дъмбълдор прави един премерен риск ако мога да обобщя написаното от Петя. 😊
Малко е жестоко, но кой е казал, че този роман е за деца...
Аз много пъти съм спорил и изтъквал, че в романите на Хари Потър има много повече смърт отколкото да кажем в научните трудове на Толкин свързани с Пръстените на Силата. 😉

Официално, Джон Литгоу ще играе професор Албус Дъмбълдор.
Имаме си първия кастнат персонаж. 😊
https://screenrant.com/harry-potter-show-john-lithgow-dumbledore … asting-confirmed/

Общи условия

Активация на акаунт